Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 442
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Наистина ако бременността върви нормално , трябва да се намери балансът. Нито прекаленото залежаване е хубаво , нито прекалено много  натоварване .
Yakamoz , дано всичко да е наред , ще пращаме много положителна енергия

# 151
Аз не мисля, че съм прекалила, но знам ли... Според мен просто съм предразположена към такива неща.

# 152
  • София
Yakamoz , дано всичко да е наред.Много вълнуващо ,че вече си започнала да усещаш бебето , това е добър знак.

Момичета, освен БХС и ФМ ,смятате лида правите 4Д ехографско изследване ? В София имате ли наблюдения къде има добри специалисти , които правят ?

# 153
  • София
Еуфория, на кое казват 4Д? На някоя от феталните ли?

Мина ми прегледа по ЗК този следобед. Всичко е наред, докторката е доволна. Отговаряме на 15+3, т.е 3 дни напред и тежим 120гр. Не споменах нищо за предположението за пол от ехографа за БХС, даже се чудех дали да я питам. Тя обаче докато гледаше и каза, че ще е мъж Simple Smile Казах и, че миналата седмица съм имала леки болки ниско долу, и докато ме гледа на ехографа засече няколко контракции, които аз не усетих. Каза, че ми е чувствителна матката и и по тази причина съм вече на Магнерич 3 пъти на ден. Утрогестана за следващите 10 дни го намаляваме на 2х2, а след това ще остана на 2 вечер. Каза, че той също успокоявал матката. Маточните артерии също са наред, няма нужда от АП, само фраксито. Плацентата вече се е “вдигнала”, в момента отстоянието от шийката е 25мм., което е нормално на този етап, а и тепърва с нарастването на матката ще се измести още нагоре. Доста подробно ме огледа и сега съм спокойна за следващите 2 седмици.

# 154
  • На север
Yakamoz, знам какво ти е и искам да ти кажа да се опиташ да не се отчайваш. Мисли че си вече в15та седмица и бебо е силно. Аз като прокървих и в спешно лекаря ми каза, че било аборт... Не знам какво са ти казали на теб, но докато има сърчице, което тупти има и надежда. Лягай и кажи на мъжо да те отмени за всичко. Всичко ще бъде наред!

# 155
Благодаря ти, woman in Red.
За съжаление не зависи от бебето, защото такива отлепвания нямат общо с него. Лекаря ми каза, че то не усеща нищо, в смисъл не му пречи това отлепване. Сега имам много кофти болки, като ставам особено. Тъпча се с хапчета и така.

Ужасно е това, което са ти казали Sad  а и без да са сигурни.

# 156
  • София
Да се запиша и аз в новата темичка с новината, че май ще си имаме момче. 90% вероятност. Още едно в групата! Blush Днес ми беше първата ФМ и изглежда всичко е наред. Единственото, което притесни лекарката, е ниска, задна плацента. Та ми забрани секс и натоварване. Знам, че някои от вас бяха с ниска плацента. Може ли да ми изясните малко повече, защото в Интернет доста страшни неща четох.
Стискам палци на всички момичета, които имат някакви усложнения в момента. Представям си какво ви е. Само спокойствие и лежане ще ооравят нещата. Hug
Споменахте за споделянето на новината - аз още в началото бях убедена, че искам да мине третия месец, да видя, че всичко е наред и едва тогава да споделим всичко. И засега удържаме. На два пъти бяхме на косъм да си кажем - двама от дядовците ни бяха зле и искахме да им дадем надежда, но уви... Мъжът ми много съжалява, но такъв е живота. Но това свекърите така да казват на всички, просто е ужасно. Аз бих полудяла

# 157
  • София
Woman in red, когато открихме мутациите си писах с професор Кременски и според него не било страшно и в световен мащаб не биха ми назначили лечение. АГ-то по ЗК ми назначи фраксипарин, след това докторката по ФМ потвърди терапията. Накрая и доктора по платената ЖК потвърди. За мен е важно на всеки преглед да ме оглеждат обстойно и да следят кръвотока. С колкото и лекарства да се тъпчем, изключително важен е ехографския преглед. На база на него ако се забележи проблем ще се коригира доза, медикаменти и т.н. Затова ходя на частно и по ЗК, за да имам преглед на всеки две седмици. Смятам другия месец все пак да направя и една консултация с хематолог - проф. Паскалева, към която ме насочи yyoana.

