СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 95 036
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Точно така. И моят син вика - аз написах отговора, защото то се виждаше от чертежа, че е така, обаче не го е доказал Joy

# 841
  • Резерват "Северозапад"
Всички сме в кюпа Joy...

# 842
Това е въпросната 17-та задача, буква а). И дъщеря ми е получила 120, но отговорът е 300. Disappointed
Дъщеря ми е получила 300, но набързо ѝ се скарах, защото видях, че в темата пишеха за 120 Flushed

Моят син каза, че я е решил без никакъв проблем.
Колко е получил на в)?

# 843
  • София
Всички деца от групичката, които ходят на школата заедно, са се събрали след изпита и обменили мнения - никой не е успял на подточка Б на 24 задача.

Моят син каза, че я е решил без никакъв проблем. Явно децата от тези курсове не са си давали никакъв зор през годината.
Ekaterina Milchev, доста грубо изказване! Децата са вложили труд, на всичкото отгоре задачи с допълнителни построения (уж) не се падат, (уж) не влизат в изпитния материал. В училище не се работят. Говоря за "масовото" училище, не за математически такива.
Иначе - браво на Вашия син, че се е справил без проблем

# 844
  • София
И от мен въпрос и моля тези, които искат да кажат, че децата нищо не са учили, да си мълчат, щото нещо нервите ми играят повече от необходимото и ще взема да напиша некрасиви неща.
Та, към майките на нормални деца, не гении:
Дъщеря ми е решила 21 и 22 задача, обаче взела, че написала решението и отговора, после задраскала решението, защото трябвало уж само отговора на тези две задачи. Дали ще и ги зачетат? Това били задачи с кратък отговор , както тя ми обяснява нещо.  А аз след цяла година побъркване от нервите на детето вече не зацепвам нищо- ни запетайки знам къде да слагам, ни пълен член, не празен член, ни никакъв член, извинете!
Благодаря!

# 845
# 846
  • София
Привет! Току-що получих условието на 24 зад. Аз лично я реших с едно допълнително построение, защото в условието е даден сбор на две отсечки, равен на трета. При такава ситуация се построява отсечка, равна на една от двете, участващи в сбора. За отношенията на страните се получава 2:1,  а за лицата 3:2

# 847
И моята е получила 300 и като и казах 120....замръзна, ама после видях , че и други са получили 300. На 24 е написала , че триъгълника е равнобедрен , но не го е доказвала .

# 848
  • София
Всички деца от групичката, които ходят на школата заедно, са се събрали след изпита и обменили мнения - никой не е успял на подточка Б на 24 задача.

Моят син каза, че я е решил без никакъв проблем. Явно децата от тези курсове не са си давали никакъв зор през годината.
Ekaterina Milchev, доста грубо изказване! Децата са вложили труд, на всичкото отгоре задачи с допълнителни построения (уж) не се падат, (уж) не влизат в изпитния материал. В училище не се работят. Говоря за "масовото" училище, не за математически такива.

Хъм, да почакаме резултатите. Wink И голямата ми ддъщеря навремето беше решила 24-та задача без проблем. Провери си я, след като излезе теста, и пак беше без проблем. Ама накрая имаше само 1т. на нея - за чертеж. Joy

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 14:41 от sanaka

# 849
  • тук-там

Подкрепям! Надявам се да си помагаме, не да се изтъкваме ...

# 850
На  зад.17 а ) дъщеря ми  е получила 300
На 24а) 45 градуса и 30градуса  ,на б) 2:1

На 17 б и в подточки  какво са получили вашите деца?

# 851
  • София
Стига бе, хора Grinning Сериозно ли ще коментираме изказване на потребител, регистриран днес и с цял един пост във форума, очевидно провокативен Grinning Хайде сега, не сте от вчера във форума!

# 852
  • Варна
Леле, майчета, като ви слушам всички са решили всичко (почти), какви 90 точки... отчаях се. Моят каза, че една задача само му е сигурна от 2 модул, другите ги е започнал, но не е сигурен... Признавайте , децата ви са от МГ Simple Smile))))))))
Или моят се е отвеял, щом е било толкова лесно. Звучеше много изморен .. едва говореше.

# 853
  • София
И от мен въпрос и моля тези, които искат да кажат, че децата нищо не са учили, да си мълчат, щото нещо нервите ми играят повече от необходимото и ще взема да напиша некрасиви неща.
Та, към майките на нормални деца, не гении:
Дъщеря ми е решила 21 и 22 задача, обаче взела, че написала решението и отговора, после задраскала решението, защото трябвало уж само отговора на тези две задачи. Дали ще и ги зачетат? Това били задачи с кратък отговор , както тя ми обяснява нещо.  А аз след цяла година побъркване от нервите на детето вече не зацепвам нищо- ни запетайки знам къде да слагам, ни пълен член, не празен член, ни никакъв член, извинете!
Благодаря!
До сега беше така! На 21 и 22 само отговот. Но пък и не помня да са разбивани на подусловия, което също не е добре.Най-добрият ватиант е, да са отново без разписване, но с разбити подусловия, защото все пак при объркване към края на задачата получаваш точки, а досега, ако отговора не е точен, не получаваш нищо.
Нека видим теста и самите изисквания към задачите. Но щом детето е казало, че не се иска разписване, съм склонна да вярвам, прочели са инстукциите, а и по бланката с отговори трябва да си е проличали.

# 854
  • София
На  зад.17 а ) дъщеря ми  е получила 300
На 24а) 45 градуса и 30градуса  ,на б) 2:1

На 17 б и в подточки  какво са получили вашите деца?

б/ 50х /но не е изцяло вярно/

в/ 12 - това е вярно

Общи условия

Активация на акаунт