Минават бързо седмици и дни, през НОЕМВРИ сбъдват се мечти

• 15 949
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
Цветина, ти си си направо късметлийка!

да ти кажа чесно и аз съм си го мислила Wink

# 121
  • София, Дианабад
Здравейте от мен. Днес бях за 2 път на ЖК по ЗК в близката поликлиника  - 25-та в Младост 3. И искам да кажа, че след серизон проучване, си избрах да ходя при д-р Папукчиев, който като специалист не знам колко е добър, но е много обстоятелствен, внимателен и т.н. Първият път  ме разпита подробно, направиха картон - има акушерка при него и ми пусна нормалните изследавния, плюс кръвна група.  Днес отново ме мериха, качила съм 1 кг., и корема със сантиметър и за 1 път на видеозон - доста модерен апарат имат.  Grinning Даде ми и снимки, чух и сърчицето на бебето, но пола не ми каза, било рано да се определи още. Каза, че щяло до бъде българче  Laughing Laughing Акушераката ми обясни как да си подготвям гърдите за кърмене.
Но! Аз ходя още преди да забременея при 1 лекарка, която работи в "Св. София" и има частен кабинет. Казва се Марта Дончева. Знам, че е хубаво доктора, който ти следи беременността  - той да изражда. Имам й пълно доверие, винаги е на разположение - мобилен, домашен  и 2 служебни телефона. Много внимателна, не ме плаши излишно, наскоро като й се обадих с малък проблем искаше да  й звънна пак, за да се "успокои".  Има твърда тарифа за консултации, така че излиза еднакво като парички, ако се бух записала на абонамент в болницата. А разбира се, всички изследвания, включително БХС, ги перпоръчва. Тя ми препоръча да ходя и на гимнастика. тМай е това Grinning

# 122
  • София
Да разкажа и аз!

Ходя при препоръчана ми лекарка, сестра на близка позната, има частен кабинет, който се намира в бившата поликлиника в Младост 1 и работи със ЗК. Казва се Соня Ковачева.

Много е внимателна, има два GSM  - а, които са непрекъснато включени.

Досега, освен ехографиите, имам изследвания за токсоплазмоза, ПКК, урина, цитонамазка и микробиология. Повечето си ги плащам, защото тя държи на една лабаратория.  Не съм ходила никъде, освен в нейния кабинет - всички секрети, кръв и урина идва куриер да ги взима оттам, така че не ми се налага да се разкарвам.

Имах прокървяване в 6-та седмица, та бях извънредно, след това ми направи даже една ехография без пари, защото тя искаше да се увери, че всичко е наред - иначе тези извън касата плащам по 20 лв.

Не ми мери таз - смята, че няма смисъл на този етап. За килограмите ме пита отвреме на време. Обиколката на корема също не мери - мисли, че е глупаво, при положение, че се вижда, че всичко си върви наред.

Та така - доволна съм засега, отговаря ми на всички въпроси и е много внимателна Решила съм да й имам доверие и да не ходя при друг, защото само ще се объркам, ако чуя нещо различно.

# 123
Шоколадкина, стискам палци всичко да е наред с теб, и бързо да преминат тревожните мисли. Предполагам, че щом доктора не ти е казал нищо  притеснително, значи всичко е ок.  С пожелания за скорошни добри вести.

# 124
Аз също искам да ви похваля един лекар, който работи със здравната каса и е изключително внимателен. Казва се Д-р Радев и работи в поликлиниката в Дианабад, до поликлиниката има и лаборатория, която работи със здравната каса, така 4е не се разхождаш насам-натам. А иначе съм се записала и на ЖК в Шейново, но там съм ходила веднъж за картон и не съм много впечатлена. Като чета вашите постинги оставам с впечатление, че ходите доста често на прегледи и изследвания. Може ли да ми кажете горе-долу на колко време са ви прегледите?

# 125
Днес по новините видях едно заглавие от вестник: "Здравната каса готви стачка". За какво?! И как не ги е срам?!

# 126
Az hodia pri Ivo Todorov , toi me gleda na vsek i8 sedmici, inache hodia v nashata poliklinika - 4-ta na Ruski pametnik, tam ima edna tlasta lelia deto edva li znae za kakvo sa ia slojili tam, osven da me meri men i kravnoto mi, da mi kazva, che mi e nisko, neshto, koeto znam ot 10 godini drugo nishto ne pravi...aaaa, da i kazva da pia poveche kafe i kola ...xixixixi, mai da podludu bebeto mi:)))).Inache Ivo Todorov e........genii.  Wink

# 127
         Хей, здравейте мамчета! Рядко пиша но винаги с интерес чета всичко, което пишете.  Simple Smile
         Абе май лекарите които работят в поликлиниката на Дианабад са много добри. Аз ходя на консултация при д-р Красимир Паликов. Винаги е много внимателен, обяснява ти всичко и отговаря на всички твои въпроси. Доволна съм.
        И да ви питам нещо. За това изследване БХС трябва ли да взема някакво направление или не е нужно, защото така или иначе се плаща. На консултация съм чак на 13.06, а тогава ще съм в 19г.с. пък не ми се звъни на док да го питам. А знам, че и вие ще ми помогнете.  Wink
        Пазете се и лек ден!  Heart Eyes

# 128
Като чета вашите постинги оставам с впечатление, че ходите доста често на прегледи и изследвания. Може ли да ми кажете горе-долу на колко време са ви прегледите?

по принцип веднъж месецно до 8 месец е напълно достатъчно- но понеже не мога да кажа на лекаря от консултацията- ще дойда да ми дадеш само направление за изследвания- ходя веднъж месечно и там

# 129
zdraveite na veselite noemvriiski mami Az sam Zlati i ste imam bebe na 01.11.2006 Ima si i batko Tedi na 5god.

# 130
  • Ботевград
здрасти zlato, добре дошла при нас Simple Smile
  bouquet При Нас е весело!

# 131
Благодаря ти Цветина, и аз така си мислех, но нали ми е за първи път реших,че може и не6о да пропускам Rolling Eyes

# 132
zlato, защо не се регистрираш - с удоволствие ще те приемем в нашата компания

# 133
  • The wild, wild west
Момичета благодаря много за окуражителните думи и пожелания.  Hug За сега няма ново кървене, дано каквото и да е било да отшуми. Между другото наистина споменаха, че плацентата е малко ниска, но не е превия, та може да е от това.

Сега, да кажа и аз за предишното раждане, защото знам за тези, които ще стават за първи път мами, колко раждането може  да е притеснително. А обикновенно се разказват наи-ужасяващите истории.  Naughty Е, аз честно казано родих почти без болки. До 3 см разкритие нямах болезнени контракции. След което ме приеха в болницата, спукаха ми водите и естествено контракциите се зачестиха и засилиха. След около час бях на 4 см. Аз уж практикувах дишане и релаксация, ама болките си бяха осезаеми. Впрочем това беше и наи-трудната част от раждането ми. На 4 см ми сложиха епидурал и това беше. Гледах телевизия, четох, почивах си. След 2 часа и половина лекарката се появи отново да провери разкритието. Оказа се, че съм вече на 10 см. А уж епидурала забавял процеса... Ние с мъжа ми не можахме да повярваме.
 Grinning Вярно е, че при изваждането на детето ми отне известно време да налучкам кои мускули да ползвам, но аз си бях правила и коремните и Кегел упражненията и доста бързо се ориентирах. След час и половина държах в ръцете си най-прекрасното нещо на света.  Heart Eyes Не са ползвали нито вакум, нито каквито и да било други уреди. Не се наложи да ми пражят епизиотоми, почти нямах и разкъсване.
Така че момичета не се страхуваите. Не е задължително раждането да е мъчително и болезнено. И си правете Кегел упражненията, упражненията за коремните мускули и за дишането. Аз също правих и масаж на перинеума един месец преди раждането за по около 5-10 минути всеки ден. А по време на раждането имахме готови топли компреси, които сложихме на перинеума.
Разбира се късмет също е нужен и бебчо да е в правилната позиция, но по-добре е предварително човек да не се плаши  Hug

# 134
  • София
Имам въпрос към мамите втори път и към benighted и Есма какво значи да имаш контракции? Какво представлява усещането? newsm78

Здравейте пак от мен - днес нямах интернет цял ден, пък и нали гледам повече да лежа, та за това чак сега отговарям.

Sdsm, при мен контракциите не са болезнени, но усещам корема долу как се стяга и като го пипна е твърд като камък.

benighted , на мен ми изписаха магнерич и но шпа 3х1, а и малтофер, но то е желязо - нисък ми бил хемоглобина. А ти какво пиеш?

Цвети, мерси за подкрепата- явно няма да е лесно... Confused

Аз ходя на консуртации в св. София и там до сега (2 пъти) ме гледат на ехо и ме марят всякак. Даже бях приятно изненадана, че послесния път бях объркала нещо и попаднах при друга лекарка, но и тя не ме върна, прие ме. А иначе ходя и на частен кабинет при гинеколожката, която ме следи от преди това.

Шоколадкина, при мен в болницата имаше много момичета с кървене - казваха им да лежат и им даваха но шпа. Дано всичко е ок и това да е за последно при теб!

Общи условия

Активация на акаунт