# 158
  • Варна
Babygirl Честити сини гащички:)
Лелеее забелязвате ли почти всички са с момченца?  Голям футболен отбор ще се заформи?
Къде са госпожиците? 😊😆😆

Какво мислите за бижутата за бременни? В Италия, като бях забелязах доста бременни с тях, а и по магазините ги имат:)

# 159
  • На север
Ellie, Паскалева, Русев и Колева са известни в тази област. Аз на АГ нямам доверие за тромбофилията. Моето наблюдение поне от тукашните такива е че не ги знаят всички мутации. Аз съм ги инфирмирала даже. Много исках да говоря с хематолог, но тук ми се отказа. Знам че Сигридов се занимава с бременни с тромбофилия, но той все пак се консултира и със специалист. На мен тук гинеколог ми каза нищо да не пия и приемам. Не знаеше дори какво е метилирана фолиева. Говоря за гинеколог, при който ме пратиха че уж бил най-запознат и чаках 6 месеца за час. Русев обаче като ми се обади ми каза че съм с рискови мутации и че е задължително да се вземат мерки.В Бг не знам как са гинеколозите. Тук с или без тромбофилия е едно също при тях.

# 160
Честито на всички празнуващи днес,бъдете здрави.Днес отскочих на преглед,че имах неприятни болки и не знаех и аз кръст ли е или бъбреци.Изписаха ми дийп рилийф за мазане,бъбреците са ок,взех си резултатите от БХС и видяхме бебето😊
Каза момиче,но не на 100% 😀😀😀
Попита ме първото какво е,ами викам момиче,а тя ами и това на там отива.
Ехх че ми стана хубаво,викам в крайна сметка живо и здраво да е😉

# 161
Yakamoz опитай се да негубиш надежда Hug Аз също стискам палци и се моля за случая ти Hug Много е гдно това отлепване Sad как се получава на какво се дължи ужасс... А ти имаше ли някакви болки неразположения нещо въобще не почуства ли Sad

# 162
  • София
Frozen, наистина много момчета се събраха за Ноември Simple Smile тези бижута от картинката са много сладки. Аз мисля да си взема талисман на тема бебе за гривната на Пандора.

Janet85, браво на вас, тамън да отстрамите малко женската група Wink

Woman in red, на мен АГ-то по ЗК като показах резултатите и директно ме сложи на фраксипарин. На нито един от тримата не ми се е налагало да обяснявам каквото и да било, напротив. Паскалева и Русев може да консултират и назначат/променят терапия, но нямат преки наблюдения как се развива бременността. Не бих се доверила само и единствено на имунолог и хематолог. С Паскалева ще се консултирам, но за второ мнение, а не за основно такова.

# 163
  • Варна
Вярно, че много момченца ще имаме тук.Обаче да ви кажа от опит, че скорпионите са едни страхотни мъже.ММ е такъв, но октомврийски, на 30 октомври е той.Аз ще си почакам още с пола.

За 4D- то, да това е феталната морфология около 20г.с..Лекарите си мерят разни неща, обикновено превключват между 2D и 4D образ, като 4D е повече за радост на родителите и всъщност е един страхотен спомен, носете си диск, ако не осигуряват, за да си го гледате и след години.Аз имам такъв от прегледа с дъщеря ми, впрочем с нея също тогава ми казаха пола.Аз ще си бъда при моя си лекар, д-р Яков, той прави фетална и предната пак той ми я е правил.

За ниската плацента не се паникьосвайте от сега.Писахме и по-назад по-темата.Много зависи как се е захванала и най-често се вдига нагоре.И да не се вдигне, не е фатално, но трябва повече внимание и пазене.Според разположението лекаря преценява и в някои случаи, най-вече при превия тоталис се налага секцио.Аз бях с превия с дъщеря ми и не съм имала проблеми, пазих се и се чувствах добре.

# 164
Вярно, че много момченца ще имаме тук.Обаче да ви кажа от опит, че скорпионите са едни страхотни мъже.ММ е такъв, но октомврийски, на 30 октомври е той.Аз ще си почакам още с пола.

За 4D- то, да това е феталната морфология около 20г.с..Лекарите си мерят разни неща, обикновено превключват между 2D и 4D образ, като 4D е повече за радост на родителите и всъщност е един страхотен спомен, носете си диск, ако не осигуряват, за да си го гледате и след години.Аз имам такъв от прегледа с дъщеря ми, впрочем с нея също тогава ми казаха пола.Аз ще си бъда при моя си лекар, д-р Яков, той прави фетална и предната пак той ми я е правил.

За ниската плацента не се паникьосвайте от сега.Писахме и по-назад по-темата.Много зависи как се е захванала и най-често се вдига нагоре.И да не се вдигне, не е фатално, но трябва повече внимание и пазене.Според разположението лекаря преценява и в някои случаи, най-вече при превия тоталис се налага секцио.Аз бях с превия с дъщеря ми и не съм имала проблеми, пазих се и се чувствах добре.

Море, виждам, че си по навътре особенно от мен по темата за плацентите. Сегс погледнах документа си от измерванията на БХС, пише плацента - задна маточна стена, но никъде не пише ниска или висока по написаното мога ли да разбера нещо ?

Общи условия

Активация на акаунт