Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява терминът "серклаж"?
Какво е значението на изследването на витамин B12 по време на бременност?
Какви са симптомите и промените в тялото по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява терминът "серклаж"?
-
Какво е значението на изследването на витамин B12 по време на бременност?
Изследването на витамин B12 по време на бременност е важно, тъй като този витамин играе решаваща роля за развитието на мозъка и нервната система на плода. Недостигът му може да доведе до неблагоприятни последици за бебето, така че е от съществено значение да се следи неговото ниво и да се поддържа в оптимални граници.
-
Какви са симптомите и промените в тялото по време на бременност?
-
Какво е витамин D дефицит и какви са неговите последици?
-
Какво да правя, ако реша да видя бебето си на ехограф в България?
Казах и, че миналата седмица съм имала леки болки ниско долу, и докато ме гледа на ехографа засече няколко контракции, които аз не усетих. Каза, че ми е чувствителна матката и и по тази причина съм вече на Магнерич 3 пъти на ден. Утрогестана за следващите 10 дни го намаляваме на 2х2, а след това ще остана на 2 вечер. Каза, че той също успокоявал матката. Маточните артерии също са наред, няма нужда от АП, само фраксито. Плацентата вече се е “вдигнала”, в момента отстоянието от шийката е 25мм., което е нормално на този етап, а и тепърва с нарастването на матката ще се измести още нагоре. Доста подробно ме огледа и сега съм спокойна за следващите 2 седмици.
а и без да са сигурни.
Днес ми беше първата ФМ и изглежда всичко е наред. Единственото, което притесни лекарката, е ниска, задна плацента. Та ми забрани секс и натоварване. Знам, че някои от вас бяха с ниска плацента. Може ли да ми изясните малко повече, защото в Интернет доста страшни неща четох.