Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 465
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Спокойствие трябва за това кърмене. Аз коластра видях чак последния месец и то защото се стиснах. После по 5мл. Бях убедена, че няма да кърмя и се молех поне един месец да успея да го кърмя заради антитела, имунна система и пр. Е, с правилните съвети кърмих почти година.

# 496
  • Варна
Аз по време на бременността съм нямала никакви течове.Като родих също нищо не тръгна и чак на 4-ти ден, след активна стимулация с бебето на гърда успя да ми тръгне.Дотогава ми се наложи да включим АМ, което никак не ми  харесваше, но нямаше как иначе, защото малката се роди 2.700 и падна повече от нормалното на тегло.При всяко премрънкване обаче, буквално на половин-един час, първо слагах на гърда да суче "на празни обороти" / защото нямаше ни капка/ и чак като посуче така, след това давах шишенце с АМ с много малка дупчица.По този начин се подава сигнал на тялото, че бебето се е родило и лактацията трябва да започне.
Повтарям се, но и аз като Яна ще кажа - много е важно да имате правилна информация за кърменето.Има много митове, които и някои педиатри за съжаление проповядват и оттам става пълна каша.Аз кърмих щерката 2г., нищо че една много "умна" педиатърка в родилното направо ми заяви, че тя така като ме гледала съм нямало да успея да кърмя.Ама не знаеше жената какво упорито магаре съм аз Grinning Да добавя, че съм и с плоски зърна и затова и с помпата след 2-3 месец беше мисия невъзможна да изкарам повече от 20 грама.Но бебка сучеше много и наддаваше добре.

Биозин и аз обмислям да си взема.Пия сега прегнакеър и доколкото чета няма проблем да ги комбинирам.

За феталната и аз съм на 18-ти юни.Сега си чакам резултатите от втория БХС, утре ще звънна да видя дали са готови.Взех много да чета и нещо не ми хареса, че на доста мамчета 2рия излиза също лош, дори после да се окаже, че бебето си е добре.Моя не е съвсем лош по принцип и първия, ама уж нали за спокойствие пуснах и втория.Това чакане много ме изнервя.
Вчера и аз имах някаква болка, която се появяваше като леко срязване ниско в ляво, но съвсем ниско, в областта на яйчниците.Вчера малко се поуморих и може да е от това.Та вечерта си полежах.

Момичета, в 17-та седмица или в 17 + няколко дни се влиза в пети месец?Хем не ми е първо дете, ама леко се обърках Grinning

# 497
Море!,
5ти месец, ако следиш лунарните и 4ти, календарните.

Лунарни:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
– 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
– 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
– 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
– 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
– 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
– 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
– 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

Календарни месеци:

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

# 498
18+0 =5 ... Simple Smile

Иначе няма празни обороти при кърменето. Има прозрачна коластра, тя не е като млякото и е няколко капки на ден. Бебето това суче, въпреки, че на нас ни се струва да няма нищо. Има, всяка има. Simple Smile Трябва да е нещо много сбъркано, за да няма кърма или адски стрес. Просто повечето жени се отказват рано, от страх, че детето стои гладно. Трябва да си и малко магаре, както казваш.

Биозинът няма проблем да се комбинира с витамини Simple Smile.

# 499
Уоман за маникюристка не мога да ти помогна.. и двете при който ходя са много заети и трябва предварително час да се запазва и много да се чака..

# 500
Имам въпрос към момичетата, които са на утрогестан вагинално. Как давате секрет за микробиология и цитонамзка, а и урина... Спирате ли утрогестана или временно го приемате перорално. Благодаря! 😊

# 501
Woman, аз не ходя на маникюр и не мога да помогна.

# 502
magpar , на мен Сигридов още в 9 г.с ми каза да спра утрогестана. Аз го намалих постепенно от 3 по 2 глобули вагинално на 3 по 1 глобула . И в 12 г.с на ФМ и Чачева в Надежда ми каза да го спра и за няколко дни след това го спрях. И сега се чувствам много по-добре , най-вече психически Simple Smile Защото много се напрягах , че прогестерона повишава кръвосъсирването и сега като не го слагам и не го мисля и съм много доволна. Аз съм инвитро , но след 12 г.с плацентата си образува прогестерон и май в повечето случаи не е нужно да се приема допълнително.

