СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 192
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 375
Бръчков е бил верния отговор -обърках се заради вашите постове , сега проверих .
Много важно ...Той не се ядосва, има си достатъчно точки от националната олимипада .
Просто изпита е бил странен .

# 376
  • Sofia
Не видях дали някой е написал дали се отнема точка ако не е пълно заглавието и липсва “в 1868 г.” в “На прощаване”
И още нещо искам да попитам.
Ако при преписване на текста, в който трябва да се редактират допуснати грешки сбърка правилна дума, отнема ли се точка?
Моят герой доста се е попрестарал Simple Smile

# 377
Синът ми сутринта, докато го карах нещо си преговаряше на глас и каза, че господинът на курса цяла година им натяквал да изписват цялото заглавие на "На прощаване". Може и да не го признаят Sad

# 378
  • София
При нас:
2 от 2 цитат
2 от 2 Бръчков
Едната си провери отговорите и много се разстрои - тъпи, тъпи грешки. Намерила си е сама ключа.
Другата отказва да проверява, а аз я подкрепям!
Класната утре ги е освободила от спортния празник ! Sunglasses

# 379
Не видях дали някой е написал дали се отнема точка ако не е пълно заглавието и липсва “в 1868 г.” в “На прощаване”
Ако при преписване на текста, в който трябва да се редактират допуснати грешки сбърка правилна дума, отнема ли се точка?

През 2014 е имало въпрос за произведението и в ключа е даден за верен отговор пълното заглавие - Име+годината. Вероятно така и ще го зачитат, иначе с наклонена черта биха дали само името, както Евтимий/калугерът Евтимий, примерно.
Колкото до поправянето на правилна дума, мисля, че не се отчита за грешка. Така и е казала и госпожата и по БЕЛ. Важното е да намери и поправи истинските грешки.

# 380
  • София
Лоша работа и ние сме объркали 4-та задача и не само Sad до тук вече 49 точки на теста, ама може и нещо да е пропуснал да извади от сметките Wink

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 21:44 от Мама на двама малчугана

# 381
  • Sofia
Синът ми сутринта, докато го карах нещо си преговаряше на глас и каза, че господинът на курса цяла година им натяквал да изписват цялото заглавие на "На прощаване". Може и да не го признаят Sad

Абсолютно излишен формализъм! И какво следва да допринесе, освен да демотивира?

# 382
  • Sofia

През 2014 е имало въпрос за произведението и в ключа е даден за верен отговор пълното заглавие - Име+годината. Вероятно така и ще го зачитат, иначе с наклонена черта биха дали само името, както Евтимий/калугерът Евтимий, примерно.
Колкото до поправянето на правилна дума, мисля, че не се отчита за грешка. Така и е казала и госпожата и по БЕЛ. Важното е да намери и поправи истинските грешки.

Благодаря за отговора!

# 383
  • София
Ох, навремето затова се ориентирах към математиката- субективизмите са сведени до минимум. Много ме дразни тази зубърска история- "Кой е този и онзи в произведението...?", "Какво е искал да каже авторът?", "Какво символизира това и онова". БУЛШИТ. 😨

# 384
  • София
Ох, навремето затова се ориентирах към математиката- субективизмите са сведени до минимум. Много ме дразни тази зубърска история- "Кой е този и онзи в произведението...?", "Какво е искал да каже авторът?", "Какво символизира това и онова". БУЛШИТ. 😨
И аз това щях да кажа. Граматиката и тексът за разбиране са по-показателни, тезата, донякъде, преразказът също. Но подробности от типа “с какво е бил облечен калугерът при срещата му с баба Илийца” са повече от безумни. Идеята е да отгледаме мислещи деца, а не зубъри Angry

Един малко шантав въпрос. При излизането на резултатите има ли и инфо колко деца са с по- висок бал? Нещо като : “ Вие сте 128 в общото класиране”

# 385
  • София
И аз взех да се филмирам, пък се мисля за желЕзна! Joy В преразказа е вмъкнала изречение - със звездичка на съответното място и изписване на изречението отдолу. По принцип, това е възприетия начин за вмъкване на пропуснато изречение, но не се сещам дали имаше такава възможност на НВО. И ме налегнаха едни мисли дали няма да се счете за знак. Някой по-информиран? Confused

# 386
  • София
Аааа, чакай малко! Чия идея Joy Щото моята и твоята според мен доста се различават от тази на ... съставителите на тези тестове и въобще на цялостната концепция с тези НВО-та.

# 387
  • София

Един малко шантав въпрос. При излизането на резултатите има ли и инфо колко деца са с по- висок бал? Нещо като : “ Вие сте 128 в общото класиране”

Мисля да, но не точно така, а като статистика. Дидева беше писала преди за това.

# 388
Много важно ...Той не се ядосва, има си достатъчно точки от националната олимипада .
Просто изпита е бил странен .
Е, при сто признати точки никой не би се ядосвал. Simple Smile

Скрит текст:

Мисля да, но не точно така, а като статистика. Дидева беше писала преди за това.
Но пък ние много бързо правим екселски файл с натрупване, така че бързо става ясно колко деца имат повече или равни точки, по отделни предмети и общо, както и по пол и общо.

# 389
sanaka, не се ли вмъква с номерация в кръгче 1, 2 ...
Не вярвам звездичка=знак.

Общи условия

Активация на акаунт