Минават бързо седмици и дни, през НОЕМВРИ сбъдват се мечти

• 15 958
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от мен  Simple Smile

Цвети, ти си имала голямо приключение днеска - надявам се, че си добре. Как се държаха "големите клечки"?

Аз да ви се оплача - преди седмица на редовна консултация се сдобих с контракции и ... хайде в болницата за една седмица. Сега съм вкъщи вече- както се сещате "на строг постелен режим". Бая се уплаших, но сега вече съм по-спокойна. Иначе с бебчовците всичко изглежда нормално. Продължавам да имам безболезнени контракции, но казаха, че ако не са често, не е проблем.

Поздрави от мен и честит празник на всички деца! Да ви живи и здрави и много щастливи, а тези, които са още в коремчетата да се родят здрави и навреме!

# 91
Здравейте,
честит празник на всички!
Толкова много сте изписали, че...няма да мога да ви изчета сега. Приготвям багажа за утрешното пътуване и е лудница! Утре вечер ще си спим на Бг земя! Няма търпение да се приберем.
Малко ми е притеснено как ще пътуваме сами с малкия, много е палав и супер активен, но....ще се справим някак си.

Хубав уикенд на всички. Ще пиша при първа възможност!

# 92
    Есме, какво ти изписаха да пиеш? По добре не ставай от леглото, че аз я карах малко през просото след като излязох първия път от болницата и пак се озовах там! Сега почти не ставам от леглото! Макар че доки вчера ми каза да не прекалявам с лежането и да се раздвижвам, защото контракциите намаляха, аз се страхувам! Най -важното е да си напълно спокойна! Аз днес много се изнервих от тъпите опоненти на нашите съфорумки по сутрешните предавания / говоря за протеста/ и получих доста силни контракции. Сега съм си наложила да не се нервя за нищо!!!
    Стискам палци всичко да е ОК!  Praynig

Цвети, надявам се с бебо да сте добре, след днешното премеждие Praynig! Много съм учудена че им е блокирал асансьора! Жалко че е нов! Това да не е големия асансьор, с който разнасят бебоците / като гледам колко народ сте били /? Чудно ако беше блокирал с бебета вътре или пък с родилка, колко време щеше да им отнеме... newsm78

Мишенце, лек полет и само хубави емоции на родна земя  Hug!

# 93
  • София
Имам въпрос към мамите втори път и към benighted и Есма какво значи да имаш контракции? Какво представлява усещането? newsm78

малко късно, но все пак честит празник на всички дечица - да са много, много щастливи, а тези в коремчетата ни да се родят живи и здрави през ноември.

Преди малко в новините говориха за протеста днес на майките. Само две депутатки излезнали да ги видят, а след три часово чакане ги приел зам.-председателя на НС (дори не и Пирински), който приел нашата подписка, но не се ангажирал с нищо smile3511 newsm61. Направо срамота, плачеми се от тази държава Абсурдистан. Направо са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Май прекалих с писането така че много целувки от мен.

# 94
    Sdsm, при контракциите корема ти се втвърдява!!! При мен става като камък и много ме боли! Трудно ми е да се изправя и дори до тоалетна ходя свита на две  Sad!
    Относно подписката: Корнезов е такъв мазник, така добре умее да лавира, че нямам думи! #Cussing out Въобще не разчитам на тоя идиот да направи нещо! Юрист=Лъжец!!! #2gunfire

# 95
sdsm- контракциите се усещат като стягане на корема
есма-не е лесно да си мама на близнаци, почивай повече и всичко ще е ок- междудругото доктора от консултацията по ЗК все вижда някакви контракции, които не усещам-показва ми някакви сенки , как матката се е свила, но моя си доктор като ме преглежда и каза, че сме наред и на него му имам повече вяра

Цвети, надявам се с бебо да сте добре, след днешното премеждие Praynig! Много съм учудена че им е блокирал асансьора! Жалко че е нов! Това да не е големия асансьор, с който разнасят бебоците / като гледам колко народ сте били /? Чудно ако беше блокирал с бебета вътре или пък с родилка, колко време щеше да им отнеме... newsm78

сега Ран заспа и мога да разкажа по- подлробно за преживяването- голяма емоция бешедобре сме, въпреки че доста се поизплаших- точно за този асансьор става дума- големия- нов, новеничък.. много трудно отвориха вратите-проблема бил, че спрял точно на етаж и нещо притискало вътрешните врати- като заседнахме и Драгиев веднага се обади да дойдат да ни измъкват- първо дойдоха доктори - небезизвесния д-р Мишел не занам колко го бива в израждането, обаче успя да отвори външните врати и да направи малък процеп колкото все пак да влиза въздух при нас- това беше най- големия пробблем- липсата на въздух- техниците дойдоха сравнително бързо, но трябваше да издърпват ръчно чрез някаква ръчка асансьора нагоре- ама ни пуснаха още надолу- голям страх му брах- викам на министъра- абе няма ли да дойдат НСО да разбият тоя асансьор- вицепремиер сте все пак- а той ме успокоява- ако до час не успеят -ще дойдат...накрая успяха да го дръпнат 10 см нагоре-един техник скочи на покрива като по филмите - показа се при нас- после завъртя някакъв болт и вратите се отвориха- не е нужно да ви казвам, че първа се измъкнах и бях обградена с внимание- вода, духат ми с листчета. Даже ми предложиха да ме видят на видеозон, но понеже не изпитвах болка никаква и отказах- все пак си обиколихме болницата-

