Минават бързо седмици и дни, през НОЕМВРИ сбъдват се мечти

• 15 957
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
предлагам следното:всяка от нас да напише наистина как минава прегледа й-къде и при кой  ходи на прегледи и какви изследвания си е правила до сега-да си сверим часовниците дет се вика-искате ли?

# 106
Здравейте приятели!

Искам само да кажа едно:

Аз съм доктор и всичките изследвания, прегледи и т.н. са в ЧАСТНА КЛИНИКА! И за всичко си плащам на 100%. Няма отстъпки, няма тън-мън.

Не искам да си късаме нервите с простотиите на Касата и услугите, които предлагат!  Stop

За това получаваме адекватни грижи!

Такива, каквито всички ние заслужаваме!

Поздрави!

# 107
Здравейте приятели!

Щях да забравя - ние посещаваме АГ Клиника "Торакс". Бремеността се наблюдава от Д-р Даскалов.

Доволни сме от загрижеността му към нас! Ще отговори на всеки въпрос и не мисля, че ще претупа някого!

Е, аз съм малко досаден татко и все пак грамотен колега, може и това да има значение ...
 newsm78

Поздрави!

# 108
Dr.Jend,много съм съгласна ама....ша може ли тогава да си спестя ежемесечните задължителни разходи по здравното осигуряване след като реално не са ми нужни и не ми вършат работа newsm78
малко ми става тъпо като си подарявам изкараните с труд пари ....ей така.....

п.с. виждам,че сте  в Пловдив-за тази клиника там съм чувала само добри неща-така,че успех!

# 109
Здравейте приятели!

МЕРЕЛИН, разбирам те напълно! И на мен ми е мъка да давам пари на вятъра всеки месец ...   #Cussing out

Вместо с тях да купуваме нещо на децата, Касата да си купува коли, да строи лъскави згради и т.н. Да не бъркаме в раната, че боли-и-и-и-и ...  Cry

Трябва и против този гнусен рекет да се борим, ама то с какво по-напред ...

Поздрави!

# 110
Добро утро, момичета, колко е поспаливо това дъждовно време, не е истина!
Мен ме наблюдават в "Закрила" - там имам допълнително здравно осигуряване /от работата на таткото/. До сега 2 пъти са ми правили пълна кръвна картина, 3 пъти - урина /заради кетоните/. Не ме мерят там, но с моите 2-3 кг напълняване едва ли е нужно - прецизно мерят бебчо, разпитват ме как се храня, как се чувствам. За БХС разбрах от моя колежка и четох тук във форума - по своя инициатива направих изследването и вчера ме зарадваха с нисък риск - 1: 4 442 Praynig. Направих го в Майчин дом - 32 лв е консултацията+вземането на кръв. В поликлиниката съм ходила само веднъж и едва ли ще повторя - там ми взеха кръв за Васермана и австралийския антиген, още не съм получила резултата. Ужасявам се от осигуровките, които всеки месец ми удържат, за да не се възползвам от тях #Cussing out Мисля да си поискам и токсоплазмоза, макар че в поликлиниката се опитаха да ме убедят, че не минава през ЗК.Освен това 2 пъти съм ходила при Иво Тодоров - смятам да раждам при него.
Лек ден!

# 111
  • sofia
Мерилин, аз съм по касата (но не в поликлиника). МЦ Гинека (Младост 1). Доктора още в началото извади един списък, кое се поема от касата и кое евентуално ще си плащам. Отделно съм записала час за фетална морфология и по-нататък мисля да посетя училището към св. София (предишния път беше много приятно) и там да ми направят преглед. Та в основни линии е това.
За прегледа. В началото си ме разпита, както е реда, когато отиваш за пръв път. Всеки път (веднъж месечно) ме гледа на ехограф, казва, че бебето е нормално, какво му е мерил, дали искам снимка, качва ме на кантара. До сега съм направила (април)ПКК, урина, хепатит Б и хормон на щитовидната жлеза (TSH). Всичко с направления за лабораторията. Другата седмица пак съм на преглед и ще докладвам.
БХС не смятам да си правя.
Съгласна съм, че са пари на вятъра.

Ходи си при твоята лекарка. Този, при когото ходя изражда, ама в Шейново (а аз там не стъпвам). Така че, пак няма да ме изражда този дето ме следи.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 11:11 от vesi1

# 112
Ох, какво да ви кажа!

И на мен ми се повръща от ситуацията със здравното обслужване. Именно защото не исках да обикалям болници, лаборатории, лекари и в същото време за по-подробна информация и викане на лекар при раждането да ходя в частен кабинет, избрах платена консултация с частната клиника Майчин Дом във Варна - ще ми излезе, колкото в частен кабинет -  дадоха  ми касова бележка  Grinning Иначе - трябваше да ходя по направление при някого по ЗК и отделно да си плащам всеки път за видеозон или нещо друго. В майчин дом платих 150 лв: 1/2 от цялата такса за ЖК.

предлагам следното:всяка от нас да напише наистина как минава прегледа й-къде и при кой  ходи на прегледи и какви изследвания си е правила до сега-да си сверим часовниците дет се вика-искате ли?

Засега съм била само на 1 ЖК. Протече по следния начин:
1. Направи ми картон, като акушерката ме пита на колко години съм аз, на колко години е бащата, кога сме се оженили(можеби заради някаква статистика колко бързо съм забременяла?), предишни бременности, операции. НЕ ме пита за боледуващи в семейството от диабет и хипертония, а и двамата ми родители имаха такива оплаквания, но аз ще и кажа следващия път това.
2. Измери ми таза, кръвното налягане и теглото ( но не и гръдната обиколка или корема)
3. Взеха ми кръв - направиха ми стандартните изследвания - кръвна група, урина, ПКК, хемоглубин, Васерман и Хепатит. Сега - на 19 юни акушерката ми каза, че ще ми правят цитонамазка. Тъй като съм отрицателна и занесох и документ удостоверяващ кръвната група на съпруга ми (B+   Confused)
След това докторът гледа бебето на видеозон, дали има оформен гръбначен стълб и други неща Simple Smile Гледахме го поне 10-15 минути да му се порадваме с таткото и това много ми хареса - че лекарят го прави заради нас също, освен за себе си.
Малко ми стана криво, че за изследване за токсоплазмоза трябва допълнително да си платя..ама карай!
За 3D смятам да ги питам кога, знам че пак се плаща.
И така...

А за касата - ами, туй че си плащаме здравните осигуровки,поне ни осигурява после болничните и майчинските уж..

Аз пък като ви слушам,,май това, че вече съм в 4 месец не ме застрахова от кървене и други рискове??? тази седмица имам постоянно болки в корема и наистина много се притеснявам? Някой с подобни оплаквания?

Варненки, аз бих дошла на среща, но явно няма да е този път. На работа съм плътно, а събота и неделя не ползвам Интернет Sad Може би като съм в болнични Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 11:16 от ronja

# 113
    Здравейте на всички!
  За парите, които ги даваме всеки месец за здравно осигуряване не искам да говоря, че и аз  #Cussing out!!!
   За това изследване обаче за токсоплазмоза, което все споменавате, много се притеснявам! Гледах си изследванията и не видях да ми е правено такова  Close, а аз съм отгледана с котки, така да се каже  Simple Smile! От съвсем малка все сме имали котета в къщи и аз много ги обичам, мъж ми също и до преди година имахме, но се наложи да изпратим нашия пухкав дебеланко на село! Моята гинеколожка по здравната каса нищо не ми е споменавала. Взе ми кръв, урина и секрет в началото за стандартните изследвания, а после акушерката ме разпитва, за да ми попълни картона! Нито ме мери, нито ме тегли, нито кръвно гледа! Преди следващата консултация, обаче прокървях. В МД ми направиха сума ти изследвания и ме гледаха 2 пъти на видеозон. На следващия месец пак преди консултацията, аз пак влизам в болницата, но с болезнени контракции! Този път в Шейново ми правиха изследвания и ме гледаха и така и не съм ходила повече при гинеколожката по ЗК. Сега обаче може би трябва да се вясна, че да ми вземе кръв и урина!
    Както и да е! Като бях в Шейново попаднах на един доктор, който ми направи много добро впечатление, а и тук четох добри неща за него и реших, че това ще е доктора  Wink! Тази седмица отидох в частния му кабинет. Прегледа продължи около половин час. Взе ми секрет и цитонамазка, гледа бебо много подробно! Сигурно по сто пъти премери главичката и двете бедра и ни остави с таткото известно време да го гледаме как се върти и раздава ритничета и юмручета  Mr. Green! Разпитва ме за предната бременност, остави ме да си кажа болката и мъката  Laughing и ми предписа освен лекарствата и "поведение"! Каза че е много важно да си следя килограмите и да си следя ръцете и краката за оттоци! Питах го и за таза, но ми каза, че по време на бременността таза се разширява и от сега няма нужда да се мери, но това задължително ще го направи началото на 9 месец, за да се знае какво ще бъде раждането!
    За сега съм много доволна от този лекар! Каза, че телефонът му денонощно е включен и ако имам някакви притеснения или оплаквания веднага да му позвъня независимо кое време е ! Лекарят при който ходя е д-р Данаил Илиев.
       Уфффф, ама аз съм прекалила с писането! Sorry  Embarassed     

# 114
  ...
   За това изследване обаче за токсоплазмоза, което все споменавате, много се притеснявам! Гледах си изследванията и не видях да ми е правено такова  Close, а аз съм отгледана с котки, така да се каже  Simple Smile! От съвсем малка все сме имали котета в къщи и аз много ги обичам, мъж ми също и до преди година имахме, но се наложи да изпратим нашия пухкав дебеланко на село! Моята гинеколожка по здравната каса нищо не ми е споменавала.

benighted,

аз даже се чудя дали да го правя. Ако съм заразена би трябвало да имам симтоми. Моята акушерка, като я питах, ми каза - ако искаш, направи си, но не останах с впечатление, че е наложително въпреки, че имам котка.
А таза в началото ти го мерят, за да видят дали поначало не си ненормално тесен таз по конструкция. Иначе тепърва още ще го гледат предполагам Simple Smile

# 115
    Ronja, при мен случаят е по-различен! Аз предното съм го родила нормално, въпреки че бях с тесен таз и за секцио по спешност / ама анестезиоложката закъсня, а бебо вече излизаше /! Доктора явно очаква, че след като костите веднъж са се разделили, значи няма пречка тазът ми да се разшири до 9 месец!  newsm78
    Иначе предната бременност ми го мериха в началото и после в родилното като видяха, че и милиметър не съм мръднала, настана паника!

# 116
Аз пък като ви слушам,,май това, че вече съм в 4 месец не ме застрахова от кървене и други рискове??? тази седмица имам постоянно болки в корема и наистина много се притеснявам? Някой с подобни оплаквания?

и аз ги имам от време на време-като преди цикъл-ниско долу-като ги усетя пия по 2 нош-па-лекарката ми каза,че щом ми минават с него най-вероятно е от притискане на матката ,но все пак ми взе секрет за изследване за бактерии

# 117
Здравейте мами!
Ето го и отчета за моята консултация по ЗК, Курортна поликлиника Варна. При първи преглед ме разпитаха за предишни бременности, роднини - заболявания, години. Мериха ми кръвно, тегло, и обиколки със сантиметър и един странен уред, като пергел Simple Smile. Пуснаха ми стандартни изследвания на кръв и урина. Взеха ми кръв за васерман, Спин, кръвна група и още нещо....  Прегледа ме доки на видеозона. На втората консултация пак -тегло, кръвно, сантиметри талия (че корема още бил малък), ехограф, как съм, имам ли апетит, гадене, болежки. Досега поне 7-8 пъти ме гледа доки на УЗ, защото прокървих в 6 и 10 г.с., и се радва заедно с мен какво било подвижно бебето. Надявам се на 13.06. да ми каже и пола. Телефона му е винаги включен (освен когато е на планина), и мога да му звъня когато искам.
Той самият страшно се ядосва на здравна каса (и правилото 2 УЗ на бременност), но е супер грижовен, и аз се чувствам спокойна с него. Прати ме два пъти при колега на вагинален УЗ (за по-добра видимост), защото в началото имах две бебета, и докато се разбере и двете ли ще се развиват...

# 118
Шоколадкина, дано всичко е наред при теб!!

99 % от лекарите по ЗК са абсолютни мърлячи- миналия път ходих при една, която с досада ми мереше корема със сантиметър и толкова. На мен не ми пукаше, защото ходех при нея колкото да ми пуска изследванията- щом си взех направлението за болницита-не ми стъпи крака повече, нищо, че имаше месец до раждането- цялата бременност ми следи д-р Антони Ненов от Шейново- за мен той е много добър специалист- първо си гледа бебето той, мери си го, разглежда органи и тн, а после започва да ми го показва на мен- телефонът му е денонощно включен-звъняла съм му по всяко време и ако не вдигне или е зает-  до 5 минути ме е набрал- обажда се на всякакви номера- дори да му е непознат, защото не знае коя от пациентките му в каква ситуация може да изпадне- и понеже оправда доверието ми и по време на раждането- пак съм си при него- води ми картонче с всякакви данни там- килца, мерки и тн, казва ми какви изследвания ми трябват и ако не ги поема ЗК -ми ги правят в Шейново срещу заплащане- но за сега още не се е налагало. Прегледа с видеозон при него е 25 лв. Толкова плащам, ако не ми прави други изследвания- за БХС ми взеха 45 лв

По ЗК този път попаднах на свестен човек - като отидох на първа консултация след регистриране на бременността без да си искам нищо- бях се приготвила за претупване- той вече беше написал направления за ПКК, урина, кръвна група, СПИН, Хепатит, Васерман, вагинален секрет и цитонамазка. Не съм плащала за нито едно от тях. Гледа ме всеки път на УЗ- как да му кажа, че няма нужда, мери ми килцата, коремчето- разпитва ме как съм- абе много му учуди-не очаквах такова нещо. Става дума за д-р Георгиев от МЦ Св. София- в сградата на ГУСВ

# 119
Цветина, ти си си направо късметлийка!

Пожелавам ти късмета да те съпътства и занапред! Теб и тези, които обичаш!

Късмет на всички!

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт