Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 412
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Пробата е замърсена. Тя не е предвидена да е чиста, защото това е общ анализ на урина. Нищо ти няма. За твое спокойствие може да пуснеш и стерилна, излиза за 48 часа. (Защото е с посявка).

Микробиология имаш ли?

Много благодаря , Янна Simple Smile

Нямам още микробиология , чакам резултатите , но казаха , че ще се забавят 2,3 дни .Предвид че утре е петък , сигурно ще ги видя в понеделник.

# 646
  • Стара Загора
Връщам се сега от акушерката. Simple Smile Чухме бебо. Изуми ме че каза колко е пулса му само по слух. Каза да пия омега 3. Било много полезно. Обаче питах за магнезия и ми каза да не взимам повече от 400 на ден. В аптеката си взех желязо и ми обясниха че се усвоявало по-добре с витамин Ц така че и него взех. Между другото аз пък забелязах че ако имам неразположение като си сложа ръка на корема ми минава. Днес си купих и първите бременни дрешки - една рокля и едни дънки. Simple Smile

Само на бързо да спомена , че и до ден днешен витамин ц се ползва за спиране на кръвоизливи, така че внимателно с дозите. Аз бих го коментирала с доктор първо.

# 647
  • На север
Мария, дадаха ми най-малката доза. Първо казаха със сок от портокал, но аз нали не мога да пия сок за това с малко вит Ц казаха. Ще питам генетичката с която си пиша.
Колкото до разследването на БТВ днес ме заляха от всякъде с него. Simple Smile Сериозно ли вярвате, че детето ви ако плаче ще го вземат? Ако едно дете се държи странно, изглежда подтиснато и тнт може в детската градина да докладват и службите да разпитат родителите и да проверят. Това не значи, че ще го отнемат. В интернет има такива глупости писани, че нямам думи... Моето мнение е че тук нещата са строги, има правила и се спазват и че без основателна причина не се взимат деца. Познавам хора разследвани с много по-сериозни проблеми и не са им взели детето. Нашият кум дори е взет на времето и са го спасили. Нещата са силно преувеличени с цел да има скандал и провокация. Това е моето мнение.

# 648
Може да добавяш лимон, ако можеш да ядеш, към ястия в които има желязо. При бебетата така се прави.

# 649
Днес бяхме на ехограф , всичко изглежда добре и видяхме пола ... момченце 💙😊

# 650
Здравейте бъдещи мами Simple Smile С удоволствие и нетърпение се присъединявам към вас. Следя й чета още от първата темичка, но сега събрах смелостта да се присъединя официално. Първа бременност с термин 19.11,  днес предчувствието ми се сбъдна, че ще е много желаното ни момиченце Heartbeat .

Относно бактериите аз съм в голяма дилема, защото в две лаборатории ми излизат различни бактерии (Candida , Gardnarella ), а на мъжа ми виждат трета, което за мен е пълен скандал. Та, въпросът ми е някоя от вас да е запозната към коя лаборатория да се обърна за категоричен резултат - гр. София. Мислех си за Майчин дом, някоя има ли мнение за там ?

Пожелавам на всички ни безпроблемна,лека бременност и разбира се здрави и пухкави бебчета Yellow Heart

# 651
Изолират бактерии в стерилна урина ли? Аз направих общ анализ в Бодимед и ми излязоха бактерии един тон като количество. Изплаших се и пуснах стерилна урина в Кандиларов. От тях съм доволна до сега, а доста изследвания съм правила. Мисля да пусна пак една урина обикновена да видим как ще са там резултатите.

Ти говориш за микробиология май.
От женската консултация в Майчин Дом, с миналата бременност цитонамазката и микробиологията ми я бяха пращали в Лора... Може би си зависи от лекаря, друго не знам.

Добре дошла Simple Smile

# 652
Микробиологията  в Генетика ( с която работи гинеколожката ми ) изолира Gardnarella, Александровска, където ти взимат секрет и гледат на момента под микроскоп, изолират Candida,  от пробата ми на урина в Цибалаб има следи от левкоцити, другите изследвания в резултата ми са за наличието на белтък, глюкоза, нитрити и т.н, нямам резултати за наличие на бактерии.  До сега винаги съм ходила на микробиология за профилактика и за изолиране на бактерии и сега като си гледам изследванията явно Янна имаш предвид урокултура, която не съм правила.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 00:10 от Pebbles.

# 653
  • София
Аз от Цибалаб съм много доволна, в Шейново и в Цибалаб ми дават еднакви резултати на изследванията. Рамус мога да ви кажа да НЕ ходите.

# 654
Десислава защо си против Рамус? Аз не съм в София, но съм пускала изследвания в друг клон и всичко беше ОК

# 655
  • София
Ами като за начало не знаят как да мерят Пролактин. Това е хормон, който трябва да лежиш 20 мин и чак тогава да ти вземат кръв. И като ги питах няма ли да лежа и те ми казаха еми нали до сега си чакала в чакалнята ?!?! и естествено ми излезе съвсем различна стойност - все едно нищо ми няма и си беше в норма хормона, та се наложи да го пускам пак на друго място, където си лежах 20 мин преди това и се оказа висок. Като казах на ендокриноложката как са ми го изселдвали каза да не ходя там, защото били мърлячи. След това търсих отзиви в нета и се оказа, че има много "красиви" неща писани за тях.

# 656
Десислава, при мен се получи същото с пролактина. Бях изпаднала в ужас и изобщо не знаех първия оът, че трябва да лежа, а и те не ми казаха. И от други неща не останах доволна от Цибалаб Русе. Не съм от там, но бях инцидентно там и там пусках тези изследвания. После като ги повторих всичко беше ок.

# 657
  • София
Аз за това гледам вече като има изследване на такива женски хормони да ходя в клиники, които са по специфични и се занимават главно с това. Иначе за кръв и урина, витамини и т.н стандартни неща съм доволна от нашия Цибалаб в Дружба1.

# 658
Момичета, да знаете как се движи вашия пулс? От няколко дни ми е ускорен 110-114. Усещам го със силно туптене в ушите. Аз винаги съм имала пулс около 90 и четох, че при бременност било нормално да се повиши поне с 10 15 удара 🙄 иначе кръвното си е ок.

# 659
Моят пулс при неразположенията през 2-3 месец беше по-силен, а напоследък си е около 80.
Това е от един сайт за бременни: Високият сърдечен ритъм е нормален симптом при бременни жени. В повечето случай ускореният пулс при бременност може да започне веднага след забременяване и може да продължи през цялата бременност до раждането. Причината за ускорен пулс при бременност се дължи на наличието на плода в матката и всички съпътстващи процеси свързани с бременността. Сърцето трябва да работи по – усилено, за да предостави повече кръв към матката за захранване на плода. По време на бременност, значително се увеличава кръвният обем от около 30% до 50%, което от своя страна увеличава размера на кръвта изпомпвана от сърцето. Сърдечният дебит през бременността се променя и изисква да изпомпва по – бързо. Пулсът при бременни жени може да се увеличи с 10 до 20 удара в минута

Общи условия

Активация на акаунт