Цвети, ти си имала голямо приключение днеска - надявам се, че си добре. Как се държаха "големите клечки"?

всъщност не разказах,че въпреки, че си беше голямо шубе за мен- беше и голям смях- мисля, че всички прилагаха тая терапия за отклоняване на мислите- големи майтапи паднаха- министъра много свеж се оказа- пускаше разни лафове- много ме накефи- иначе изглежда сух човек- и се държа по мъжки- стоя в дъното на асансьора, където имаше най- малко въздух, успокояваше ни постоянно, че засядане в асансьор не е най-големия проблем- в крайна сметка като всичко приключи успешно се радвахме, че има какво да разказваме- само дето от заснетите скришно кадри (съветниците на министъра веднага ни забраниха да снимаме) нищо не се виждаше - само звук..абе не става по дяволите за тв-а имаме една рубрика без коментар- щеше да лепне идеално 

# 96
Цветина, радвам се, че екшънът ти е бил хепи-енд!

# 97
  • The wild, wild west
Мили мами,
Аз пък вечерта във вторник срещу сряда попучих кървене. Тъкмо си отивам рутинно до тоалетната в 3 през ноща и бум - като гръм от ясно небе. Вчера веднага спешно на ултрасаунд и слава Богу нищо проблематично не видяха. Бебчо си е там, сърчицето му тупка, подскача насам - натам, размерите му в съответствие с очакваното, плацентата на място...  Whistling
Кървенето сега почти изцяло спря - само малко кафеникаво зацапване остана, то не че беше много поначало и беше кафеникаво, обаче все пак .... Все някаква причина има. Тук лекарите са много , как да кажа... не - емоционални. Нито те плашат, нито те успокояват. (Не казвам, че това е лошо нещо.) Просто те оставят ти сам да си правиш изводите. Радиологът каза, че щом не вижда проблем и кървенето е спряло, нещата не са спешни и моят гинеколог ще ми разчете резултатите чак в понеделник.  newsm78
Хмм, да... Стискайте палци моля всичко да е ОК и да не се повтаря повече, че човек може ли да не се притеснява, макар че всички това му казват  Crossing Arms
Аааа, и аз тъкмо с пълна сила взех да разгласявам вече за бремеността, имам пътуване по работа в неделя (със самолет и в друг щат), а Зарко в сряда тъкмо се бяхме заканили да го водим за пръв път на детска градина  #Crazy

Абе все когато най-малко го очакваш, ще те прасне нещо по главата! Mr. Green

# 98
Не съм писала отдавна май Simple Smile
Здравейте на всички!!! За протеста- знам ли и аз, не съм спец по PR, но все си мисля, че трябваше някакво лоби сред журналистките да се изгради по-сериозно... жалко, че тука нямам бг телевизия и изобщо незнам как са го отразили...
Шоколадкина Simple Smile, и аз забелязвам, че май хич не им пука на х'американските доктори какво става в корема на бременните- на мен ми казаха само при кървене или контракции да ги търся... правят някакви изследвания, за които нищо не ми казват освен, че са "excellent"... добре че изкрънках видеозон най- сетне- другата седмица е и дано ми кажат пола на бебока...
Та седя си аз в горещата Флорида в блажено неведение какво става в мен и даже вече започвам да си мисля, че така е по добре- поне нямам проблеми- все едно изобщо не съм бременна... Много ли мрънкам?!?...
Само последно оплакване- на последния преглед някаква млада акушерка тръгна да търси пулса на бебето с доплер някакъв и не го намери, та повикаха негово сиятелство доктора, които от раз го хвана и каза че всичко е ок, обаче после цял ден ми беше криво и притеснено от тази случка.
По отношение на здравеопазването тука- кефи ме единствено реда, чистотата и възпитанието на всички, ама нещо засега, от самата услуга не съм кой знае колко доволна...  newsm78

# 99
Шоколадинка, не ти ли казаха от какво евентуално може да е кървенето? По това време на бременността, ако не е ниска плацента, какво друго може да бъде? Но щом на ехографа нищо обезпокоително не се вижда, споко! Дано всичко е наред и да докладваш след прегледа в понеделник Hug
Sofkobofko, въобще не мрънкаш много! То верно, сме бременни, а не болни, ама все пак искаме да ни се обръща повече внимание! Като чета какво пишат мамите в чужбина, стигам до извода, че нашите лекари в БГ са най-внимателни и загрижени - невероятно, но факт! Е, поне едно нещо да ни е по-добре, отколкото в чужбина....

