СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 94 925
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 1 155
Възможно ли,чисто хипотетично питам,да се вкара дете с връзки в топ паралелка?
Според мен единственият начин е да се манипулират резултатите, т.е. при оценяването да му се пишат повече точки. Но не знам доколко е възможно.

Кои са добрите училища в Монтана? Математическата, езиковата и?

# 1 156
Винаги може да се намери начин за надпланов прием.

# 1 157
Imammamma, общоизвестният синдорм на "високия бал". И аналогията с пазаруването. На мерцедеси:)

марулета, да, за съжаление.

chockolina, има, има, най-големият град Simple Smile
http://ruo-varna.bg/images/files/2018/Priem/zap-DPP-2018-2019.pdf
Започва с готвачи и корабостроители ...

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 12:44 от lorenca

# 1 158
Не се сърди, човече, нали са засекретени.

# 1 159
Здравейте,
имам питане, тъй като съм нетърпелива. Коя информация за балообразуване се приема за актуална: тази, оповестена в РУО, или публикуваната в конкретното у-ще за предстоящата учебна година? В едно от предпочитаните училища открихме това разминаване, писах, звънях, но нямам обратна връзка (може би днес е неучебен ден за въпросната гимназия). Предполагам, информацията подадена към РУО трябва да е достоверна, но знам ли, след толкова неясноти, вече се съмнявам и в себе си. Уж  е актуализирана и в сайта на въпросното училище. Thinking

# 1 160
Не се сърди, човече, нали са засекретени.
Не знам точно каква е последователността, но след като се видят имената, преди да съобщят резултатите... Може и да не може, разсъждавам си само Simple Smile

# 1 161
Не е по този начин ... По който и да е, децата сами разбират кои са. И им е гадно.
Влизат в матрицата.

# 1 162
  • София
Скрит текст:
Хайде да ви видя солото. Комбинаторика за 1 клас, от която МОН също трябва да се откаже Sunglasses.
Грабвайте Линд- а !

Да няма подточка Г) - 3 ?
Ми - не. Изрязах снимката за да спазя изискванията на GDPR-a от днес за защита на лични данни (в случая бяха лични пръсти на детето на моята позната Grin) ,но няма друг отговор.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 12:44 от Не се сърди, човече

# 1 163
Според мен единственият начин е да се манипулират резултатите, т.е. при оценяването да му се пишат повече точки. Но не знам доколко е възможно.

Кои са добрите училища в Монтана? Математическата, езиковата и?
   Финансово -стопанската гимназия-бившата Икономика.За мен езикова и икономика са на първо място.Но пък по статистика миналата година най-високият бал е бил в две от паралелките на МГ.Но пак да си кажа-като цяло нивото е критично ниско-и като ученици и като учители.Има еденици от тях,които успяват да завладеят децата,да ги накарат да учат с желание.За присъствие в училище да не говорим.От друга страна ,децата са нехайни,незаинтересовани,ние родителите сме с големи претенции и изисквания към учителите,а насреща - нищо.
   Сигурно не е само при нас,но това са моите наблюдения от училището на децата ми.Дъщеря ми също завърши ЕГ,немски-в класа имаше страшно разделение на децата от страна на класната и част от учителите.На умни и глупави.Умните бяха тези,които учеха за немската диплома,глупавите бяха останалите.За мен това е недопустимо отношение.
   Синът ми сега иска да следва стъпките на кака.Честно да ви кажа,аз си мълча,не казвам мнение,защото от една страна хич не ми се ще да продължава в същия клас,което най-вероятно ще се получи,защото всички деца искат немски и ще ги оставят в един клас.Има деца на "хай лайфа " на града и е чудо от претенции,самочувствие,отношение.....

# 1 164

Това не е възможно. Преди няколко дена проверител ми обяснява подробно начина на засекретяване и разсекретяване на работите. За всеки от двамата проверители съществуват два различни фиктивни номера на една и съща работа. Дори и единият да разпознае случайно почерк, стил и т.н., едва ли е възможно и за другия. И ако между двамата има голяма разлика, работата отива на "арбитраж", при което се гледа при несъвпаденията кой от проверителите  какво е писал.Така че практически "трудно може да..." Wink

За надпланов прием- там вече мисля, че е по-възможно все нещо да се измисли и сигурно се случва.

