Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 475
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Сушилнята определено е голямо предимство ,но тази зима рядко я използвах с дрехите на малкият-бързо ги унищожава,само като видя колко мъх остава и се отказах.

Идеална работа върши стерилизатор за микровълнова.
Ползвала съм шишета на Авент и бях доволна и този път на тях ще се спра.Гледам в Амазон има на добри цени и този път няма да подпомогна българският пазар.
Имах ръчна помпа на Авент,голямо помпене беше,не останах много впечатлена.
Знам,че на Медела елекрическата е най-добра,но 300лв ми идват в повече.

# 436
  • На север
Днес се загледах както седях. Бях с рокля къса и при седнало положение кожата изглеждаше неравна и то от всякъде. Като стана не виждам разлика с преди. Загледах се че и надолу е така като натисна кожата. Това си е портокалова кожа точно. А после минава ли или така остава?

# 437
Woman до голяма степен зависи от теб. С първата бременност качих само 11 кг, като започнах от ниски кг - 51. И въпреки това като се огледах добре за първи път след раждането ми се доплака - имах много нов целулит. Но с много внимаване с храната и доста спорт го бях изчистила - всъщност преди да забременя сега бях в най-добрата си форма за години назад. Т.е. надежда има Simple Smile

# 438
Здравейте, момичета!
Следя ви от известно време, но до сега не събирах смелост да пиша. В 17г.с.+ 2 съм.

Искам да ви попитам за контракциите. От няколко дни пия магнезии. Извинявам се за тъпия въпрос, но как точно разбирате че това, което изпитвате е контракция, а не от движението на бебчето или напрежение от газове, наместването на чарколяците? Това ми е първа бременност и честно казано не съм сигурна коя болка каква е. Определено вече разбирам, когато малкия се движи, рита или се свива на топка (по предната стена е плацентата), а съм слабичка(все още) и като се свие на топка, се получава като демо от пришълеца. Не мога да определя дали корема ми си е просто твърд, понеже съм слаба, а всичко от вътре напира. Дали е от газове изпънат и като се раздвижи малкия, причинява този дискомфорт с лека "болка" или получавам нещо, като контракции от време на време... В сряда на прегледа, матката беше гладка, без следи от контракции, но после 2 дни имах леки болки 1-2 пъти дневно, главно при умора.

Втория ми въпрос е има ли мами с гестационен диабет?

За сушилнята, ние определено се преродихме откакто имаме. Ние сме с най-базов модел. Зимата ни спаси от влага, мухъл или чаромат на сажди. Другото яко е че докато втората пералня приключи - сушилнята се е погрижила за първата, а това си е много важно, ако се наложи да се пусне над 1 пералня дневно.

За целулита и при мен се увеличи, за разлика от гърдите, ма пуст късмет....обаче мога много да похваля едно масло, за след кърменето. При мен антицелулитното на Веледа за около месец изглади, тъй чее сега да си свикаме щастливо с малките дребосъчета, а догодина ще го сборим.

# 439
  • Варна
Ели, няма проблем за кредита, ще ни отпуснат.ММ работи във фирма, която е част от холдинг и банката, към която сме се насочили също е към тях.И заплатата му минава оттам.Не е проблем, че аз не работя, тъй като той получава хубава заплата и го осигуряват върху нея.Отделно доколкото разбрах има и някакви преференции с лихвата, което е добре дошло.Иначе аз разпитах и обмислям да се заведа някъде на работа, говорих с тяхното счетоводство и ми обясниха как ще стане.Та май няма да остана без майчинство и за двете години.И ако стане така, добре дошло - децата си имат доста разходи.Даже бъдещата кака ми се вижда по-голямо "перо" от бебето Grinning

Anikka, добре дошла!За гест. диабет мен ме следят, защото съм с инсулинова резистентност, което си е предпоставка.Мисля, че имаше и други с ИР.Някои сме на диета, макар че аз от време на време се отпускам, последно с едни череши.

# 440
  • На север
Annika, аз съм с гастационен диабет и съм на строга диета. Хапчета не взимам. Питай ако имаш въпроси.

# 441
Това с целулита много ме притеснява , даже и някоя стрия да имам не е такъв проблем . Аз попринцип последните години имам проблем с целулита и е някакъв ужас , твърд е и е като бучки като се натисне кожата , не само повърхностно така наречената портокалова кожа . Мислех да не спирам с домашните масажи по краката , но сега за пръв път се сблъсквам с друг проблем - видими капилярчета и не е препоръчително силни масажи.

Какво мога да правя да го контролирам по някакъв начин , а вече след раждане с всички необходими мерки..?

# 442
Woman in red, благодаря! Вече месец съм на строга диета, към момента и аз успявам да контролирам захарта без лекарства. Открих с мноого бодене, какво я вдига и какво сваля. Оказа се, че дори от глад мога да я вдигна, естествено и от стрес. Ям като бебетата на 2 часа. Дано успеем до края да се оправим само с диета Simple Smile!

# 443
  • На север
Аника, колко са ти казали да я поддържаш? Аз забелязах, че под стрес каквото и да ям се вдига. Иначе не ям никакъв хляб, картофи, ориз и нищо със захар или подсладители. Забелязах и че от боба ми се вдига повечко и също го ограничавам. А най-зле беше с черешите въпреки, че ядах малка купичка. С динята примерно нямам този проблем. При теб как е? Скоро се прибирам в Бг и ми се иска да пробвам филия Бонус или Вита, че нали са най-добрите на пазара. Ти консумираш ли някакъв хляб?

# 444
...В цената е включена и упойката ако си поискаш такава (на много места епидуралната се доплаща 300 лева), всякаква стандартна терапия също не се доплаща.

Мислех по-рано да допълня и бях забравила,но детенце спи и аз имам минутки за слава.

В Майчин дом с избор на екип е около 1000лв. Упойката влиза в цената, независимо дали е епидурална или спинална и независимо от родоразрешението.

# 445

Какво мога да правя да го контролирам по някакъв начин , а вече след раждане с всички необходими мерки..?

Много вода, правилно хранене и ако се чувстваш добре - леки упражнения за бременни, разходки и т.н. Аз тренирам по малко откакто спря да ми се гади и се чуствам по-добре. По принцип правилото е, че е Ок да тренираш ако и преди бременността си, ако не - не е най-подходящият момент да се започва.

# 446
Дс се включа и аз към момичетата  с контракции. Имам такива от около 2 седмици, сега съм 17та седмица. Като цяло не съм имала много, не повече от 3-4 контракции на ден, без болка. В последните 2 дни почивам повече и не съм усещала да имам контракции. Като прочетох коментара на Деси за микробиологията се нервирам, че и на мен не са ми вземали. В четвъртък имам час при лекаря, та се чудя дали не бих могла да си пусна сама микробиологията, за да отида с резултат при него. Бих ли могла сама да взема или да помиля ММ за асистенция?

# 447
 Chochita4, не можеш да си вземеш сама секрет. Взима се в специални епруветки и това трябва да го направи гинекологът ти. Просто си поискай следващият път, когато си на преглед. Тя става много бързо -за ден, два.
А аз да попитам колко често си пускате микробиология? На мен ми взимаха преди около 25 дни. Всеки месец ли се изследвате? И ПКК, биохимия и урина колко често? 😊

# 448
Woman in red, На гладно под 6, 1ч след хранене да е под 7. Аз успявам да я държа между 3,8-6 обикновенно.
Болнични съм и си приготвям всичко сама, както и имам възможност да се храня на 2ч, което много ми помага.

Трябва да спомена, че съм и с ендометеиоза и заради нечовешките болки всеки месец, въпреки че минах лапароакопия, така или иначе бях на хранителен режим последните малко над 2г, при който не ядях никаква захар, освен мед и плодове по 1 вид на ядене не в големи кол. Не ядях глутен, неща с казеин, пържено, джънк, от месото ядях мн рядко риба или пиле и абе нещо като диетата при автоимунни заболявания, но не чак толкова строга, след пречистването първите 2м. Реално погледнто, сега ям доста повече неща от животински произход, както и върнах доматите...

Неща които ми свалят захарта:
био неподсладено фъстъченото масло до 40г;
Суров изкианат шамфъстък до 30г дневно;
Суров изкиснат пекан до 30г дневно;
Сурови кедрови ядки до 2ч.л.дневно;
Суров Бразилски орех- макс 2 ореха на ден, ям ги сутеин с кедровите;
Тяърдо сварени яйца макс 2 на ядене, ако комбинирам със сирене 1;
Моцарела;
Козе сирене;
Кози кашкавал;
Кефир;
Сьомга;
Пъстърва;
Херинга;
Сардини;
Пилешко;
Пуешко;
Чиста телешка кайма в малки количества;
Чия;
Лимон;
Био ябълков оцет;

Плодовете не ям самостоятелно, за да няма пикове на захарта. Комбинорам ги с кефир, кисело мляко, ядки, 1ч.л. фъстъчено масло(мноого ми помага, но не прекалявай с него, че е мн калорично а и запек, газове....ако прекалиш) или сирене, кашкавал, яйце, след плода...от тях ям:
1 киви, него може с до 200г кисело мляко;
~ 25 череши, избирам по-зеленин;
1/2 ябълка;
До 60г боровинки;
1-3 кайсии, по-зелени;
Къпини;
Малини;
3 ягоди;

От въглехидратните неща, ям до 1с.л киноа, елда, черна леща, 1-2 ч.л чия. Не съм пробвала хляб с фъстъчено масло, все още, може и да сработи. Хляб съм яла само от слънце и луна, квасен от този от лимец вдигам най-малко. Ръж повече, при положение, че от 0,5 тънка филийка дигам захарта реших, че няма смисъл и има достатъчно въглехидрати в зеленчуците, а и добавих киноа, чия и елда..та се отказах от хляба. Аз лично не бих яла хляб тип бонус. Тази седмица ще тествам и амарант.

Ако тиквичките ти понасят и ти се занимава, мога да ти дам рецепта за гризини на основа тиквички с малко бадемово брашно, яйце и ядки...само кажи. Овесени ядки, картофи, ориз, боб, тиква, тиквички, всякакви уж сложни въглехидрати, които се препоръчват не мога да ям.

Ако прекаля с протеините, без да балансирам с мазнини, също дигам захарта. Затова най-важното, може би е честото ядене по малко и комбинацията на мазнинки с протеинчета и въглехидрати, да не ядеш въглехидрати самостоятелно.

От био безглутенова паста от червена леща или грах вдигам, но не много, та до 20-30г. със сирене минава при мен.

Хапвам доста броколи, аспержи, спанак, краставици, зелени чушки, домати, 1/4 авокадо, зелен фасул и зелен лук в малки количества, гъби, моркови, репички. Чакам с нетърпение кейла и брюкселското зеле...

Правя си едни малки десертчета: 60г кефир, 1ч.л чия, 3 малинки, 1/2 ягода, 2 къпини, може да ги желираш и като съм гладна снаквам по 1. Гледам на ден да не ям повече от 2 и то в отделни хранения.

Сега експериментирам с нещо като сладоледен десерт в ескимо формичка не е сладък обаче на основа кисело мляко, ще тествам и кокосово и ако стане сполучливо ще пиша.

Ще тествам и пица с карфиолов блат, та...следва продължение.

Изчетох - Real food for Gestational diabetes на Lili Nichols. Има я в амазон за киндъл версията е мн достъпна цената. Не съм я търсила по торенти, но може да я има.

Малко се поулях с поста, но се надявам да съм била полезна.

# 449
Това е брошура за бъдещи майки, в която има информация какви прегледи и изследвания ни се полагат по ЗК: https://www.nhif.bg/get_file?section=publication&file=310422 Специално за микробиологията според програмата "Майчино здравеопазване" имаме право на 2 изследвания - в началото на бременността и в 9л.м. На мен ми пуснаха микробиология и цитонамазка при записването на ЖК

Общи условия

Активация на акаунт