СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 174
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Моят син е отговорил на 13-ти въпрос с "наименование".

# 361
  • София
Времената които е използвал младежът са сегашни историческо и минало неопределено. Дали са правилните?
За преразказа питам, де...

# 362
  • София
Да, Перуанка, сега те разбрах. Тоест - и ти не си съгласна, че отговорът на 13-ти въпрос е цитат.

# 363
  • София
Да, Перуанка, сега те разбрах. Тоест - и ти не си съгласна, че отговорът на 13-ти въпрос е цитат.
Да, като попрочетох тук там, затвърдих мнението си, че е нарицателно/име/термин/наименование. Дъщеря ми е писала наименование и е много разочарована от ключа за този въпрос.
Още повече, че текстът изнася факти и то в табличен вид...

# 364
  • Варна
На 13 въпрос моят главоч ( и още доста обкръжаващи го) е писал , че кавичките ограждат метафоричен израз. Дълбок той , хахаха. Грешна и 8 ма. И една грешка невидяна от текста за редакция - пада с 5 т отма. Ще падне и от тезата с 2-3 и баш ше си стигне пробните изпити ( надяваме се) .
Вече гледаме в срядата ! Simple Smile)

# 365
  • София
След всичките малоумщини в теста - това в сайта им:

Без коментар. По новините ни питат кога се пише пълен член! Те в МОН за правила не са чували!

# 366
Майки-героини, защо ли имам чувството, че някои хора не са си на мястото и буквално се подиграват с нас и най-вече с нашите деца?! Знам, че това не е мястото да изразявам недоволство, но какво общо с българския език имат по-голямата част от логическите въпроси върху новинарски текст с грамотността? Това си е издевателство, отказвам се, каквото и да стане, каквато и оценка да изкара, аз ще подкрепям... Изморих се от хора, които се имат за "капацитети", а всъщност, както си личи отвсякъде, са си чисти "ганьовци". Като имаш чест и достойнство напускаш място, което явно не е за теб. Извинете за изблика, но множко ми дойде последните дни. Явно е, че това се прави нарочно, но ние защо го търпим?

# 367
  • София
Едната от двете грешки на дъщеря ми също е на 13-ти въпрос. Категорично не мога да се съглася, че е цитат! /Приета съм с 5,75 по БЕЛ в СУ Stuck Out Tongue Winking Eye Joy/.
Другата грешка е на 19-ти въпрос - произвела е Владиков в поет. Joy Не помнила кой бил, а Владиков нали е учител ... Аз казах да се препрочетат произведенията, ама кой да слуша.

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 19:19 от sanaka

# 368
Едната от двете грешки на дъщеря ми също е на 13-ти въпрос. Категорично не мога да се съглася, че е цитат! /Приета съм с 5,75 по БЕЛ в СУ Stuck Out Tongue Winking Eye Joy/.
Другата грешка е на 19-ти въпрос - произвела е Бръчков в поет. Joy Не помнила кой бил, а Бръчков нали е учител ... Аз казах да се препрочетат произведенията, ама кой да слуша.
И моята така го е написала Joy

# 369
  • София
Моят човек се прибра. На 13-ти въпрос е писал "наименование" Grin Мно-го сме, сил-ни сме Hug

Мама Мина, дай по-лабаво! Колко несправедливости има тепърва да срещат по пътя си...Не си заслужава чак толкоз нерви да хвърляш. Здраво ли ти е детето - здраво, щастливо - щастливо! Сега за някакъв тест чак толкова драма, наистина не заслужават!

# 370
  • Варна
Другата грешка е на 19-ти въпрос - произвела е Бръчков в поет. Joy Не помнила кой бил, а Бръчков нали е учител ... Аз казах да се препрочетат произведенията, ама кой да слуша.

Aми то верният отговор е Бръчков, включително и според ключа - 19 A. (Учителят беше Владиков).

Момичета, не се косете за тази лавина с кавичките - 2т е само. Останалото да е вярно, супер са си децата.

# 371
  • София
Питах я защо беше решила, че е направила толкова много грешки. Сравнявали си отговори със съученици. Щом някой каже, че е написал нещо друго, тя веднага решава, че нейното е грешно. По принцип е уверена, не знам какво й става. Напр., в текста за поправка е оставила инженери като правилно, но няколко човека я убедили, че трявало да бъде инжИнери. И чак се изненада, когато видя, че нейното е вярно. Сега ще отиде по-уверена на МАТ. Тя е и по-силният предмет.

# 372
Снинът ми е писал преносен смисъл и Странджата . Минутка след като си дойде и ме попита -аз отговорих Бръчков и той заразгръща литературата да провери . Сега ще се зарадва като му кажа, че е прав .
Иначе категорично спори че не е "цитат" спорния отговор .

# 373
И моята дъщеря мисли, че 4 задача е некоректна.Объркала е и прословутата 13 - писала е ,че е наименование .Много е възмутена от 4 задача , даже е написала писмо до МОН ,но още се чуди дали да го изпрати.

# 374
  • София

Aми то верният отговор е Бръчков, включително и според ключа - 19 A. (Учителят беше Владиков).

Момичета, не се косете за тази лавина с кавичките - 2т е само. Останалото да е вярно, супер са си децата.

Да, моя грешка. Тя е писала Владиков.

Общи условия

Активация на акаунт