# 1 165
  • София
Както си и знаех, мен ме тресна лудостта след НВО-тата. Тази нощ съм си мислила за нашите близнашки неволи.
Хипотетично няма да ползваме предимство, но ако първата е приета на 1-во класиране в желаната паралелка, а втората остане за второ, аз би следвало, ако искам да ползвам предимството за близнаци, да го заявя още при записването на 1-во класиране на първата ? А какво се случва тогава с второто класиране на втората ? Anguished
А ако не запиша първата на първо класиране за да изчакаме къде ще попадне втората на второ класиране, при условие, че  първата е попаднала  в желаната паралелка още на първо какво се случва ? Ако изобщо някой ме разбра ...

# 1 166
За всеки от двамата проверители съществуват два различни фиктивни номера на една и съща работа. Дори и единият да разпознае случайно почерк, стил и т.н., едва ли е възможно и за другия. И ако между двамата има голяма разлика, работата отива на "арбитраж", при което се гледа при несъвпаденията кой от проверителите  какво е писал.
Вероятно аз не разбирам правилно наредбата и министерската заповед, тъй като от прочетеното ми се струва, че фиктивният номер е само един.
5. Процедурата по засекретяване на изпитните работи включва:
а) поставяне на един и същ фиктивен номер върху малкото пликче с идентификационната бланка и върху горния десен ъгъл на листа за отговори, на листа за отговори за втория модул и на всички листове за чернова от работата на ученика;
б) подреждане на изпитните работи на учениците в нарастваща последователност на фиктивните номера в папки по 20 (двадесет) броя, като всеки лист в папката се номерира в долния десен ъгъл, а всяка папка се номерира, подвързва и прошнурова, след което се описва броят на листовете, съдържащи се в нея;

Според мен основното в арбитража не е да се види, " кой какво е писал", а да се постави окончателна оценка на задачите, подлежащи на арбитриране.
XIX. Арбитърът има следните задължения:
1. Получава срещу подпис от председателя на комисията за проверка и оценка папките с изпитните работи, както и първичните протоколи на двамата оценители.
2. Работи с черен цвят химикалка.
3. Проверява само задачите, които подлежат на арбитриране, като се запознава от първичните протоколи на първия и на втория оценител с броя точки и попълва резултатите от своята проверка в първичния протокол с черен цвят.
4. При оценяването на текста по БЕЛ попълва оценъчни карти, в които отбелязва и мотивира броя точки по всеки един от конкретните критерии; при оценяване на задачите по математика с отворен отговор от втория модул води бележки по фиктивни номера в отделна тетрадка, като прилага критериите за оценяване.
5. Предава срещу подпис протоколите, оценъчните карти/тетрадките и папките с арбитрираните изпитни работи на председателя на комисията за проверка и оценка.
6. Арбитърът не може да арбитрира изпитни работи, на които е бил оценител;
7. Точките, поставени от арбитъра, са окончателни.

Иначе точките минават през редица проверки и при въвеждането,така че трудно може да се подмени резултат. Както вече е коментирано, трудно не означава непременно невъзможно. Но надплановият прием е по-вероятният начин някой да влезе през задния вход.

# 1 167
Светкавица, ясно. Звучи логично, добре са го измислили, за да е обективна оценката Hands Plus1
Финансово -стопанската гимназия-бившата Икономика.За мен езикова и икономика са на първо място.Но пък по статистика миналата година най-високият бал е бил в две от паралелките на МГ...
Аз завърших икономическия Simple Smile
Но МГ винаги май си е била с най-високия бал.

# 1 168
bibi, докато не ги запишеш, ми се струва, че по класирания си се движат поединично.
И ако първата е приета на 3-та позиция, на второ класиране може да се качи нагоре ...
Ако запишеш само първата след първо класиране, изчакаш второ класиране за второ, не знам дали после може все пак да я запишеш при първата. Имаше случай - записаха близнаци по приема на единия, но позволиха вторият да си избере друга паралелка в училището. Директорско съгласие е било.

# 1 169
Здравейте,

някой знае ли кой стои зад това и дали има движение по темата днес:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/greshka-i-v-zadacha-na-izpita-po- … -sedmoklasnitsite

Аз лично подадох запитване по каналния ред до министъра на образованието. Вярвам, че ако има повече хора, които да питат, има по-голям шанс някой да обърне внимание.

За съжаление не виждам голям шанс медиите да се заинтересуват и са притиснат МОН за отговори, защото темата е леко неразбираема за тях.

Общи условия

Активация на акаунт