Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 134
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Можеш да мажеш с Финистил гел. Но най-добре посети дерматолог,  обясни ситуацията, преди да са ескалирали нещата.
изобщо не ми облекчава сърбежа фенистил

# 211
Моят цикъл по начало е непредвидим, но ми идва всеки месец.
Последните 2м точно на 33ден, днес ми е 37ми ден, а още не е дошъл. Мога ли да приема това за закъснение? Случвало се и след 38 ден да дойде. 

# 212
  • На брега на реката
Понеже и моят цикъл беше леко сбъркан, броя за закъснение ако прескочи най-дългия ми цикъл. При мен е 38я ден, но се е случвало броени пъти. Но пък за сметка на това си познавам перфектно тялото, знам кога ми е овулацията, не мога да сбъркам и ПМС-то, та си чакам да ми дойде с малко повече стрес защо се бави Simple Smile
Имаш ли здравословна причина да ти е толкова дълъг цикъла?

# 213
Eдиният ми яйчник е кистозен. Имах овулация този месец, както и няколко небезопасни акта около нея. Ще ми се да се е получило, но съм почти сигурна, че ще ми дойде всеки момент. Sad Само гърдите ме болят, нямам други симптоми  за предстоящ цикъл.

# 214
От известно време (месец,  два,  не знам с точност) ми се появява едно дразнене в гърлото, мравучкане, което ме кара да кашлям, все едно имам нещо в гърлото и трябва да го изкашлям. Не е постоянно, слава богу естествено, но е супер неприятно. От какво може да е?

# 215
Алергия? Сега цъфтят липите, преди това пухчета от тополи хвърчаха...Може да е алергия.

# 216
Мисля, че може да е от много неща - алергии, зараждащ се фарингит, реакция към цигарите (в случай че пушиш), евентуални проблеми със ЩЖ, бактериална инфекция в устата, плюс още доста неща.
Най-добре посети УНГ-специалист, ако оплакванията продължават. Peace

# 217
На какъв специалист трябва да отида за болка в рамото? Невролог, ортопед?

# 218
Ако болката не е от травма,би трябвало на невролог(нека и др.да кажат)

# 219
Благодаря, не пуша. Ще видя колко ще продължат нещата.

# 220
  • София
Да, ще отида. Но честно казано не искам да ги пипам....може да стане злокачествено от това бърникане.

Бенки имам и аз - и плоски, и изпъкнали. Изпъкналите се е случвало да ги разкървавя дори. Според моят дерматолог от механично дразнене не се израждат в злокачествени. Пак според него - не се махат просто ей така. Ходя веднъж годишно на профилактичен.

# 221
Има ли някой друг непоносимост към горещини? Как се справяте?
Преди стоях с часове на плажа и т.н.
Откакто родих излизам с шапка, по сенки, с вода винаги и пак едвам дишам и мн ми е задушно, все едно, че ще припадна.
Как ще ходя на работа се чудя?!
Дали е от нерви? Нз какъв лекар би ми помогнал?
Същото чувствам и в задушни, непроветрени пространства, например в градския транспорт.

# 222
Банално, но виж си щитовидната жлеза. И пий вода.

# 223
Банално, но виж си щитовидната жлеза. И пий вода.

Благодаря.
Пия доста вода. Скоро имаше една промоция и изследвах tsh и ft4 бяха в норма.
Може би е добре да пусна и другите показатели?

# 224
Колко в норма
Да не е тсх 4, примерно

Общи условия

Активация на акаунт