Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 482
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Да, гладенето е гнусотия. Баткото се роди в края на юли и с такъв зор гладих по тия жеги. Сега не знам дали ще гладя, ще видим кожата на новото попълнение как е и според зависи.

Деси, не знам дали не е нужно малко натрупване в организма, за да се повлияят контракциите. Аз бях на диаспорал и но шпа, защото магнезият не беше достатъчно ефективен.

# 421
  • София
И аз съм на диаспорал и но шпа, и от сега папавирин. Май се кротнаха нещата малко, дано..

# 422
Деси спокойно и аз пих два дни папаверина докто ми подейства. С натрупване е явно ! Първите два дни никаква разлика и аз се бях панирала много, но спокойно ще минат Hug

# 423
ЯННА, аз толкова мразя да гладя, че и един ден няма да се занимавам. Гладя само на ММ ризи по повод и то е достатъчно рядко.

Деси, дано подействат по-скоро тези медикаменти.

Yyoana, мерси за инфото за шишетата и храненето. Много полезно!

Jane85, висок ли ти е риска от първото БХС, за да се притесняваш сега? Ехографа как мина тогава? Аз не мисля, че е редно да се сравнява едната с другата бременност. Все пак различни години, различни мерки на бебетата. А и нали е само статистика, ако доктора смята, че всичко е наред, не виждам смисъл от късен БХС. Много по важни са ФМ.

Море, интересно, мислех че при вас трябва да са една идея по-добр цените. Но явно във всички големи градове е безумно. Дано намерите бързо жилище, което да покрива изискванията ви. Готово за нанасяне е страхотен плюс, ние така го взехме нашето. Даже и мебелите ни оставиха. Така минаха 2-3 години преди да започнем да подменяме. Определено за мен си заслужава повече да се плаща ипотека, отколкото наем. Вярно, вързан си с банката, но един ден ще стане твое официално. Да не говорим за удобството да си правиш вътре каквото си искаш без да се съобразяваш с хазаите. Проучвали ли сте вече в банките условията? Съгласни ли са на кредит като само мъжът ти работи? Между другото, не им споменавай че си бременна, защото ще започнат да ви броят като четиричленно семейство и да се правят на интересни.
Всичко мина добре тогава на прегледа.И на ехографа всичко беше нормално.Самите изследвания също са добри,не ми е висок рискът.Дано всичсо е наред😊

# 424
Деси, мен си ме изписаха с контракции. Започнах да си ги записвам по колко са на ден, за да знам, а и за да мога да кажа на докторката. Първия ден след изписването бяха 30, после 22, после 36, вчера - 7, днес до сега са 10. Определено ги имам и като ходя, но просто не се усещат толкова лесно. Ако тялото ми е изпънато на леглото, много лесно получавам, затова седя с леко свити крака (аз само лежа заради серклажа де). Първите три дни бяха извън контрол направо, защото много ме беше страх и се взирах във всяка една контракция. После свикнах и получавам контракции само с причина - ако се притесня, ако се движа по-рязко, ако стана от леглото, ако нещо ми допира стомаха и НАЙ-ВЕЧЕ ако си мисля за секс. Мислех че само ще ми е забранено да правя секс, не знаех че трябва да спазвам целомъдрие Grinning но даже като си гледам сериала или някой филм и извръщам глава на еротичните сцени (много е тежко вече положението) Grinning
Малко е рано за контракции, но това е положението, ще се изтърпи.

# 425
  • София
Добре че са намаляли при теб, дано още да намалеят. При мен лошото е, че матката като се свие и си седи така 30 мин- час и няма как да ги броя. Все едно е постоянно с контракция. И се отпуска за малко и бам пак по същия начин. Иначе дори ако сънувам целувка и се будя с контракция, дори само докосване 😁 само да кажа, че единствено в петък нямах контракция, когато правихме секс.

# 426
Леле момичета като чета направо изпадам в паника, не стига че първа бременност ами и с близнаци и някой неща са по 2,с тея цифри.... взех да се чувствам хипер неподготвена. Аз си разглеждам и колички и столчета ама за Сега на нищо не съм се спряла.. Един от от основните проблеми е че стандартна количка за близнаци не влиза в асансьора, а живея на последния етаж. А при нас и живота ще е интересно, живеем в общинско жилище с груба квадратура 25кв.м тип студио с две думи една стая 😃😃😃важното е любов да има, а и имаме куче.

# 427
  • София
Момичета, много мъчно ми става като ви чета с тези контракции. И аз знам, че може да се очакват подготвителните Бракстън Хикс, но чак  след 5 месец.
Ася, децата са радост, а при вас ще е по две, така че ще се справите! Аз като цяло съм за предварителната подготовка и откъм жилище и финанси и затова ние изчакахме с децата, а и сме заедно от много млади и нямаше как в училище да правим бебета. Щом сте прецелили, че сега е моментът да правите дете значи нещата ще се наредят Simple Smile Нямате ли някое приземно помещение в блока, където да оставяш количката?

# 428
Тук има доста подробен списък: https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe
От дрехите:
Бих намалила броя на дрешките и добавила още един комплект чаршафи и протектор за матрак.
Обиколник не сме използвали, а и има доста противоречиви мнения за използването му поради риск от задушаване.
Чувал за сън имахме, но не сме го използвали, защото каката не желаеше.

Аксесоари:
Имах термочанта - не помня да съм я ползвала;
Нагревател - абсолютно излишен според мен;
Стерилизатор за микровълнова върши идеална работа и заема по-малко място;
Бебефонът е хубаво да има опция за Т в стаята, така ще ви е ориентир по всяко време дали трябва да затоплите или да спрете печката.
Не виждам в списъка шезлонг - беше ми много полезен.

Козметика:
Бях накупувала една камара неща. Педиатърката каза да използваме само преварен зехтин. На третия месец дерматолог отрече зехтинът и препоръча козметика. Казано накратко - варианти много. И с козметиката и със зехтина не сме имали проблем. А ако на бебо нещо не му понесе, ще разберете и ще смените козметиката.

Козметика за мама:
Крем за разранени зърна - търсете такъв, при който не е необходимо измиване на зърната преди кърмене.

И едно допълнение от мен - кърменето може да потръгне, а може и да не потръгне. Хубаво е да имате една кутия АМ, когато се прибирете след изписването. И дано не се налага да я отворите Simple Smile Просто при прибирането вкъщи лудницата е голяма, бебетата са гладни и ако мама не може да накърми веднага, става малко изнервена ситуацията.

# 429
И списък за родилното, като предварително проучете какво ще ви осигурят в болницата. При частните болници необходимите вещи са значително по-малко:
https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto

Корекция: след секцио едва ли ще ви разрешат шоколадче след 6 часа. Процесът на захранване е по-дълъг и по-внимателен.

И в родилното задължително трябва да сте без лак на ноктите на ръцете и краката. Ако имате, най-вероятно ще поискат да го махнете, което от своя страна би било проблем при гел лак.

# 430
  • На север
Само корема и гърдите ли мажете? Знаете ли дали може заради бременността да се увеличи целулита?

# 431

Този списък е много добър. Някои неща не трябват веднага като торбата за сън и др. За млякото и Термо нещата подкрепям напълно. Дрешките... Аз не бих ползвала камизолки. Бодита, ританки, цели гащеризони и жилетчици. Браво! Супер списък.

# 432
Абе момичета един много тъп въпрос ама сега си огледах тялото и установвам две странни неща:
- Корема ми се е издул но още отгоре под ребрата, което ми е странно от тсм ли започва оголемяването ?
- и една огромна вена ясна и дебвла ми се е повила от ребрта слиза почти до малката кост ?
Имате ли някакви такив странни промени ? И от къде стомах ви расте ? Аз се чудя от бремеността ли е или съм надебелла толкова многоо Angry

# 433
  • София
Аз за сега мажа само корема, но скоро ще започна да се мажа от глезените до шията май... виждала съм жени с ужасни стрии по ръцете и прасците.
Pipinka.5, аз в момента по-скоро не мога да си "глътна" корема, имам лека подутина под пъпа, но тя е сланинка при мен. Там където ми е стомаха още ми е плоско. Не съм качила килограми още и терминът ми е края на ноември-началото на декември.

# 434
Само корема и гърдите ли мажете? Знаете ли дали може заради бременността да се увеличи целулита?

Да, за съжаление е доста често срещано, даже без да вдигаш много кг. От хормоните и задържането на вода е Anguished

Pipinka възможно е в момента стомахът ти да е допълнително подут от храна, вода и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт