Проблеми със семейството на половинката ми

• 16 023
  • 182
  •   1
Отговори
# 120
АбсурТ, какво семейно тържество? 8 март. Разбира се, че ще е при гаджето си на 8 март, а не при мама си.

Относно заживяването на 100 километра, ще попитам информативно и до там.

Сирен, твоите приказки под шипковия храст вече ги прочетохме.

# 121
А, не, приказки от тоя тип като горните има още много да четем в СО.

Поне докато хората се научат, че свободата е най-ценната стока, която човек може да си напазарува. На няколко пъти разменям пари срещу свобода и спокойствие и винаги се оказва добра покупка. Но наистина, това е друга история.

Да се върнем на историите колко хубав е животът, когато "имаш" готово жилище, където с нула драми да заведеш любимата си и да заживеете готин и лежерен живот.

# 122
  • София

Няма такова нещо като пристанал мъж - ако ще накрай света ще ходи за жена, негово право си е.

Че, то и момичето има право да ходи накрай света- нали сме в 21- ви век!?

Аз съм на принципа всеки казус да се оглежда от всички страни и да се отчитат всички нюанси дори, за да се постигне реалната картина на проблема.

Да, авторката успя да се похвали, че получава 5 пъти по- голяма заплата от "муньото", че го е приютила в семейната къща, че и го гласи да му построи " новосемейна"............

Питам се, дали пък така се е озъбила на родителите си, или така Муньо им се е озъбил, когато са се срещнали случайно на стълбите на семейната къща и са го попитали кой е и за какво се бори?

Щото, ако пък момата така ги е тренирала- каквото и когото да видят, да не питат и само да се усмихват, шапка ѝ свалям.

# 123
Момичето има право, но там ситуацията е друга - следи се по-изкъсо, защото жената поема повече негативи при грешка. Но за мъж - нула драма, никой няма да счупи маминия и да му похаби младостта.

Реално какво да жалиш един мъж, какво толкова може да му се случи? В най-лошия сценарий ще плаща 50 до 250 лева издръжка. В най-лошия. Иначе - нищо, експириънс.

# 124
Да се върнем на историите колко хубав е животът, когато "имаш" готово жилище, където с нула драми да заведеш любимата си и да заживеете готин и лежерен живот.
Ми, хубав е. Аз получих още на 18. Уишмастъров Първи също имаше. После се сдобихме с още малко. Никак не ни беше зле. Рентиерството е приятно, да. Бонусът беше липсата на роднини олигофрени.

# 125
Как може да се гледа с лошо око на наследен имот? Grinning Пък ти ако имаш капацитета, ще си купиш и сам по-натам. Във входа ми има едно много симпатично семейство, което обаче не изкарва толкова, колкото разни провайдъри и парите им стигат, колкото да избутат месеца. Живеят в наследствен имот. Ако трябваше и наем да плащат, положението нямаше да бъде никак розово. Та, каквото и да си говорим, едно нелошо стъпалце си е това

# 126
Ми, хубав е. Аз получих още на 18. Уишмастъров Първи също имаше. После се сдобихме с още малко. Никак не ни беше зле. Рентиерството е приятно, да. Бонусът беше липсата на роднини олигофрени.

...но явно не ти е оправило живота и пак е трябвало да търсиш работа на пожар. Нещо не се връзва с историята за многото ценни имоти, с които да си уредиш живота.

Не знам, в тази тема ясно се вижда как имотът уж е на човека, ама не е точно негов, а е въженце за подръпване. Защото реално няма никаква логика в това имотите да прескачат поколение и да се подаряват на внуците. Те се наследяват по реда си.

# 127
Единственото лошо на стъпалото е, че нерядко осигуряващите стъпалото искат в замяна да командват парада без ни-как-во мърдане. В такъв случай, на човек му идва да зареже всичко с "Не ти ща нито меда, нито жилото." В противен случай, живее в отровна атмосфера и отвреме на време изпуска парата по форуми или вдигайки скандали на милото.

Сирен, аз никога няма да спра да работя. Вероятно и на оня свят ще си намеря работа. Обичам да работя. Но грешиш, че съм търсила работа на пожар, по простата причина, че аз винаги съм имала работа, а впоследствие имах финансовата възможност да си позволя две години, в които да сменя посоката. Налични пари лесно се харчат. Затова е важно да не спира притокът им.

# 128
Никой не ни е питал нито за бюджети, нито къде ще живеем - първо под наем както ни е кеф, в свежо и ново, след това се стегнахме и купихме и така, никакви баби. Жилището на бабата и дядото минава към децата им, правят каквото искат с него.

Последно? Има или няма логика в прескачането на поколение? Simple Smile

# 129
Не, Сирен, не както ви е кеф, а както можете да си позволите. Но е добре, че ви е изкефило.

# 130
Няма нищо необичайно даден имот да прескочи поколение и да отиде директно при внуци.
Бабата на моят мъж му дари имот директно на него по ред причини. Никой от останалите наследници не оспори това, защото интересите на другите наследници не бяха нарушени. Така че всеки случай си е индивидуален.

# 131
Ами то имаше опция да се намърдаме точно в наследствен имот - обаче поостарял. Та опцията под наем си беше ОК за някакви месеци. Сега, на някои семейства може да им е ОК да се набутат в поостарял блок, да се драпат кой какви пари ще налее за ремонти - само че и това си има негативи.

Разликата в под наем и наследствен имот: ок. 500 лева на месец. Свободата: безценно.

# 132
Налични пари лесно се харчат. Затова е важно да не спира притокът им.

Така е, и аз доскоро бях много ербап, ама животът много бързо показа, че голям залък може да лапнеш, ама голяма дума да не казваш. И както имах някой спестен лев, който ми даваше спокойствие, останах почти на нула след инвестиция. Да, инвестирани са, но спокойствието, което ми даваха се изпари Grin

# 133
Ами то имаше опция да се намърдаме точно в наследствен имот - обаче поостарял. 
Да не би да е непродаваем? Нали не искаш да кажеш, че сте имали наследствен имот, който не ви е харесвал и, вместо да го продадете и да си купите каквото ви харесва, сте отказали, поради което сте се набутали с ипотека? Очевидно, не сте имали.

# 134
Не мисля, че ипотечният кредит е набутване, но доста хора в БГ мислят така и се плашат много от изплащане на имот.

Реално доста малко хора на 30 наистина имат "наследствен имот", в повечето случаи е подарен, или подарен от бабата, или уж даден.

Та разбира се, че не сме имали продаваем бързоликвиден имот. Поехме си нормалния път - частична вноска, частично кредит и така. Голяма страхотия и ужасно непрестижно, друго си е да си рентиер.

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 14:15 от The Siren of Titan

Общи условия

Активация на акаунт