Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 061
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Близко съм
Добър вечер, тъмни нокти на краката (между тъмно синьо и лиляво, всякаш са ударени) , липса на витамини ли е ? от Две седмици забелязвам,че ноктите ми приемат друг цвят, а от два дена са постоянно така, ходя само със сандали отворени, не вярвам да е от тях. На десния крак са по-тъмни ноктите. Съвети, мнения и препоръки за специалист? Говорих с личния лекар, каза във вторник да ида да си пусна кръв и урина при него.

# 481
  • София
Добър вечер, тъмни нокти на краката (между тъмно синьо и лиляво, всякаш са ударени) , липса на витамини ли е ? от Две седмици забелязвам,че ноктите ми приемат друг цвят, а от два дена са постоянно така, ходя само със сандали отворени, не вярвам да е от тях. На десния крак са по-тъмни ноктите. Съвети, мнения и препоръки за специалист? Говорих с личния лекар, каза във вторник да ида да си пусна кръв и урина при него.

Съдов хирург.

# 482
Две вечери подред ми изтръпва долната челюст. На какво може да се дължи това? Някоя храна, напитка?
И друг път ми се е случвало, но многоо рядко.

# 483
  • Пловдив
За външен отит с Фусидин Н ли се мажеше?
Детето го заболя ухото и почнах схемата с нурофен и отипакс. Компрес с морска сол. И от сутринта никакво подобрение. За толкова много отити за пръв път не усеща облекчение.
Огледах ухото и видях, че има зачервено и болезнено място. Аз веднъж съм имала и помня, че мазах с нещо. По спомени е Фусидин.
Моля за съвет, че не ми се ходи в спешното тази нощ.
Благодаря

# 484
Фусидин Н съм ползвала само са кожни инфекции. На детето бяха изписали антибиотични капки Унифлокс за отит. Тогава и на нея не  ѝ подейства Отипакса, с който почнахме в къщи. Но по спомен пи и  Аугментин, не бяха само капките.

# 485
Здравейте,
На 09 май оперираха ММ от абсцес на седалището. Сега отново има лека подутина и секрет. Ясно, че ще отидем на лекар, но искам да питам може ли да се къпе в морето с тези симптоми?

# 486
Момичета,имам странно питане,но знам че тук мога да получа съвет.От тази вечер(късен следобед)ММ се оплаква от "боцкаща,стрелкаща"болка в ляво под сърдечна област(точно под ребрата)-какво може да е? На лекар сигурно няма да се съгласи да отиде,а и не знам на какъв?,поне да се ориентирам какво болкоуспокояващо да му дам...Благодаря!

# 487
Най-вероятно е от стомаха.
Да не се филмира със сърдечна или белодробна болка.
Мисля си и за далак.
Какво направи,преди да го заболи,нещо по-необичайно?
Има ли/имал ли е проблеми със стомаха?

# 488
Такава болка се получава при възпаление на един нерв, който почва от областта пред сърцето и свършва на гърба под плешката. Болката е плашеща, мислех си че получавам инфаркт и ще мра... представях си погребението и деца сираци.. Лекар ми каза, че само съм понастинала, да пийна два аспирина и ще ми мине. Така и стана.

# 489
  • На брега на реката
При напрежение на нервна основа ми се е получавало. Но си минава само. Подложен ли е на стрес? Колко високо е болката. Ако е по-ниска, и при обострен гастрит съм усещала стрелкаща болка.
Кажете как да извадя вода от ухото си. Интересното е, че сутринта се къпах, а едва в късния следобед започнах да я усещам при навеждане най-вече, все едно ми ври в ухото. Дори не съм усетила да е влязла като се къпах. С подскачане не се получи.

# 490
Благодаря, нищо необичайно не е правил,не е и преяждал,няма и консумация на  нови храни...И аз за далак си мислех,но хич ме няма по здравните истории...

# 491
При напрежение на нервна основа ми се е получавало. Но си минава само. Подложен ли е на стрес? Колко високо е болката. Ако е по-ниска, и при обострен гастрит съм усещала стрелкаща болка.
Кажете как да извадя вода от ухото си. Интересното е, че сутринта се къпах, а едва в късния следобед започнах да я усещам при навеждане най-вече, все едно ми ври в ухото. Дори не съм усетила да е влязла като се къпах. С подскачане не се получи.
Ако е в лявото ухо,накланяш главата наляво и почваш да тръскаш самата глава рязко,без да си помагаш с нищо.Можеш да запушиш другото ухо с длан ако искаш.Веднага изтича водата Simple Smile
Ако е на дясното,по същия начин Grinning

# 492
  • На брега на реката
Чета и клатя, не ще пустината. И я чувам, че е там, отвратително е. На пого парти ще го обърна още малко Joy

# 493
При мен такава подобна болка в сърдечната област се е получавала след един планински преход, с раница на гърба. Обявиха го за невралгия, оправих се със спазмалгон. Много е неприятно. Получавала съм го години по-късно от шофиране с отворен прозорец и лакът на прозореца, както и от климатик. Но първия път беше най-брутално и наистина мислех, че умирам - млада и зелена.

# 494
Дами, моля за препоръка за шампоан, но не комерсиален с обичайните дразнещи съставки, а медицински или органичен/био против пърхот на големи люспи по целия скалп.
Години наред не мога да се избавя от него, пробвала съм всички шампоани от аптеките, всички рекламирани и нерекламирани марки, може да се каже, че един от серията на Ducray ми помага и то временно.

Другото ми питане е за нещо, с което да третирам кръгове под очите. Наспивам се, с теглото съм окей, спортувам, пия много вода, не съм под стрес - всичко ми е ок, но тези кръгове от години са си под очите и ме правят с 5 години по-голяма Sad Какво мога да направя да ги поскрия?

Общи условия

Активация на акаунт