Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 470
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • На север
Въпрос към момичетата от Бургас. Може ли да ми препоръчате маникюристка, която да има шанс да запазя час при нея другата седмица? Моята се оказа че няма часове до 20ти.

# 481
момичета, почвайте да давате идеи за име на новата тема.... и като се съберат няколко предложения, ще пусна анкетка

# 482
Pipinka, докато чакаш можеш да се опиташ да си повдигнеш имунната система. Тия бактерии са взели превес и играят хоро, където не трябва. Биозин мама е добавка за имунна система, можеш да наблягаш на кисело мляко, да ограничиш сладкото. Бебето нищо му няма, просто трябва да вкараш малко баланс във флората там и аз лично бих се въздържала от секс. Щом нямаш симптоми, може би е в много ранен етап.

# 483
Ще си ги купя нямам избор.. Аз приемам само https://apteka.framar.bg/30023667/допелхерц-актив-мама-капс-30 предполагам няма проблем да пия и двете.
Мъча се да запазя спокойствие, но ми е ужасно трудно Cry Благодаря ЯННА

# 484
  • София
Pipinka.5, недей да се притесняваш! Бебетата са силни, а и тялото ти го пази! Можеш да потърсиш и пробиотик след консултация дали става за бременни. Наистина гледай да не ядеш сладко, а хапвай повече ферментирали храни защото уж те трепят гъби и бактерии, а захарта ги храни.
Woman in red, най-вероятно състоянието ти е точно от бременността. Пий достатъно вода и почивай. На мен Сигридов ми препоръча и аеробен спорт, защото така бебето се снабдявало с кислород, та може и то да си иска своето и затова мама да остава без въздух.

# 485
Аз пия биозин мама по предписание на докторката и съм доста доволна. Като витамини ми е изписала фемибион 2.

# 486
Благодаря ви още утре ще си купя биозин. Аника по колко го пиеш, тъй като аз сама ще си го изпиша не знам по колко да пия. А това със сладкото не го знаех, няма да опитам!

# 487
Pipinka.5, биозина го пия сутрин на гладно по 1 таблетка на ден, а витамините фемибион 2 - са 2 таблетки, по 1 розова и 1 маслена по време на хранене. Също така ям по 2 бразилски ореха дневно, тъй като са имуностимулант. Много е важно, ако решите да включите бразилски орех в менюто си, да НЕ ядете никога повече от 2 ядки дневно !!!, мноого богати са на селен. Ето линк за него, за да прецените сама:http://www.bgbilka.com/3487/бразилски-орех/

# 488
  • София
Woman in red, На гладно под 6, 1ч след хранене да е под 7. Аз успявам да я държа между 3,8-6 обикновенно.
Болнични съм и си приготвям всичко сама, както и имам възможност да се храня на 2ч, което много ми помага.

Трябва да спомена, че съм и с ендометеиоза и заради нечовешките болки всеки месец, въпреки че минах лапароакопия, така или иначе бях на хранителен режим последните малко над 2г, при който не ядях никаква захар, освен мед и плодове по 1 вид на ядене не в големи кол. Не ядях глутен, неща с казеин, пържено, джънк, от месото ядях мн рядко риба или пиле и абе нещо като диетата при автоимунни заболявания, но не чак толкова строга, след пречистването първите 2м. Реално погледнто, сега ям доста повече неща от животински произход, както и върнах доматите...

Цялото мнение ми беше много полезно!

И аз съм с ИР и от година и няколко месеца съм на НВ-ВМХ. Спряха хипогликемичните кризи, смъкнах общо 26 кг и се чувствах чудесно. Уви, имах още да смъквам, но бебешокът има други планове Grinning

Сега си позволих повече въглехидрати. Толкова много ми се ядеше тесто... Страшна работа. Но ядох де. От няколко дни се връщам в НВ–ВМХ. Само увеличих плодовете, че и такова много ми се яде. Но ако не комбинирам с мазнини или протеин си води до пик на инсулина и след 2 часа пак с хипогликемия. Засега качен само 1 кг и се чувствам чудесно. Като овладея тестото ще е идеално. Хубавото е, че ми мина мерака. Захар не ми се яде и това е чудесно.

От вчера ми се струва, че почвам да го усещам. В 17 седмица съм. Днес вече съм убедена, че го усетих как ме срита Joy Много е яко всъщност Joy

Все още малко хора в работата ми знаят. Шефовете знаят, всичко е наред с тях. Аз помолих да не казват все още, че имам разни съображения. Днес си говорих с шефа и проведохме забавен разговор. Той ме пита кога мисля да казвам на колегите. А и скоро ще почне да си личи... повече. Аз му казах, че засега си минавам за дебела и ми е добре. Ама до 2-3 седмици трябва да кажа, няма да стане иначе. Grinning

# 489
Мацки, записахте ли вече час за втора фетална морфология, вълнувате ли се? Аз нямам търпение вече, а моята е чак на 18ти Blush

# 490
И моята е тогава.

Pipinka, може и по 2 Табл. сутрин на гладно, в дни, в които човек се разболява, но и една е ок. Аз съм се отървавала от бая болести с първата бременност, тогава не съм боледувала грам и като Аника пиех биозин и фемибион. Сега си виках, ооо мога и без това, е не можах да се отърва от гадории. Сега си пия биозин, допивам фемибион 1 и от петък минавам на 2.

# 491
Мисис Роузи, за въглехидратите, ако не можете да ги изключите наблягайте на сложните, такива и ги гасете с протеини и мазнини, яжте ги на малки порции. Важно е да контролираме нивата си на захар, защото, високите такива могат да доведат до много проблеми за нас и за бебенцата ни. На мен ендокриноложката, която ме следи ми даде глюкомер за да мога да следя захарта си. Ако нямате, проверете, дали не ви се полага и как може да го получите. Игли и ленти сама купувам. Така ще ви е по-спокойно. В крайна сметка, това скръвната захар и инсулиновата резистентност е много индивидуално, има хора които толерират, не малки количества въглехидрати, аз уви не съм от тях...чувала съм че някой ендокринолози изписват и някакви добавки, но тъй като при мен не се налага, не знам какви. Може и за това да попитате, следящия ви ендокринолог.

# 492
Pipinka, права е янна, трябва да вдигнеш имунитета и да оправиш флората. Не се притеснявай толкова много, наистина стрептококите са опасни най-вече при раждане. Тук се прави микробиология последния месец чак, а една приятелка роди със стрептококи защото не знаеше, че има. Абсолютно всичко ще е наред!

# 493
  • На север
За мамите с контракции сетих се че бях чела че пиенето на много вода помагало.

# 494
Здравейте,и мен ме наболва корема тия дни .Разтягане ли е контракции ли са незнам.Явно сме в такива седмици щом доста от нас са с едни оплакваня.
Янна и аз като теб на феталната ще разбера пола,моята е на 13 юни.
Задъхване също имам и то от доста време.5 кг съм отгоре вече .
На мамите с коластрата ,зарадвахте ме. Това май е добър знак че ще имате кърма .Аз не успях да кърмя предния път,един месец мъчих нещо, но нямаше почти нищо,под голям стрес бях,зърната ми бяха хлътнали и си мисля че за тва не се получи.Сега се надявам като по зряла и спокойна да се справя,много ми се иска .

Общи условия

Активация на акаунт