# 100
Добро утро на всички! Нямам търпение да ви пиша и да чуя вашето мнение. Вчера бях на консултация и тя продължи едва 15 минути заедно с видеозона. Лекарката само казваше: "Много добре, всичко е наред, бебето се движи". Накрая даже пропусна да го измери. Нито ми задава някакви въпроси, нито ме пита как се чувствам. Попитах я за пола и тя каза, че било твърде рано да се каже. А доколкото виждам на някои от вас с моите седмици вече са им казали пола. Питах за фолиевата киселина и тя каза, че трябвало да я пия до края на бремеността. Аз досега мислех, че се пие само първите три месеца. По отношение на изследвания като БХС и фетална морфология направо ме изгледа като втрещена и каза, че те не се правели току така, а трябвало да има рискови фактори, за да се предпишат. Изобщо, струва ми се, че нещо ме претупва, а аз не съм човек, който ще си остане така без информация.
Бихте ли могли да опишете как протичат вашите прегледи, какво трябва да очаквам и т.н. Може да направим нещо като модел на идеалния преглед. Благодаря ви предварително!

# 101
Добрютро,мами...
Били, определено те претупват CloseМоята лекарка по здравна каса прави същото-за нищо не ме пита,нищо не ми обяснява...Дори не ми каза какви изследвания си правя-абе нищо-казва,че ми е безпроблемна бременността/ и дано и занапред е така/ и прегледа не трае повече от 10 мин ,заедно с видеозона.Затова отвреме -навреме ходя при друг доктор-частен,който ми обяснява всичко!За феталната и БХС - не е нужно да има рискови фактори,за да си ги направиш- ако поискаш ги правиш-вероятно със заплащане.Фолиевата няма да ти навреди ,но не е нужна повече -  не разбирам защо те карат да я пиеш?!Намери си частен лекар,при когото да ходиш един път месечно и от когото да изискваш обяснения - явно по здравна каса всички го карат така #2gunfire
Моя бебо го видяха още в 14 седмица,така че никак не е рано-просто тя не може да си разчита картината!!!Малко съм остра,ама в крайна сметка им плащат ,за да ни обръщат внимание!
А и още нещо-скоро тук говорихте дали изследването за токсоплазмоза минава през ЗК.Вчера питах моята лекарка-казах и , че искам да си направя-да, минавало и сега ще видим кога пак ще ме боцкат,щото не се сетили предният път да ми кажат!!!!

# 102
Те май повечето по ЗК така претупват. Сега е момента да похваля моя доктор! Консултацията ми продължава минимум 30 минути, като докато ме мери и преглежда, аз обикновено не преставам да задавам въпроси. След като приключим с всичко, ме кани да седна и ме пита дали нещо ме притеснява и дали имам някакви въпроси (пък аз всъщност не съм спирала да питам.... Laughing) Ей такива лекари ми харесват, а не да му вадиш думите с ченгел....

# 103
Само да допълня, че нито веднъж не ме е даже попитала колко килограма тежа, нито ми е мерила таз и т.н. Една колежка ми разправя как нейната лекарка я разпитвала за семейни обременености, диабет, алкохолизъм, пушене и много други.

# 104
Били,този преглед по ЗК ли ти беше или си го плати? щото аз вчера на платен преглед(30лв) получих същото отношение-бях решила при този доктор да раждам живот и здраве и само добри отзиви четох за него във форума ама такова отошение-тоест никакво-прегледа ми бее точно 10 мин целият-гледа ме на видеозона без да ми обясни нищо-добре,че предният ден си бях при моята лекарка(която за съжеление не изражда) та да гледам бебо 15 мин как се върти и да ми показва всичко на мен и на мъжа ми....та после лекарят ми каза че трябва да си направя БХС без да ми обясни какво е-аз нарочно си мълчах да видя какво ще ми каже-каза ми само цената 70 лв Shocked-не знам какво да правя newsm78 искам и по ЗК да се запиша при някойза да ми дава поне направления за изследванията-кръв,урина-разни такива-за кво по дяволите плащаме тия осигуровки-не знам къде обаче ooooh!-вие къде ходите???   и може ли да кажете кои изследвания до сега са Ви минавали по ЗК??? разбрах ,че и ВАСЕРМАН И ХЕПАТИТ Б стщо се поемат-даже до нас знам една лаборатория ама още не съм си взела направление-ох ooooh!съжелявам,че мрънкам ама ми писва с тва тичане на 100 места и никой да не ти дава инфо-все едно се учи в училище как да се работи с тая пуста каса Sick #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт