Кралски работи и клюки - 12

• 52 835
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Кралицата майка:
На колко години е била тогава?

Точно тази снимка е от коронацията - тя е на 27, Филип е 5 години по-голям.
И за да сме точни не е  кралицата-майка, а просто кралицата Simple Smile

# 241
  • Варна
Бърз превода на интересен материал, който четох във фб страницата на приятелка, направила скрийншот от материал на кралския двор:
Скрит текст:
Дизайн на роклята:

Чистите линии на роклята се постигат с помощта на шест щателно поставени шевове. Фокусът на роклята е графичният десен деколте, който грациозно оформя раменете и подчертава тънката изваяна талия. Линиите на роклята се простират към гърба, където се сливат с тройна копринена органза. Тънките три четвърти ръкави добавят нотка на изискана модерност.

Воялът  е с дължина пет метра и е изработена от копринен тюл с подплата от ръчно бродирани цветя в копринени нишки и органза. Всяко цвете е работено на ръка, за да създаде уникален и деликатен дизайн. Работниците прекарвали стотици часове грижливо, за да шият и да мият ръцете си на всеки тридесет минути, за да запазят тюлените и нишките чисти. В  допълнение към флората на Британската общност, г-жа Маркъл избра две лични любими цветя:
Wintersweet (Chimonanthus praecox), който расте на територията на двореца Кенсингтън пред вила Нотингам, и калифорнийския мак (Eschscholzia californica),  цвете от мястото на раждане и на раждане,Калифорния.
Симетрично разположени в самата предна част на булото, житните култури на пшеницата са деликатно бродирани и се смесват с флората, за да символизират любовта и благотворителността.
Селекция от флора, отличаваща се от всяка държава-членка на Британската общност, е посочена по-долу:

Скрит текст:
Африка:
Ботсуана - ухото на сорго и котешки нокът (Uncaria tomentosa)
Камерун - Червено вино (Prunus africana)
Гамбия - бяла орхидея
Гана - каладий (каладий)
Кения - Тропическата орхидея
Лесото - спираловиден алое (алое полифила)
Малави - Лотос (Nymphea lotus)
Мавриций - Trochetia Boutoniana
Мозамбик - Maroon Bell Bean (Markhamia zanzibarica)
Намибия - Welwitschia (Welwitschia mirabilis)
Нигерия - жълта тръба (Costus spectabilis)
Руанда - Факел Лили (Kniphofia varia)
Сейшелски орхидеи (Angraecum eburnum)
Сиера Леоне - Scadoxus (Scadoxus cinnabarinus)
Южна Африка - Protea (Protea cynaroides)
Свазиленд - огнено сърце (Erica cerinthoides)
Уганда - пустинна роза (Adenium obesum)
Обединена република Танзания - африкански виолет (Saintpaulia)
Замбия - Бугайнивия (Бугайнивия)

ASIA:
Бангладеш - бяла водна лилия (Sada shapla)
Бруней Даруссалам - Симпор (Dillenia suffruticosa)
Индия - индийски Lotus (Nelumbo nucifers gaertn)
Малайзия - Bunga Raya Хибискус (Hibiscus rosa sinensis)
Пакистан - Жасмин (Jasminum officinale)
Сингапур - Ванда пропусна Джоаким Орхидея (мис Джоаким)
Шри Ланка - синя водна лилия (Nymphaea nouchali)

Карибски и американски:
Антигуа и Барбуда - Агаве (Агаве Карато)
Бахамски острови - жълт старец (Tecoma stans)
Барбадос - гордостта на Барбадос (Caesalpinia pulcherrima)
Белиз - Черната орхидея (Encyclia cochleata)
Канада - къпина (Cornus canadensis)
Доминика - Кариб дърво (Sabinea carinalis)
Гренада - бугаинвила (Nyctaginaceae)
Гвиана - Виктория Редя Водна лилия (Виктория Амазонка)
Ямайка - Lignum Vitae (Guiacum officinale)
Сейнт Лусия - Розата и маргирите
Сейнт Китс и Невис - Поинциана (Delonix regia)
Св. Винсент и Гренадини - дърво суфрий (Spachea perforatais)
Тринидад и Тобаго - Chaconia (Warszewiczia coccinea)

ЕВРОПА:
Кипър - Cyclamen Cyprium (Cyclamen cyprium)
Малта - малтийски центрове (Cheirolophus crassifolius

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ:
Англия - Роуз
Уелс - нарцис (Нарцис)
Северна Ирландия - Лен цвете
Шотландия - Thistle

ТИХООКЕАНСКИ:
Австралия - Златни зъби (Acacia pycnantha)
Фиджи - Tagimaucia (Medinilla waterhousei)
Кирибати - Bidens Kiribatiensis
Науру - Калофиллум
Нова Зеландия - Kowhai (Sophora microphylla)
Папуа - сепик синя орхидея (Dendrobium lasianthera)
Самоа - Тийла (Alpinia purpurata)
Соломоновите острови - Хибискус (Хибискус)
Тонга - Хейлала (Garcinia sessilis)
Тувалу - Плумерия (Plumeria frangipans)
Вануату - Антуриум (Антуриум)

Диадемата на кралицата Мери, която е дадена на г-жа Маркъл на заем от кралицата. Диамантът Bandeau е английски и е направен през 1932 г., с централната брошка, датираща от 1893 година.

Сватбените обувки се  Givenchy, изработени от естествена коприна.

Скрит текст:
Принц Хари е откъснах вчера от собствената си градина в двореца Кенсингтън няколко свежи цветя, за да се добавят към поръчания булчински букет, проектиран от цветарката Филипа Крадок.

Букета включва Forget-Me-Nots, които са любимото цвете на Даяна, принцеса на Уелс. Двойката специално е избрала да бъдат включени в букета на г-жаМаркъл, за да почетат паметта на покойната принцеса в този специален ден.

Букетът на булката е малък нежен, ефирен, и в спокоен стил, с деликатни цветове, включително ароматен сладък грах, лилия от долината, астилби, жасмин и астрания, и клони от мирта, всички свързани с естествено боядисани, сурова памучна лента.

Минтралните клони са от стъбла, засадени в Osborne House на остров Уайт, от кралица Виктория през 1845 г. и от растение, отгледано от мирта, използвана в сватбения букет на кралицата от 1947 г.

Традицията на носенето на мирта, започнала след като кралица Виктория получила ..., съдържаща мирта, от баба на принц Албърт по време на посещение в Готта в Германия. През същата година кралица Виктория и принц Алберт купуват Osborne House като семейно отстъпление, а от стената на терасата се засаждат клони, където тя продължава да процъфтява днес.

Миртата първо се носи от най-голямата дъщеря на кралица Виктория, принцеса Виктория, когато тя се омъжва през 1858 г.

Диадемата, изработена от диаманти и платина, е оформена като гъвкава лента от единадесет секции, пробита с преплетени овали и паве, с големи и малки брилянтни диаманти. Центърът е снабден с разглобяема брошка от десет блестящи диаманта.

Диамантената лента е направена за кралица Мери и е създадена специално, за да побере централната брошка. Тази брошка е дадена като подарък на тогавашната принцеса Мария през 1893 г. от окръг Линкълн при брака й с принц Джордж, херцог на Йорк. Бандата и брошката са завещани от Кралица Мария на "Кралицата" през 1953 година.

Булката носи обеци и гривна от Cartier.

Майка н булката
Г-жа Ragland носи обичайна рокля и палто, проектирано от творчески директори на "Оскар де ла Рента", Фернандо Гарсия и Лора Ким.

Обувки Ragland са проектирани от Едгардо Осорио на Aquazurra, както и персонализирани й шапка е предназначена изключително за нея от британския шапкар Стивън Джоунс,  с които г-жа Маркъл е работи в тясно сътрудничество с, откакто се преместила в Обединеното кралство. По нейна поръчка Стивън Джоунс  създава  шапки за няколко от нейните най-близки приятелки.

Рокли на шаферките

Клеър Уайт Келер разработи шестте рокли в ателието на Гардънши в Haute Couture в Париж. Цветята на шаферките репликират цветята, използвани в булчинския букет.
Какво ли е чувството да носиш обувки от естествена коприна Heartbeat

# 242
  • Вестерос
Кралицата не е кралицата майка. Кралицата майка е титла на майката на краля/кралицата.

# 243
  • София
Малко инфо за диадемата http://www.thecourtjeweller.com/2018/05/bejeweled-close-ups-megh … wedding.html#more

Попадна ми тази снимка от сватбата на Зара Филипс - това според вас магарешки бодил ли е? Flushed
https://2.bp.blogspot.com/-HmoxpLMmBRE/Wuse0xH4YxI/AAAAAAAAZj8/j … 018-0518-zara.png

# 244
Попадна ми тази снимка от сватбата на Зара Филипс - това според вас магарешки бодил ли е? Flushed
https://2.bp.blogspot.com/-HmoxpLMmBRE/Wuse0xH4YxI/AAAAAAAAZj8/j … 018-0518-zara.png

Не знам какво е, обаче букета е уникален. Много ми харесва Heart Eyes

# 245
На мен ми е странно как Хари изведнъж  си смени вкуса от русокоси на тъмнокоса.

# 246
  • София
На мен ми е странно как Хари изведнъж  си смени вкуса от русокоси на тъмнокоса.

Ми порасна и поумня Wink
Моля, русокоските да не се обиждат, шеговито е!

# 247
Кралицата не е кралицата майка. Кралицата майка е титла на майката на краля/кралицата.

И аз не знам как съм го написала Simple Smile Наясно съм, извинете! Simple Smile

# 248
На тази снимка изражението и казва всичко " постигнах го, най-сетне успях" .
Пълно самодоволство и гордост от себе си.
https://www.instagram.com/p/Bi9i3ghBH5J/
Въобще не виждам това, което ти в усмивката й
Абсолютно! Виждам една обичана и обичаща  щастлива булка!
Не само! Цялата тази работа е приказка! Дисниленд за възрастни! И най-пресметливата и коравосърдечна жена да си, няма начин да не се развълнуваш от цялата тази тържественост - то принцове, кралици, замъци... Все пак всяка жена е чела като малко момиченце приказки за принцеси и си е мечтаела. Няма как да не е щастлива Меган! Хари й дари нещо вълшебно.

# 249
  • София
Мегън Маркъл е направила подарък на Кейт по повод сватбата, както и на шест други нейни приятелки, златна гривна Zofia Day. Гривната е изработена специално за Мегън, но всеки друг може да си я купи от сайта на марката срещу 450 долара
https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a20764085/me … rc=socialflowFBED

# 250
На тази снимка изражението и казва всичко " постигнах го, най-сетне успях" .
Пълно самодоволство и гордост от себе си.
https://www.instagram.com/p/Bi9i3ghBH5J/
Въобще не виждам това, което ти в усмивката й
Абсолютно! Виждам една обичана и обичаща  щастлива булка!
Не само! Цялата тази работа е приказка! Дисниленд за възрастни! И най-пресметливата и коравосърдечна жена да си, няма начин да не се развълнуваш от цялата тази тържественост - то принцове, кралици, замъци... Все пак всяка жена е чела като малко момиченце приказки за принцеси и си е мечтаела. Няма как да не е щастлива Меган! Хари й дари нещо вълшебно.
Браво, Жаве!

# 251
На мен пък ми хареса букета на Пипа

Роклята и също , и разбира се роклята , когато беше шаферка .
А тя не се ли омъжи на 20 .05 или, се лъжа ...

# 252
  • в сърцето на един мъж...
Магарешки бодил е. Символ е на Шотландия.

# 253
Колко е разликата в годините на Меган и Хари? Коментирано е, но в момента забравих.

3 години е по-възрастна от него

Е къде пък пише, че Грейс е била нещастна с Рение?
Има филми, има и много писано. Как е у унижавал пред външни много важни гости, как е стояла постоянно сама, как е страдала и не е могла да прави абсолютно нищо. След тези неща Рение ми стана силно неприятен. Просто я е смазал.

Дали наистина си мислите, че нещо зависи от кралицата?  Та тя е на 90 и кусур год., изобщо дали и имената на внуците помни вече.  Те с Филип отдавна са само статуи в кралството. 
Майтапиш се нали?
От кого зависи?

# 254
  • NE
Според мен сватбата, пастора, госпъла и всичко е дело на Чарлз. Той от самият годеж дава ясно да се разбере, че много харесва Мегън и я приема в семейството. Кралицата не веднъж е показвала, че именно те с Хари са ѝ слабостта.

Общи условия

Активация на акаунт