Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 489
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Явно няма само ние да сменяме жилище.Честно казано това в момента повече ме притеснява, отколкото подготовката за бебето.Гледам в несвяст жилища и чакам ММ малко да се освободи да идем на живо да видим някои.И хем да е по-широко, хем да е съобразен и района вкл. и с транспорт, защото бъдещата кака расте и ще трябва в един момент сама да се придвижва до училище и обратно и ми е много важно, а ако не е в района, то да има удобен транспорт.
Сушилня и аз както казах ще купувам, ориентирала съм се към AEG и още няколко марки, но като цяло съм незапозната с характеристиките и ще трябва май да почета.Иначе при нас във Варна, стига да не си към някой булевард, въздухът е супер и става и за сушене на дрешки.Но вече с две деца и мъж с един куп униформи, няма как да мина без това удобство.Че то само на дъщеря ми прането за седмица си запълва 4 реда на балкона.

Деси, тези контракции мисля, че не са притеснителни, макар че аз имах такива чак след 7ми месец.И пих Магнерич.Ако много се притесняваш пък звънни на лекаря си или иди да те види.Но вероятно няма нищо притеснително.

И моята матка вече не мога да я напипам.Със сигурност бебето вече е по-нагоре, аз там пък с имам мои тлъстинки и нито ми личи, нито напипвам каквото и да било.Всеки ден се тегля, за сега още не качвам и задържам двата свалени.Дано по-дълго да е така.Дъщеря ми и тя всеки ден наредена на кантара, да си следяла теглото Grinning Уж имаме време до пубертета, ама на моменти си е цял тийн.

# 406
  • София
При мен от сутринта като се почна едно втвърдяване на матката и до момента съм с контракции, та айде в Шейново и ме видяха и на прегледа, че има контракция и ме оставиха за три дни. Пуснаха ми кръв и урина и микробиологя, щото ми казаха, че имат съмнения за бактериална инфекция и доста често тя прави контракциите. Направо сега съм бясна на моята АГ, че не ми пуска микробиология и само глупости ми дрънкаше, че не трябвало са се лекува дори и да има. Слава богу с бебчо всичко е добре, даже се падна на смяна любимата ми докторка, че и пола ни каза - честито ще си имате мъж. (както всички очакваха) Simple Smile) каза, много хубаво бебе, добре развито и даже целувки ми пращаше с ръчичка..Казаха, че ще оправим инфекцията и контракциите, не е нищо притеснително. Също взех визитката на докторката и мисля при нея да ходя от тук натам, тя работи в Света Петка и ще си плащам отделно от ЗК и ще ходя при нея. И феталната ще отменя при фемина и ще ида пак при нея, щото каза, че правят. Та поне освен гадните контракции и нещо хубаво се случи..

# 407
  • София
Деси, съжалявам, че се в стигнало до престой в болница, но се радвам че звучиш спокойна и си харесала докторката. Честити сини гащи Simple Smile сега си лъжете и си почивайте. Дано няма инфекции и проблеми. Не съм ти казвала досега, но аз при Цонка ходих няколко пъти преди 5 години и изобщо не останах очарована. Просто не я усетих като “моят лекар”.

Море, търсенето на апартамент наистина си е стресово. Ние имахме късмет преди години, влюбих се в апартамента още на снимките и за щастие се оказа същия и на живо. Сключихме добра сделка за онова време. Оправихме се за един месец. Сега обаче в София цените са фантастични. Как е положението във Варна?

# 408
  • На север
За сушилнята ние сме с отделна. Много съм доволна! На Whirpool е и побира 7 кг. Сушя всичко в нея. Само се хвърля водата и се почиства филтъра за една минутка и е готова. Единственият недостатък, който се сещам е че е шумна и затопля много банята. Както сме с куче съм много доволна понеже обира всички косми и дрехите не са намачкани после.
Аз си купих и аз жилище в Бургас скоро и мен ме чака боядисване, поставяне на ламинат и цялостно обзавеждане. Още не съм гледала уж на нашите съм оставила, но сега като се прибера ще огледам какво се предлага на пазара. Надявам се до другото лято да сме го завършили малко по малко.

# 409
  • София
Ели спокойна съм заради докторките, преди да ме успокоят бях ужас. Биха ми папавирин инжекция за контракциите, ама още си ги имам та не знам. Цонка я харесах, защото след 4 посещения в скъпарски клиники и репро такива само тя ми намери проблема на цикъла и ми го върна, ама явно е добра до там....

# 410
  • София
Деси, ние пък отидохме при нея, защото ММ се познава с дъщеря и и нея. Една друга докторка на профилактичен преглед ми беше казала, че с тия яйчници било мисия невъзможна да имам деца. След едно закъснение на цикъла си пуснах хормони на 3ти ден и тогава за първи път отидохме при нея. Не им обърна особено внимание. И се започна хайде микробиология, хоп кандида, айде лечение, пак микробиология, пак кандида. И така един омагьосан кръг и всеки преглед 20-30лв., лекарств, глупости. Няколко месеца преди това имах чиста микробиология, добра цитонамазка. Когато отидохме при нея нямах никакви оплаквания за гъбички. 2-3 месеца след това отидохме в репродуктивна клиника и оттогава имам толкова много микробиологии, до една чисти! Накара ме да пусна кръвен тест за бременност 3-4 дни след недоказана овулация! Щял да отчете?! Но пак казвам, това си бяха моите впечатления, за моя конкретен случай.

Между другото сега п ЗК ходя при една докторка, която също работи в Шейново сутрин, а няколко дни следобед в един медицински център в Красна поляна. Доволна съм от нея.

Woman, топлят доста да. На нас това даже ни е в плюс зимата Simple Smile Като цяло пералня, сушилня, миялна са си шумни уреди. Ние сушим и мием през нощта, докато спим, защото иначе не ни е комфортно да гледаме ТВ и да си почиваме вечер.
Пазара за цялостно обзавеждане е толкова разнообразен, само идеи и пари да има човек! Миналото лято започнахме ремонт на банята. Докато къртеха старите плочки, зейна една дупка на детската стая. Тя си плачеше от всякъде за ремонт, но не беше предвиден за тогава. Добре, че знаех какво искам да стане, та набързо направихме плана. Добре, че имахме и пари да го направим. Но какъвто и бюджет да е определен, да знаете че накрая сметката винаги излиза с едно 20% отгоре.

# 411
  • Варна
Деси, чудесно е, че не е нещо сериозно.И че вече си попаднала на лекар, който ще те наблюдава по-внимателно.

Ели, не съм сравнявала с цените в София, но от статистики, които са ми попадали за тази и миналата година, май тук при нас са по-скъпи жилищата или поне настигат софийските.Е зависи и от квартала, по-далечните има и по-евтини жилища, но ние не искаме там и затова съответно и цените са други.Освен това ми трябва жилище готово за нанасяне.Със или без обзавеждане / може и частично/, но да е готово и да не е във вид на строителна площадка.По принцип плановете ни бяха лятото да почнем опити за бебето и да търсим и жилище, но спонтанно решихме да пробваме на Св.Валентин и хоп, то пък взе, че стана пак от раз.Че и дъщеря ни така от раз я направхме, при все че бях с проблеми уж.Та малко се пообъркаха плановете, но няма как, ще се нагодим някак си.Иначе за съжаление ще се обвържем с години да плащаме кредит, но предпочитам така, отколкото да наливам в квартира и накрая нищо да нямам.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 15:35 от Море!

# 412
Здравейте момичета.Много ми е притеснено започнах да си разглеждам резултатите от БХС и да ги сравнявам с тези от първата бременност.Като се зачетох видях че са ми объркали годината ва раждане.Написали са 1995 а аз съм 1985 при което се обадих веднага.Докторката ми каза че ще има корекция във възрастовия риск но не било фатално.Попитах я да направим нови изследвания,а тя ми каза че нямало
нужда.Сега се чудя дали да не отида някъде другаде и да си направя късен БХС.В сряда ще отида при нея за да ги поправи съобразно моите години.Място не мога да си намеря,сдухах се направо.А и в Стара Загора няма много специалисти.

# 413
Janet85, не се тревожи толкова. Наистина годините са важни, но чак толкова голямонвлияние няма да окажат. И аз съм от Стара Загора. Кой е твоят гинеколог, ако не е тайна 😊

# 414
Здравейте , аз не съм смятала разходи - но този път сме решили каквото искаме това да купим и ще изхарчим доста пари.
Да ви пиша - че видях идеалните шишета !!! - на медела и задължително ще купя такива. Принципно при избора на шишета е важно биберона да е съобразен с естествената форма , която придобива зърното при кърмене ( т.е да е леко сплескан ) и най-важното е храненето да продължава 10-15 минути , за да се стимулира растежа на долната челюст и бебето трябва да се "мъчи " да си дърпа мкякото - т.е дупките трябва да са по-мънички , за да не му се излива млякото в стомаха и бебето да осъзнае кога се е нахранило. Защото като много бързо се нахрани бебето , ( особено ако майката е прекалила с грамажа ( както много майки правят)) - стомаха му се разширява и то винаги ще иска да яде повече. С дъщеря ми бях взела шишета на NUK и колкото и да избирах малки дупки - храненето приключваше точно за 4-5 минути и тя изгълтваше цялото количество мляко супер бързо. Сега видях шишетата на Медела - бибероните им са от 2 части - на първата има нещо като тънка мембрана с много тънка дупка и втората е самия биберон. Като резултат близнаците , които гледах как се хранят с тях - се "мъчиха" ( активно цокаха)  10-15 минути и накрая като се нахраниха и в двете шишето остана мляко , което те не го искаха. Защото храненето продължи достатъчно дълго - така че бебетата да осъзнаят кога да се нахранили, без млякото бързо да им се " излее" в стомаха и да преядат.
Та... шишетата на медела са ми новите любими шишета Simple Smile

# 415
magpar при Салджийска в Ниамед се следя.С първата бременност пак бях при нея и останах доволна и най-важното спокойна.Тя ми прави БХС както и морфологията😊Знам също че Тодоров е добър.

# 416
Чувала съм ги и двамата, но не съм ходила при тях. Аз съм при д-р Цонева, но ходя и в Пловдив. За Салджийска съм чувала много противоречиви мнения, но важното е ти да си доволна от нея.

# 417
Така е, не трябва да да изяжда всичко бързо, пък ако детето е на смесено хранене, отиде кърменето по дяволите с тия бързи биберони. Тест трябва, някои деца са придирчиви.

Деси, ти имаш ли някакви симптоми на тази инфекция? Аз пусках стерилна урина и е чиста, че в Бодимед щяха да ми докарат инфаркт с един тон бактерии в изследването. Утре може би ще си науча резултатите от цитонамазката и микробиологията, ще ходя и на комисия за болничен до края на бременността. Много ме е страх от инфекции, защото някои протичат безсимптомно, а могат да са причина за преждевременно раждане, а дори и спукване на мехура. За това се пуска микробиология в 12г.с или когато се запишеш на ЖК. Ако има нещо се лекува навреме. Simple Smile Ти си в правилните ръце вече, всичко ще е наред.

Аз стерилизирах 1-2 месеца, като след това само бибата и помпата веднъж на два дни. Гладих 1 месец.

# 418
  • София
Ами не, нямам никакви симптоми.. в 12 седмица пусках кръв и урина и беше добре, днес пак ми взеха, ще видим резултатите. Тоя папавирин изобщо не ми повлия, довечера ще ми бият още една инжекция, обаче нещо ми каза за магнезия, че няма да ми повлияе особено и малко се притесних, щом и папавирина не ги спира какво ще ги спре тогава? Като мине довечера пак ще я разпитам за тоя магнезий...

# 419
  • София
ЯННА, аз толкова мразя да гладя, че и един ден няма да се занимавам. Гладя само на ММ ризи по повод и то е достатъчно рядко.

Деси, дано подействат по-скоро тези медикаменти.

Yyoana, мерси за инфото за шишетата и храненето. Много полезно!

Jane85, висок ли ти е риска от първото БХС, за да се притесняваш сега? Ехографа как мина тогава? Аз не мисля, че е редно да се сравнява едната с другата бременност. Все пак различни години, различни мерки на бебетата. А и нали е само статистика, ако доктора смята, че всичко е наред, не виждам смисъл от късен БХС. Много по важни са ФМ.

Море, интересно, мислех че при вас трябва да са една идея по-добр цените. Но явно във всички големи градове е безумно. Дано намерите бързо жилище, което да покрива изискванията ви. Готово за нанасяне е страхотен плюс, ние така го взехме нашето. Даже и мебелите ни оставиха. Така минаха 2-3 години преди да започнем да подменяме. Определено за мен си заслужава повече да се плаща ипотека, отколкото наем. Вярно, вързан си с банката, но един ден ще стане твое официално. Да не говорим за удобството да си правиш вътре каквото си искаш без да се съобразяваш с хазаите. Проучвали ли сте вече в банките условията? Съгласни ли са на кредит като само мъжът ти работи? Между другото, не им споменавай че си бременна, защото ще започнат да ви броят като четиричленно семейство и да се правят на интересни.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 16:57 от Ellie D

Общи условия

Активация на акаунт