Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 432
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Вярно, че много момченца ще имаме тук.Обаче да ви кажа от опит, че скорпионите са едни страхотни мъже.ММ е такъв, но октомврийски, на 30 октомври е той.Аз ще си почакам още с пола.

За 4D- то, да това е феталната морфология около 20г.с..Лекарите си мерят разни неща, обикновено превключват между 2D и 4D образ, като 4D е повече за радост на родителите и всъщност е един страхотен спомен, носете си диск, ако не осигуряват, за да си го гледате и след години.Аз имам такъв от прегледа с дъщеря ми, впрочем с нея също тогава ми казаха пола.Аз ще си бъда при моя си лекар, д-р Яков, той прави фетална и предната пак той ми я е правил.

За ниската плацента не се паникьосвайте от сега.Писахме и по-назад по-темата.Много зависи как се е захванала и най-често се вдига нагоре.И да не се вдигне, не е фатално, но трябва повече внимание и пазене.Според разположението лекаря преценява и в някои случаи, най-вече при превия тоталис се налага секцио.Аз бях с превия с дъщеря ми и не съм имала проблеми, пазих се и се чувствах добре.

Море, виждам, че си по навътре особенно от мен по темата за плацентите. Сегс погледнах документа си от измерванията на БХС, пише плацента - задна маточна стена, но никъде не пише ниска или висока по написаното мога ли да разбера нещо ?
Това е вероятно съвсем нормално разположена плацента.Щом не е и изрично споменато, че е ниска.С времето и нарастването на матката би трябвало да се измести по-високо.И моята сега ми е задна.А предния път беше съвсем долу предна, много ниска и покриваше една част и шийката, което не е добре и изисква внимание и пазене.И все пак си износих бебето без проблем, родих планово в 38г.с., а док. каза, че ако не бях за секцио, щах да си изкарам и до термин даже.

# 166
  • София
Скрит текст:
Вярно, че много момченца ще имаме тук.Обаче да ви кажа от опит, че скорпионите са едни страхотни мъже.ММ е такъв, но октомврийски, на 30 октомври е той.Аз ще си почакам още с пола.

За 4D- то, да това е феталната морфология около 20г.с..Лекарите си мерят разни неща, обикновено превключват между 2D и 4D образ, като 4D е повече за радост на родителите и всъщност е един страхотен спомен, носете си диск, ако не осигуряват, за да си го гледате и след години.Аз имам такъв от прегледа с дъщеря ми, впрочем с нея също тогава ми казаха пола.Аз ще си бъда при моя си лекар, д-р Яков, той прави фетална и предната пак той ми я е правил.

За ниската плацента не се паникьосвайте от сега.Писахме и по-назад по-темата.Много зависи как се е захванала и най-често се вдига нагоре.И да не се вдигне, не е фатално, но трябва повече внимание и пазене.Според разположението лекаря преценява и в някои случаи, най-вече при превия тоталис се налага секцио.Аз бях с превия с дъщеря ми и не съм имала проблеми, пазих се и се чувствах добре.

Море, виждам, че си по навътре особенно от мен по темата за плацентите. Сегс погледнах документа си от измерванията на БХС, пише плацента - задна маточна стена, но никъде не пише ниска или висока по написаното мога ли да разбера нещо ?
Това е вероятно съвсем нормално разположена плацента.Щом не е и изрично споменато, че е ниска.С времето и нарастването на матката би трябвало да се измести по-високо.И моята сега ми е задна.А предния път беше съвсем долу предна, много ниска и покриваше една част и шийката, което не е добре и изисква внимание и пазене.И все пак си износих бебето без проблем, родих планово в 38г.с., а док. каза, че ако не бях за секцио, щах да си изкарам и до термин даже.

На документа ми пише Placenta posterior praevia.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 21:39 от AnMary

# 167
Yakamoz пожелавам ти всичко да се оправи!
Аз вече се виждам в чудо. Два дена след серклаж един доктор реши да ми бърка по дупките защото се оплаквам от контракции, които според лекарите не съществуват. Страшно ме е яд! Моля се всичко да е наред и да не се получи инфекция заради този идиот! Не искам да ме изписват, защото аз знам, че има нещо, което не е наред, обаче ми писна да ме гледат все едно съм луда. В същото време няма отговор защо след като една седмица имах такива стягания се получи разкритие. Не казват от какво е разкритието след като според тях стягания няма, а каквото и да има то било нормално, но но не обясняват какво е то. След като този гений реши смело да бърка отдолу и съответно "всичко е наред" ми биха инжекция но шпа. Аз му казах че в момента на прегледа не усещам нищо. Той дойде два часа след като бях помолила някой да ме види. Искам да се махам и да отида на някой друг, ако ще и при сто лекари да отида. Аз нямам полза да си измислям проблеми, не знам те защо не искат да го разберат.

# 168
  • На север
Ellie, най-важното е човек да има доверие на лекаря си. Simple Smile Като цяло те и хематолозите които са най-запознати си противоречат понякога. Аз съм се доверила на една генетичката от Бг, с която контактувам във вайбър за тромбофилията и й пращам резултатите ми за съсирване на кръвта. За бременността се доверявам на гинеколожката ми, при която ходя на частно. Тя ми изписа лечението, но не е много запозната с тромбофилията. Не можеше да обясни примерно какво е мутацията на Пай... Но пък тя ме гледа с ехограф и й се доверявам за всичко останало. Ако бях в Бг щях да ходя при Сигридов и Русев. Чела съм страхотни мнения за тях като тандем при бременни с тромбофилия.

# 169
  • Варна
baby@girl, Твоята е задна, ниско захваната.И все пак още сме в 4-ти месец и е рано да се каже дали ще остане или ще се вдигне.

# 170
Babygirl Честити сини гащички:)
Лелеее забелязвате ли почти всички са с момченца?  Голям футболен отбор ще се заформи?
Къде са госпожиците? 😊😆😆
Какво мислите за бижутата за бременни? В Италия, като бях забелязах доста бременни с тях, а и по магазините ги имат:)

На мен ми предсказаха госпожица, три докторки:)
Относно бижуто - в момента виси същото на мен, сложих си го преди 2 седмици (като влязох в 4-ти месец), пазя си го от каката. Подарявам такова на мои наистина близки бъдещи майки и го предлагам като идея за подарък като ми поискат съвет. Не казвам, че помага и наистина успокоява, но е оригинално, приятно като подарък-изненада, а и е готино бижу. Много се радвам като видя други тумбачета с такава бола и даже взаимно и деликатно си се усмихваме една на друга. Моето е подарък от ММ Heart

# 171
  • Lovech
Добро утро! Момичета как сте със съня? Аз заспах в 23:30 и в 5:30 се събудих 😐😐 Дори и в 1 да легна 7:30,8:00 съм се наспала..

# 172
Здравейте, мен ме приеха в болница вчера. Към 7 вечерта започна едно шуртене на кръв каквото не бях виждала никога. Бях убедена, че всичко е приключило, но се оказа, че бебето е добре. Направо не можех да повярвам. Приеха ме защото казаха, че може да е опасно за мен, не че нещо може да се направи на този етап.

# 173
Yakamoz бързо възстановяване.

Аз от вчера съм отново с тъмно кафяво зацапване. Днес ще ходя при АГ за болничен ще й се помоля да ме прегледа. Дано всичко да е наред.

# 174
Относно съня и аз съм горе-долу така + няколко събуждания през нощта задължително. За сметка на това сутрин се излежавам, особено ако се събудя по-рано.
Yakamoz надявам се всичко да е наред и скоро да има добри новини 🤞 Казаха ли ти на какво се дължат отлепването и кървенето?

# 175
Yakamoz Cry .... много съжалявам , дано все пак бебо да е борбен и да всичко да е наред накрая . От отлепването ли е кървенето ?
Тези бижута - Bola -  изглеждат много сладки , вече си поръчах едно

# 176
  • София
baby@girl, Твоята е задна, ниско захваната.И все пак още сме в 4-ти месец и е рано да се каже дали ще остане или ще се вдигне.

Благодаря! Доста ме успокои. Дано да се променят нещата. Simple Smile

Yakamoz, стискам палци всичко да е наред и скоро да се успокоят нещата. Най-важното е, че бебо е добре. Вярвай в него. Скорпиончетата не се дават толкова лесно! Wink

Относно съня - непрекъснато се събуждам в 4-5. Но ми се натрупаха доста проблеми в работата, пък аз съм доста чувствителна и все си мислех, че е от това. От бременността ли да е?

# 177
Добро утро 🌻
Yakamoz, силно се надявам всичко да е наред и бебчо да е боец. Дано това да е последното гадно нещо,което се случва 🤗🍀🍀
niksana, дано да е просто зацапване от плацентата. Знам какво е да изтръпнеш като го видиш това зацапване 😐
Аз напоследък много сънувам вечер, все едно е истинско и наистина присъствам. Ставам поне 2 3 пъти до тоалетна, много ми се спи,то като заспя отново и си продължава същия сън. Сутринта като се събудя и все едно не съм спала 🙄

# 178
Здравейте!Имате ли група във фейсбук?
Извинявам се за въпроса,сигурно е задаван хиляди пъти.
Ще ви бъда благодарна! Simple Smile

# 179
  • На север
Yakamoz прегръщам те и стискам палци всичко да е наред!

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 14:43 от Woman in red

Общи условия

Активация на акаунт