Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 418
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Браво, много се радвам, че всичко е наред при теб. моята беше 4 см и ми казаха, че това е ок и на мен ми казаха да се мери редовно.

# 631
Аника, ти кога си при Чавеева? Д-р Савова вчера ми каза да си запиша час при Ибрям или Чавеева последната седмица на юни, но както вчера нямаха график така днес сутринта на Ибрям е запълнен и сега чакам на Чавеева.
За Сигридов съм чувала много хубави неща, но за съжаление така наплаши моя приятелка и такива неща и наговори, а нямаше нищо общо с реалността... за радост. Но пък няма док. само с положителни мнения.
Момичета ако можете, защото на мен ми е трудно, не пипайте корема много. Това предизвиквало контракции. Иначе някъде бях чела че бебоците са най-активни вечер от 21ч. до 1 ч.

# 632
Да, корема не се пипа и гали (гърдите също) защото това предизвиква контракции.

# 633
Ох като ви чета, нямам търпение да стане Сряда да отида и аз. Имам куп въпроси, особенно с тази бактерия тъпа. Относно магнезия аз май пия най-голяма доза 2х500мг. Магнерич. Не съм забелязала нищо с тоалетната. Моята шийка я мериха на БХС беше 3.7см. Сега ще помоля пак да я измерят, че вече не знам. За кое да се притеснявам по напред.

# 634
Pepinka, не се тревожи, моята беше 3,8. Мисля, че е абсолютно нормално, но нека и другите девойки да споделят, ако знаят колко са им ги измерили.

# 635
  • София
Pipinka, аз четох различни неща, но до колкото разбирам за скъсена май се смята под 1 см, не се притеснявай ти си си в нормата. Според мен просто е добре да се следи, когато жената има контракции, защотото тогава опасността от скъсяване е по-голяма.

# 636
    Georgea
, на 18ти съм при Чавеева, иначе предния път бях при Ибрям и беше много точен. Аз утре влизам в 18г.с., тъй че за предледа ще съм в 20г.с.

За контракциите, дразненето на зърната от дантелен или сутиен с шев, също може да предизвика.
Не мисля, че има как съвсем да не си пипаме гърдите и коремите, най-малкото по 2 мазания на ден с препарати против стрии, душове...но това със зърната е мн важно, както и всички близки и познати, които искат да потъркат тумбачетата ни....по-добре да им обясняваме, че не е добре.

# 637
  • На север
Връщам се сега от акушерката. Simple Smile Чухме бебо. Изуми ме че каза колко е пулса му само по слух. Каза да пия омега 3. Било много полезно. Обаче питах за магнезия и ми каза да не взимам повече от 400 на ден. В аптеката си взех желязо и ми обясниха че се усвоявало по-добре с витамин Ц така че и него взех. Между другото аз пък забелязах че ако имам неразположение като си сложа ръка на корема ми минава. Днес си купих и първите бременни дрешки - една рокля и едни дънки. Simple Smile

# 638
Woman in red хубави новини 🙂 Аз продължавам да пия Pregnacare max +omega ,казаха ми до края на бременността , но може би ще продължа още месец и нещо , а от есента почвам само витамин Д .
Относно желязото продължавам да го пия и вече то може да се наложи до края да го взимам. По 1 хапче сутрин и вечер със портокалов сок за добро усвояване , както и минава време докато пия Pregnacare , защото в тях има калций , а той също пречи желязото да се усвои.

# 639
Woman in Red, видя ли какъв скандал има сега за някакви българи на които социалните са им взели детето? Аз имам леки съмнения, че нещата се пресъздават правилно от бг преса.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/razsledvane-na-btv-zashto-otnema … -v-norvegija.html

Наистина ли стоят така нещата?

# 640
Yakamoz, вярваш ли ми, че влязох да попитам същото?

# 641
Хахаха, вярвам ти. Аз попринцип не обръщам внимание на такива новини, но от сутринта се говори само за това,а даже още не съм пуснала новини.

# 642
Вярно е,че законите им тук са доста стриктни. Но това ми е някак преовеличено. Заради това че детето реве да ти го отнемат. Не ми се вярва.

# 643
  • София
Здравейте Момичета,

Питах и в друга тема , но тъй като не ми отговарят реших да пиша и тук.Малко съм притеснена .Днес ми излязоха резултатите от Урина и кръв и имам някакви бактериий в Урината. Нямам никакви оплаквания , никога не съм има цистит или нещо такова. Четох , че за да има бактерии , тоест има инфекция , тоест трябва да имам левкоцити в урината , ако имам инфекция , пък аз нямам и вече съвсем се обърках.Чудя се дали може чашката да не е била чиста , пък и ме караха от една чашка да прехвърлям в две епруветки. Званях на Ташков , но той не ми вдига ..ще го издирвам пак. Ако някоя мама може да ме успокои ще съм и много благодарна.
Званя под пара на доки , но не вдига Sad

# 644
Пробата е замърсена. Тя не е предвидена да е чиста, защото това е общ анализ на урина. Нищо ти няма. За твое спокойствие може да пуснеш и стерилна, излиза за 48 часа. (Защото е с посявка).

Микробиология имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт