Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 467
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз се връщам от Шейново, имах няколко продължителни контракции сутринта след нощната и матката стоеше твърда, та реших да ида за успокоение. Искаха да ме приемат, но се разбрахме, че ще си тръгна понеже матката се беше успокоила и ако пак започнат или станат болезнени се връщам с багаж за оставане.. Иначе ми изписаха 3 х2 но шпа и по едно прахче Диаспорал 300 на ден. Дано не ме боли глава от него. Бебето казаха, че е хиперактивно каквото и да значи това и пак си криеше атрибутите та и пол не казаха Simple Smile а мацката доста го чака да се завърти, ама дори да застане в хубава поза след 2 секунди вече е пак с главата надолу Grinning Мериха шийката и казаха, че всичко е наред и няма скъсяване.

# 241
  • София
Ох, и аз имам еротични сънища и се чудех как да сора. Откакто забременях мъжът много ме пази, а сега и ни забраниха секс заради ниската задна плацента. Но от снощи много ми се е подул корема, ужадно ме стяга. Пия но-шпа и магнезий, но не се оправя. Ходила съм до wc и не е от това. Усещам го и по-твърт. Все едно съм глътнала нещо. Предстои ми пътуване тия дни и сега се чудя дали да не ходя до лекарката. Часът ми е чак за 4-ти...

# 242

някой може ли да ми разтълкува добри ли са стойностите на papp-a и fb-hCG, защото чак в неделя ще се чувам с доктора
P.S.: и аз нямам желание за секс, а ММ взе да мрънка...

# 243
  • София
Еее, Деси, чак за оставане, толкова ли са сериозни контракциите? Дано отшумят и не се налага да ходиш пак.

aneliq_999, така е. По ЗК се полагат само 2 прегледа, всеки друг ехограф се заплаща.

И сънища имам, и ми се прави вече (не сме от Февруари), и на ММ му се иска. Забравихме да питаме на последните два прегледа дали вече може. Но откакто в понеделник докторката засече контракция и ми каза, че ми е чувствителна матката и ме е страх дори да си помисля. Следобедите, след като съм се заседяла достатъчно в офиса, започва да ме наболява ниско долу. Пипам, но не го усещам твърд корема. А и нали като е контракция е за кратко, докато моето си е един вид постоянно. Като стана права и се раздвижа и ми минава. Снощи като се прибрах и легнах също ми мина. Но аз се чудя дали не е свързано и с това, че продължавам да имам проблеми с WC. Иначе ако стигнем до там все пак скоро да ни огрее със сигурност няма да му дам вътре, защото се притеснявам от нежелани раздразнения. По принцип ми е по-раздразнителна в това отношение Flushed Flushed

По темата за морето - ние другата седмица отиваме в Гърция за 5 нощувки. След това Юли сме на Ахтопол за 8 нощувки. Ще влизам в морето за кратко, стига да не ми е много студено и да няма вълни. Досега никога (да чукам на дърво) не съм имала проблеми с гъбички и инфекции след море. По-скоро ме притеснява от не добре измити ръце/храни да не пипна някой вирус.

# 244
  • София
Ами като цяло ако иде бременна с контркции предпочитат да приемат пациентката, за да могат да я наблюдават. Моите бяха общо 4-5 обаче по продължителни. Обясниха ми, че ако ще съм по-спокойна под постоянно наблюдение ще ме оставят. Но с оглед на това, че утре е празник и понеже ММ си е в нас тази седмица и им казах, че предпочитам вкъщи ако не е проблем.
И аз мисля да влизам в морето живот и здраве, по принцип не се кисна много време, но най-обичам с дюшека.. ммм Simple Smile) иначе аз също не съм имала проблем с инфекции или гъбички след море.

# 245
  • На север
Влязах да питам дали е нормално да имам менструални леки болки и гледам то всички почти имат... Аз нямам втвърдяване на корема. По-скоро едно постовнно напрежение и дискомфорт като че ли всеки момент ще ти дойде. Пих но шпа по едно че нали съм с тромбофилия. Сега пих още едно. Магнезий имам, но не знам дали да пия...? На някоя с такова оплакване казали ли са й че са контракции?
Колкото до секса хич не ми е до него. Страх ме е... Мъжът ми дори не пита. Разбира ме. То и него го е страх. И желание загубих с времето. Свиква се.

# 246
Защо така на всеки магнезий изписват не знам , според мен не е нужен .
За усещаниятя , някой път както днес цял ден например усещам като тежест ниско долу и от време на време подобно на както преди да ми дойде . Случва се като се изправя много рязко (на моменти направо забравям , че съм бременна Smiley ) и усещам опъване и пак трябва да седна .

Някой знае ли дали ако се прекалява с киселото мляко и айряните е вредно ? Това е нещо което мога само това да ям и пия , днес докато се усетя и 1 литър айрян съм изпила...

# 247
Мамче та някой да е наясно с цялата хамалогия около болничните. Казуса в следния болничния ми изтича на 31.05 на документа пише да се явя на 1.06 ама док. не е на работа тогава после събота неделя абе най-рано мога да го видя на 5.06, та може ли тогава да ми го удължи със задна дата?

# 248
  • На север
Гледам много много пишат за опъване. Аз не съм го усещала. Моето е като менструални болки и е нон стоп. От сутринта рано до сега. Нещо но шпато не ми подейства сега.

# 249
  • София
Уф а аз май пак имам леки контракции...
Рената пия поне литър яйрян на ден, заради кръвното, пий колкото ти се пие.
Ася аз ходя няколко дни преди да изтече, така са ми казали.

# 250
Гледам много много пишат за опъване. Аз не съм го усещала. Моето е като менструални болки и е нон стоп. От сутринта рано до сега. Нещо но шпато не ми подейства сега.
Аз съм така. От няколко дни не съм имала опъвания. От вчера точно все едно ще ми дойде,но не са силни неприятни болки и не са постоянни. Пия само нош па. Предния път като питах лекарката за магнезия, ми каза че преди 16 г.с. нямало смисъл от него. Но това е лекарката от феталната. Не знам моето АГ какво мисли по въпроса, но ще я питам като съм на прегледа.

# 251
  • Lovech
Мамче та някой да е наясно с цялата хамалогия около болничните. Казуса в следния болничния ми изтича на 31.05 на документа пише да се явя на 1.06 ама док. не е на работа тогава после събота неделя абе най-рано мога да го видя на 5.06, та може ли тогава да ми го удължи със задна дата?

На мен през първата бременност са ми издавали със задна дата,но беше през 2016г. Сега не знам дали няма някаква промяна

# 252
Asq отиди на 31.05. Не мисля, че ще има проблем. На мен ми се е случвало да се пада дата когато док го няма и ми каза да отида предния ден, т.е. последния ден от настоящия болничен. Просто следващия го издава с утрешна дата и готово Simple Smile

# 253
woman аз съм така от 2 3 седмици, писах ли писах тук там изчетах всичко и так и не можах да разбера контракции ли е или разтягане. Не е само при ставане и рязко движение за разтягане, но не е и остра болка с втвърдяване на корема за контракции. Немога да опиша чувството отнчало ми изписа само магнезий и нош па не ми подействаха и от оня ден добавихме и папаверин. Днес е първия ден в който нямам никакъв дискомфорт. Надявам се да съм се оттървала от каквото и да е било. При АГ съм чак на 6ти. Тази вечер ще му звънна да кажа има ли ефект от Папаверина и ще го продължавам ли.

# 254
Asq, няма проблем да се пусне с задна дата

Общи условия

Активация на акаунт