# 503
Момичета,отвчера съм с болки в гърлото и снощи имах лека температута-37,4.Пих парацетамол еднократно снощи-мога ли да го взимам три пъти дневно примерно ,дори и да нямам темп.,защото знам,че помага при болки в гърлото.Пия и чайове.Направих си чай от джинджифил току-що-да не би да е противопоказен?
Кога беше втората ФМ?

# 504
  • София
Парацетамолът не е препоръчителен за бременни, особено когато не се налага. Пробвай с чай, мед, лукчета и лимони. Не яж ядки за да не ти дразнят гърлото.

Аз от вчера усещам тежест в единия глезен... Малко ми е притеснено, честно казано да не е нещо свързано с тромбофилията. Чувствам си глезенът подпухнал, а на вид и на пипане май няма разлика. По цял ден лежа на дивана, краката са ми на лежанката, все още дори не ми е горещо, че да си мисля, че е от горещините. Някой има ли подобен опит?

# 505
  • Варна
18+0 =5 ... Simple Smile

Иначе няма празни обороти при кърменето. Има прозрачна коластра, тя не е като млякото и е няколко капки на ден. Бебето това суче, въпреки, че на нас ни се струва да няма нищо. Има, всяка има. Simple Smile Трябва да е нещо много сбъркано, за да няма кърма или адски стрес. Просто повечето жени се отказват рано, от страх, че детето стои гладно. Трябва да си и малко магаре, както казваш.

Биозинът няма проблем да се комбинира с витамини Simple Smile.

Яна, точно за празни обороти говоря.Аз нито капка нямах, нищо.Бебето много спадна и за малко да ни задържат допълнително, заради прекаления спад.При мен имаше предположения, че е заради хормоналните проблеми, а и след секцио при доста майки коластрата тръгва по-късно.Отделно бебето беше поспаливо, защото разви патологична жълтеница / заради която после пак влизахме в болница/.Аз родих по време на световната седмица на кърменето и имахме консултанти през цялото време на разположение в болницата, а и самата болница също има акушерки обучени адекватно.Доц.Ружа Панчева ни консултираше лично и при последващи проблеми.Тя ми даде тези насоки и благодарение на нея кърмих успешно.

Днес пак имах 2-3 като опъвания долу вляво.Купих си Но-шпа и сега ще си лежа.

# 506
  • Стара Загора
Имам въпрос към момичетата, които са на утрогестан вагинално. Как давате секрет за микробиология и цитонамзка, а и урина... Спирате ли утрогестана или временно го приемате перорално. Благодаря! 😊

За урина мога да дам подробни указания, аз лично за микробиологията бях сменила вагинален с орален прием на дозата някъде 4 дни преди деня на взимане.
За урина- купуваш стерилна чашка от аптеката, сутрин преди първа урина правиш тоалет, слагаш тампон и тогава пишкаш в стерилна чашка, после носиш в лабораторията. Смесване на урина с ваг. секрет дава веднага отражение на епителните клетки и левкоцитите.

# 507
Няма проблем да се пие парацетамол при бременност. Той не преминава в плацентата. Може да пиеш 2 пъти дневно.

# 508
Връщам се от преглед при акушерката . Чухме пулса на бебето на апарат само за тази цел - 142 удара в минута 🙂  Аз все още не го усещам , но каза , че близките седмици ще го усетя . Сега съм 16+4 и скоро сме на ехограф за пола , дано ни се покаже .

# 509
Renata, ти не си ли с термин 15 ноември или се бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт