Кралски работи и клюки - 12

• 52 803
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За мен по-скоро е нескопосан черен хумор и акцент, че баба Бети буквално "стреля" с поглед. Тази жена е епоха.

# 211
  • в сърцето на един мъж...
Колко е разликата в годините на Меган и Хари? Коментирано е, но в момента забравих.

3 години е по-възрастна от него

Е къде пък пише, че Грейс е била нещастна с Рение?

# 212
Сватбените рокли на монархията през годините:

https://www.flickr.com/photos/britishmonarchy/albums/72157696695366135

Доказателство колко тъпотии се пишат из медиите.
Писаха, че голите рамене били забранени, а аз виждам над 50% булки с голи рамене.

# 213
  • София
Къде щеше да стои Даяна на сватбата на Хари, ако беше жива?

Ами имаше един празен стол до Уилям. Нали?

Относно пастора от Американската епископална църква, имайте предвид, че принц Чарлз има свои разбирания за християнската религия. Например, на неговата втора сватба с Камила, беше изпълнен православния символ на вярата на църковно славянски език. А както споменах и преди на тази пък сватба имаше и коптски свещеник.

Що се касае до пастора от Американската епископална църква. Имам убеждението, че той пускаше и шеги в проповедта си и може би затова са тези усмивки.

# 214
Е чухме ги шегите, ама и една камара глупости изпя... Та хич не е само за шегите. Прекали си човечеца.

# 215
  • София

Писаха, че голите рамене били забранени, а аз виждам над 50% булки с голи рамене.

Нали?
И дано не скандализирам някого, но по-грозна от роклята на Даяна рядко съм виждала.

# 216
# 217
  • София
Е чухме ги шегите, ама и една камара глупости изпя... Та хич не е само за шегите. Прекали си човечеца.

По-нашите критерии. Можете да бъдете уверена, че проповедта му е четена поне 2-3 пъти преди да го пуснат. В такива ритуали свободни съчинения и изпълнения няма.

# 218
  • Русе/София

И дано не скандализирам някого, но по-грозна от роклята на Даяна рядко съм виждала.
За вемето си беше уникална рокля.

# 219
  • София

Нали?

Пррз 80 те такъв беше стилът на сватбените рокли - натруфен.

# 220
Абе като го гледах как импровизираше на моменти, не вярвам всичко да са му чели...

Мишенце, ето - по протокол какво било - ама не пише на кой полк е униформата на Хари. Вероятно и той е някакъв почетен чин

Военна униформа

Като всеки принц Хари ще носи военна униформа на сватбата си - традиция, спазвана от кралските младоженци. Когато през 2011 г. мина под венчило с Кейт Мидълтън, принц Уилям заложи на елегантната червена униформа на Ирландската гвардия, на която е почетен полковник.
https://www.dnes.bg/zvezdi/2017/11/28/protokol-i-pravila-hari-po … -bez-halka.360637

# 221
  • София

За вемето си беше уникална рокля.

Възможно е...80те години са...как да кажа...дано не се повтарят в модно отношение.
Като гледам някои от по-старите рокли ми се виждат и сега ОК, но тази на Даяна не мисля че някога е изглеждала добре - то са буфани, то е панделка на деколтето и къдри,  шлейфът с данделка накрая. Всичко е по много!

# 222
Дали наистина си мислите, че нещо зависи от кралицата?  Та тя е на 90 и кусур год., изобщо дали и имената на внуците помни вече.  Те с Филип отдавна са само статуи в кралството. 

# 223
Бърз превода на интересен материал, който четох във фб страницата на приятелка, направила скрийншот от материал на кралския двор:

Дизайн на роклята:

Чистите линии на роклята се постигат с помощта на шест щателно поставени шевове. Фокусът на роклята е графичният десен деколте, който грациозно оформя раменете и подчертава тънката изваяна талия. Линиите на роклята се простират към гърба, където се сливат с тройна копринена органза. Тънките три четвърти ръкави добавят нотка на изискана модерност.

Воялът  е с дължина пет метра и е изработена от копринен тюл с подплата от ръчно бродирани цветя в копринени нишки и органза. Всяко цвете е работено на ръка, за да създаде уникален и деликатен дизайн. Работниците прекарвали стотици часове грижливо, за да шият и да мият ръцете си на всеки тридесет минути, за да запазят тюлените и нишките чисти. В  допълнение към флората на Британската общност, г-жа Маркъл избра две лични любими цветя:
Wintersweet (Chimonanthus praecox), който расте на територията на двореца Кенсингтън пред вила Нотингам, и калифорнийския мак (Eschscholzia californica),  цвете от мястото на раждане и на раждане,Калифорния.
Симетрично разположени в самата предна част на булото, житните култури на пшеницата са деликатно бродирани и се смесват с флората, за да символизират любовта и благотворителността.
Селекция от флора, отличаваща се от всяка държава-членка на Британската общност, е посочена по-долу:

Скрит текст:
Африка:
Ботсуана - ухото на сорго и котешки нокът (Uncaria tomentosa)
Камерун - Червено вино (Prunus africana)
Гамбия - бяла орхидея
Гана - каладий (каладий)
Кения - Тропическата орхидея
Лесото - спираловиден алое (алое полифила)
Малави - Лотос (Nymphea lotus)
Мавриций - Trochetia Boutoniana
Мозамбик - Maroon Bell Bean (Markhamia zanzibarica)
Намибия - Welwitschia (Welwitschia mirabilis)
Нигерия - жълта тръба (Costus spectabilis)
Руанда - Факел Лили (Kniphofia varia)
Сейшелски орхидеи (Angraecum eburnum)
Сиера Леоне - Scadoxus (Scadoxus cinnabarinus)
Южна Африка - Protea (Protea cynaroides)
Свазиленд - огнено сърце (Erica cerinthoides)
Уганда - пустинна роза (Adenium obesum)
Обединена република Танзания - африкански виолет (Saintpaulia)
Замбия - Бугайнивия (Бугайнивия)

ASIA:
Бангладеш - бяла водна лилия (Sada shapla)
Бруней Даруссалам - Симпор (Dillenia suffruticosa)
Индия - индийски Lotus (Nelumbo nucifers gaertn)
Малайзия - Bunga Raya Хибискус (Hibiscus rosa sinensis)
Пакистан - Жасмин (Jasminum officinale)
Сингапур - Ванда пропусна Джоаким Орхидея (мис Джоаким)
Шри Ланка - синя водна лилия (Nymphaea nouchali)

Карибски и американски:
Антигуа и Барбуда - Агаве (Агаве Карато)
Бахамски острови - жълт старец (Tecoma stans)
Барбадос - гордостта на Барбадос (Caesalpinia pulcherrima)
Белиз - Черната орхидея (Encyclia cochleata)
Канада - къпина (Cornus canadensis)
Доминика - Кариб дърво (Sabinea carinalis)
Гренада - бугаинвила (Nyctaginaceae)
Гвиана - Виктория Редя Водна лилия (Виктория Амазонка)
Ямайка - Lignum Vitae (Guiacum officinale)
Сейнт Лусия - Розата и маргирите
Сейнт Китс и Невис - Поинциана (Delonix regia)
Св. Винсент и Гренадини - дърво суфрий (Spachea perforatais)
Тринидад и Тобаго - Chaconia (Warszewiczia coccinea)

ЕВРОПА:
Кипър - Cyclamen Cyprium (Cyclamen cyprium)
Малта - малтийски центрове (Cheirolophus crassifolius

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ:
Англия - Роуз
Уелс - нарцис (Нарцис)
Северна Ирландия - Лен цвете
Шотландия - Thistle

ТИХООКЕАНСКИ:
Австралия - Златни зъби (Acacia pycnantha)
Фиджи - Tagimaucia (Medinilla waterhousei)
Кирибати - Bidens Kiribatiensis
Науру - Калофиллум
Нова Зеландия - Kowhai (Sophora microphylla)
Папуа - сепик синя орхидея (Dendrobium lasianthera)
Самоа - Тийла (Alpinia purpurata)
Соломоновите острови - Хибискус (Хибискус)
Тонга - Хейлала (Garcinia sessilis)
Тувалу - Плумерия (Plumeria frangipans)
Вануату - Антуриум (Антуриум)

Диадемата на кралицата Мери, която е дадена на г-жа Маркъл на заем от кралицата. Диамантът Bandeau е английски и е направен през 1932 г., с централната брошка, датираща от 1893 година.

Сватбените обувки се  Givenchy, изработени от естествена коприна.

Принц Хари е откъснах вчера от собствената си градина в двореца Кенсингтън няколко свежи цветя, за да се добавят към поръчания булчински букет, проектиран от цветарката Филипа Крадок.

Букета включва Forget-Me-Nots, които са любимото цвете на Даяна, принцеса на Уелс. Двойката специално е избрала да бъдат включени в букета на г-жаМаркъл, за да почетат паметта на покойната принцеса в този специален ден.

Букетът на булката е малък нежен, ефирен, и в спокоен стил, с деликатни цветове, включително ароматен сладък грах, лилия от долината, астилби, жасмин и астрания, и клони от мирта, всички свързани с естествено боядисани, сурова памучна лента.

Минтралните клони са от стъбла, засадени в Osborne House на остров Уайт, от кралица Виктория през 1845 г. и от растение, отгледано от мирта, използвана в сватбения букет на кралицата от 1947 г.

Традицията на носенето на мирта, започнала след като кралица Виктория получила ..., съдържаща мирта, от баба на принц Албърт по време на посещение в Готта в Германия. През същата година кралица Виктория и принц Алберт купуват Osborne House като семейно отстъпление, а от стената на терасата се засаждат клони, където тя продължава да процъфтява днес.

Миртата първо се носи от най-голямата дъщеря на кралица Виктория, принцеса Виктория, когато тя се омъжва през 1858 г.

Диадемата, изработена от диаманти и платина, е оформена като гъвкава лента от единадесет секции, пробита с преплетени овали и паве, с големи и малки брилянтни диаманти. Центърът е снабден с разглобяема брошка от десет блестящи диаманта.

Диамантената лента е направена за кралица Мери и е създадена специално, за да побере централната брошка. Тази брошка е дадена като подарък на тогавашната принцеса Мария през 1893 г. от окръг Линкълн при брака й с принц Джордж, херцог на Йорк. Бандата и брошката са завещани от Кралица Мария на "Кралицата" през 1953 година.

Булката носи обеци и гривна от Cartier.

Майка н булката
Г-жа Ragland носи обичайна рокля и палто, проектирано от творчески директори на "Оскар де ла Рента", Фернандо Гарсия и Лора Ким.

Обувки Ragland са проектирани от Едгардо Осорио на Aquazurra, както и персонализирани й шапка е предназначена изключително за нея от британския шапкар Стивън Джоунс,  с които г-жа Маркъл е работи в тясно сътрудничество с, откакто се преместила в Обединеното кралство. По нейна поръчка Стивън Джоунс  създава  шапки за няколко от нейните най-близки приятелки.

Рокли на шаферките

Клеър Уайт Келер разработи шестте рокли в ателието на Гардънши в Haute Couture в Париж. Цветята на шаферките репликират цветята, използвани в булчинския букет.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 18:25 от Ellinor*

# 224
  • Вестерос
Аз ще споделя друга гледна точка.

Никога не съм "припадала" по Уилям и Хари. За мен са добри хора, държат се на положение, като цяло ми харесват. До там ми е интереса към кралското семейство. Не знам нищо за други кралски семейства (освен българското естествено). Не знам как се казват другите деца на Кралицата, нито колко други внуци има и прочие. Сериалът Короната не го гледам, обмислям за в бъдеще.

НО съм фен на Костюмари и Рейчъл ( героинята на Меган) ми беше любимка. Харесваше ми персонажът й и как го играеше. Докато я гледах си казвах колко красива жена, обличаха я прекрасно и все по нея се заглеждах в сериите. Чела съм от чисто любопитство за самата Меган като почнах да гледам сериала, но без да се задълбочавам. Рядко се "вглеждам"  с подробности в живота на известните.
Даже не знаех, че са гаджета с Хари. Не знам дали е имало клюки или не, научих за това при обявяването на годежа. Първосигнално много се зарадвах за нея, защото я харесвам, после ми стана мъчно, че ще се махне от сериала и че вече няма да има възможност да играе като актриса. Не е някакъв велик талант, но се справяше за моя вкус чудесно и щеше да има бъдеще в този бранш.

В заключение- не мисля, че е златотърсачка, не намирам нищо ехидно в поведението й, не мисля, че ще разбие сърцето на Хари и т.н. Него не го слагам на пиедестал. За мен и двамата са влюбени и се обичат без значение дали са от 2 или 8 години заедно. Радвам им се най-искрено. Не била показвала емоцията си и колко го обича... Е и аз не показвам, но това не значи, че не съм още влюбена в мм след 8 години, защото съм.

И Кейт, и Меган в моите очи бяха красиви булки, всяка по своему.

Общи условия

Активация на акаунт