Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 459
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Renata, ти не си ли с термин 15 ноември или се бъркам?

При последния ехограф казаха 13ти ноември 🙂 там някъде

# 511
Защото аз съм също 15 ноември и се обърках коя седмица съм. Аз съм с 2- 3 дни напред защото имах ранна овулация и според ову днес съм 16 седмица, а според цикъла 15+5. Просто се замислих, не че е чак толкова важно. Grinning

# 512
  • София
Аз се присъединявам към момичетата с болки ниско долу. От вчера съм на работа и вечерта като си легнах толкова ме заболя ниско долу , че място не можех да си намеря. Болката беше постоянна без затихване и много остра. Уплаших се много, веднага взех 2 табл. Но-шпа и болките отшумяха, обаче днес отвреме на време пак ме наболява-остра болка. Обадих се на АГ и тя ми изписа 3х2 Но-шпа и отново почвам утрогестан 2х2 вагинално Sad Притеснявам се от какво са тези болки.

# 513
Yakamoz, ти как си?

Море! Синът ми се роди спешно секцио 2690гр. Дадоха ми го на третия ден, защото лежа в интензивно. Преди АМ го слагах да суче по 15мин, не по 5 както ме съветваше сестрата, направих рагади, изтръпване, гърдите ми бяха меки. На помпата първите два дни -0мл. Щях да се откажа, ходех по коридора и ревях от безсилие. И аз си мислех, че няма нищо, но дойде една златна жена, консултант, обясни ми, че бебето не суче ей така, щом нещо суче, значи нещо има и да продължавам. На 5-6 ден педиатъра го измери 2490, връчи ми една везна и каза "само на кърма, контролни мерения след всяко кърмене". От тоя момент до края на първия месец съм кърмила на поискване денонощно, по 18 пъти на ден (водих си дневник). Изпих всички видове чайове, жито, вода, изчетох блога на хедра, на ЛЛЛ всички възможни публикации, с кого ли не си писах, на кого ли не се оплаках. 30 дни след изписването, чудото беше наддало 1300гр. и беше пораснал 7см. Мисля, че това беше най-трудния момент в живота ми, сама, изплашена, изнервена. За това се считам полупро в тая наука. Simple Smile Сори за дългия пост. Кърменето е трудно на някои хора само и то само в началото.

# 514
  • Варна
При нас е малко по-друга история и спадът беше по-голям.Иначе си е родена с планово секцио.Но и аз ако никой не ми беше обяснил като хората и ако не бях и чела преди това сигурно щях да се откажа.Моята спадна половин кило, което за 2.700 рожденно тегло е доста, но накрая всичко се нареди.А като се прибрах у дома съвсем се успокоих, вечерта обаче вдигнах и лека температура и няколко часа след това се събудих в локва кърма.Много бях щастлива Grinning Нищо, че цял месец и аз кърмех на половин час кажи-речи, ама накрая на месеца и след кошмарния престой в болницата заради тая хипербилирубинемия, кантарът ни възнагради с 1.300кг. нагоре като вас.Е на сантиметри не беше чак толкова много дръпнала, ама тя си е поначало дребна и до днес.То и аз съм ниска де Grinning

# 515
Янна, горе долу добре. Лошото е, че мъжа ми се сецна вчера и сега няма кой да ни помага. Кучето го пратихме на гледач, обаче с детето е малко по-сложно. Иначе за сега нямам кървене. Надявам се да не се претоваря тези дни.

# 516
Ходих на преглед на частно,че не се бях появявала отдавна при моята лекарка.
Води ме с 4 дена назад 😳 и сега малко се стресирах.Иначе всичко било наред и ме вика след 1м.
Малко поставям под съмнение измерванията й,че ехографа й не е много нов,ама знам ли.
Иначе пък видя пола,аз вече го знаех.
Предписа ми ПроКомбо пробиотик и пробиотик,било хубаво за развитието на мозъка на бебето и както и след това да нямало колики.
Като видях колко струва,главата ме заболя.

Сега се притесних с това забавяне в дните,другата седмица ще ходя на ЖК,а по-следващата в Плевен.

# 517
Момичета и аз имам задъхване и лесно се скапвам. Знам, че освен желязото вина за това има и ТСХ, моето засега е в норма, под 2. Прави ми впечатление, че ако пия малко кафе или айрян и се оправям, сигурно ми пада кръвното.
Относни микробиологията, ходих днес до гинеколога и ми взе, направо незнам как ще изкарам в следващите 48 часа докато излязат резултатите.

# 518
Моето ТСХ от преди 2 дни е 1.46, хемоглобина ми също е добре, кръвното ми варира 100/ 60 до 120/80, но то си е така отпреди това. Желязо и Б12 ще изследвам към края на юни, като ходя при д-р Сигридов. Затова си мисля, че моето задъхване си е от бременността.

# 519
На мен от седмица ми върнаха еутирокса заради високо ТСХ. Адски много се изморявам и задъхвам. Дори като говоря, като някакъв охльо съм. Отдавах го на залежаване, което ми се наложи, поради отлепяне на плодното сакче в началото, на диабета и дуфастона с ношпа, които пиех. Но, така като казахте за ТСХ-то, ще проследя има ли промяна докато спада.

На мен ми става доста зле преди да вали, като падне атмосферното, тогава направо не мога да стана. Случва ли ви се? Кръвното ми варира от 90/60 до 110/70. Като го хванахме миналата седмица, че е започнало да пада толкова.

# 520
Какво мислите за ваксините по време на бременност ? Днес акушерската ми препоръча две , а попринцип винаги съм била срещу ваксини . Но вече не става въпрос само за мен и не знам коя е по скоро наложителна . Едната е противогрипна която сиг ще откажа , другата Whooping cough в превод ми излиза магарешка кашлица/коклюш. Каза ми , че втората се бие на бебето два месеца след като се роди , но до тогава не било защитено ...🤔

Иначе моето кръвно си стои все около 98/58

# 521
Аз съм чувала за тази ваксина против магарешка кашлица. Не знам какво да мисля понеже тук не я правят, но може би във Великобритания има повече случаи. Мисля че бих проучила и тогава бих взела решение. Попринцип съм за ваксините.

# 522
  • На север
Аз питах личния си специално за парацетамола и той ми каза че няма проблем. Пия го като ме боли глава.
Все така съм скапана. Нямам сили да се преоблека. Днес докато се преобличах ръцете ми така се умориха че все едно съм вдигала 15 Мин тежести. На всяко баирче спирам да почивам. Дишам с отворена уста като вървя и се задъхвам. А бе като бабичка съм. И аз съм на Еутирокс но не е от това понеже го пия вече 2 години и оплаквания нямам.
Днес усещам нещо странно, но не знам какво е. Ниско долу от ляво лек дискомфорт с болка която се променя постоянно. Все едно има нещо прищипано. То и аз не знам как да го обясня. Не са менструални болки. Някой път се засилва, някой път е лекичко само и бързо изчезва. Освен това имам дискомфорт като трябва да се наведа или да си вдигна краката примерно да сложа чорапи.

# 523
Понеже стана дума за ТСХ, моето излезе 2.94 на изследванията миналата седмица. Води се в граници, но се чудя не е ли високо за по време на бременността? Ще го обсъдя на следващата ЖК, но ако имате мнение - споделете Simple Smile

# 524
  • На север
JT височко е малко. Сигурно и ти ще пиеш Еутирокс. Аз гледам да е под 2 оптимално или най-много малко над 2. По време на бременността се вдига т.е. ако не взимаш нищо само ще се вдига още.

Общи условия

Активация на акаунт