Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 120
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Моля,ако някой е имал проблем с врасъл нокът,да сподели как се е справил.

Режех си ноктите много дълбоко и все ми врастваше на палците. Просто с времето започнах да ги режа по-право и не толкова навътре. Но аз нямам много грижи с ноктите, защото ги режа два пъти годишно. Те изобщо не растат.
Скрит текст:
Иначе с много болка като се забиеше дълбаех с опакото на нокторезачката, за да извадя и вътрешните части на нокътя. И по-свободни обувки, лятото максимално много със сандали или чехли, да си дишат. Успех!

Може ли помощ - преди 9 дни изгорях наполовина (не знам как го постигнах тоя резултат) и сега половината ми деколте се бели, а десния крак адски много ме сърби. Мазах с най-различни кремове, арника, дефламол, био кокосово масло, био какаово масло и нищо не помага. Много ме сърби непрекъснато почти. Какво да направя?

# 271
Пак да кажа - на цистит ми прилича.  Повтори си изследването, може да е станала грешка първият път. Ако белтъка в урината е положителен, и ако в седимента се откриват повече или масово бактерии, значи имаш възпаление /цистит/... Резултатите носи ли ги на ЛЛ или приятелката ти ги разчете?

# 272
Щом се бели, си сърби. Мажи се, ако имаш цикатридина, а за сърбежа може обичайните псилобалсам и фенистил.

# 273
Урина - белтък /-/ отр.
 Урина - билирубин /-/ отр.
 Урина - уробилиноген неувел.
 Урина - ph 5.5 4.0 - 8.5
 Урина - относително тегло 1015 1001 - 1035
 Урина - глюкоза /-/ отр.
 Урина - нитрити /-/ отр.
 Урина - кръв /-/ отр.
 Урина - кетони /-/ отр.
 Урина - левкоцити /-/ отр.
Седимент – ориентировъчно изследване ед.еп.кл. и
левк. крист.

Не съм ги носила на ЛЛ, тя ми е леля..и е лекар затова и се доверявам. Ще ги нося следобяд на ЛЛ.
Веднъж правих такива изследвания в лабораторията на болницата и излязоха други резултати....казаха ми, че ги гледали на машина...
Повторих изследванията при нея, тя брои ръчно на микроскоп, и там се оказа съвсем друго...
Затова вече правя директно там. Но понякога, когато има съмнение за нещо и тя ме е карала да повтарям...
Чудя се дали да ходя на гинеколог, или да изчакам теста за хламидия.....
Иначе имам и камъче в единия бъбрек, 2 мм, но нямам болка....
Проблема е, че трябва да ида или на гинеколог, или на уролог или на невролог....немога да взема направление за тримата и затова вчера ЛЛ каза да направим изследванията и тогава ще преценим, но според него нищо ми не е... Tired
Сега днес като ида с тези резултати, ще каже, ето аз ти казах...
Ще изчакаме и урокултурата.
П.П. Креатинина и левкоцитите също са абсолютно в норма. Точно в средата....дори проверих в нета референтните стойности на няколко лаборатории, нямам отклонения никъде.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 14:49 от Анонимен

# 274
Аз изкарвам песъчинки само с болки, наподобяващи цистит, понякога дори без кръв в урината, и перфектни изследвания. Да не би и при теб да е нещо такова?

# 275
А, не се разкарвай. Наистина изглеждат добре-не сочат на възпаление по пикочните пътища.....

Анабел, какво стана с оня мистериозен сироп?

# 276
Аз изкарвам песъчинки само с болки, наподобяващи цистит, понякога дори без кръв в урината, и перфектни изследвания. Да не би и при теб да е нещо такова?
Е....как да го разбера това....
Камъчето на ехограф не се видя а на скенер, който правих за дискова херния, случайно се появи. Значи и да ида на уролог, няма да види нищо...

А, не се разкарвай. Наистина изглеждат добре-не сочат на възпаление по пикочните пътища.....

Ще чакам и другите резултати. Притеснено ми е.

# 277
niama_me, ядеш ли диня , пиеш ли бира или повече вода в последните топли дни?

Според мен нямаш нищо притеснително. И на мен ми се е случвало подобно нещо, но се оказа свързано с ПМС. С идването на цикъла отшумя и не се  е повтаряло.

А за другия въпрос: тайната на добрия семеен живот е да си вярвате. Хламидията, както и други полово предавани бактерии и вируси могат да се появят след дълъг спящ период в организма, при спад в имунната система Wink  Често няма как да се върне времето назад и да разбереш кога и как си се заразил. Лекуваш се и продължаваш напред.

Можеш да пишкаш в прозрачен съд и да си правиш оглед на урината. Ако има нещо,  се виждат много малки песъчинки.

# 278
Добре а не би ли трябвало ако са песъчинки, да има еритроцити в урината? Нали именно дразненето което се усеща би трябвало да е от драскането на песъчинката....
Знам за доверието, затова го и казах. Немога дори да се представя какво би било ако у някой от двамата се настани съмнение....
А аз си се познавам....ще се вкарам яко във филм, ще почна да мрънкам, да се сърдя и човъркам....да разпитвам...абе...

# 279
За това съвет не мога да дам. Т.е. мога, но не му е тук мястото Hug

# 280
От години периодично имам подобни оплаквания, като на niama_me, така че ще следя развитието на нейния случай. Simple Smile

# 281
Гърненце, и аз да не остана назад. Ако говориш за болезнената овулация съм същата. До гуша ми е дошло. И аз като съм търсила информация за моя проблем, все пишат болката била от няколко часа до 1-2 дена. Аз съм направо в такива болки точно седмица като ми свърши, после айде още една седмица пък за тая овулация и после нищо ми няма, като че не е било. Добре, но тогава пък е време да ми дойде и общо взето от цял месец само една седмица се живее. На що доктори съм ходила. Все нищо ми няма. Даже и киста не съм имала по УЗ прегледи. Оня месец обаче ми откриха малка и така ме оставиха тук. Щяла да се пукне. От нормалните била. И понеже до сега не съм имала такова нещо, много се изплаших. Усещах като да ми притискаше пикочния мехур, едно такова все едно ми се ходи до тоалтена, пък не ми се ходи. Провериха и за инфекция в нея област. Нямаше нищо. Та обесненението било от кистата. ЕЕЕ че то отврат беше. Отделно силна болка в таза, крака, кръста.....Направо откачих. ВИкам им как така от малка киста такова чудо. АМи можело. Накараха ме да взимам по 800мг ибопрофен на 8 часа и взех че се оправих за седмица. Като чета какво изследвания си правите, такова нещо абсурд да ми назначи някой тук. Ще правя в БГ като се прибера, само ме притенсява, че женските хормони няма да мога да ги оцеля на 3 ден. Пада ми се неделя, я в неделя кой ще работи. Та ще решавам на място. А много ми се иска да си направя някакви хормонални тестове.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 16:42 от vici75

# 282
Може ли да ми кажете как се отразява приемът на ривотрил, приеман еднократко с цел успокояване? Ще свърши ли работа?

# 283
Ако изпиеш четвъртинка,само ще ти се спи много.Но ако изпиеш цяло-ще си неадекватна,буквално.
Къде го намери,нали беше спрян?

# 284
  • Бургас
Здравейте, и аз от година и половина съм със същите оплаквания като niama_me, ходих на гинеколог нефролог, уролог и нищо всички изследвания са ок, преди цикъл и преди овулация по време и след съм същата и не знам от какво е newsm78

Общи условия

Активация на акаунт