Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Какво да взема за раздразнено гърло???
Стрепсилс са ми като бонбонки...

# 301
Може би витамин б комплекс би помогнал, укрепва кожата и имунитета. И огледай обувките, помисли за стелки, абе облекчи краката.

# 302
Симптоми - болезнено, зачервено гърло с подути сливици и бели топчета на едната, както и задната част на гърлото е доста набраздена и с нещо като афти.
Пусках по друг повод щитовидните хормони и са добре.
ПКК също е в норма, малко левкоцитите са завишени. Моноцити в % - 6,3 (до 11), моноцити - 0.53 (до 0,8).
Гърлен секрет пуснах на своя глава и чакам резултат в събота. - чист е
Мога ли да почна да пия Изопринозин и той ще повлияе ли негативно на чернодробните изследвания?

Здравеопазването в нашата страна е на много странно ниво!
Скрит текст:
1. Бях при личния с оплаквания гърло, предписа ми Оспамокс и Хексорал. Не пих антибиотика, защото вече не пия такива без изследвания и антибиограма. Не се оправях и отидох на УНГ:
2. Пусна ми мононуклеоза, излезе положителна и ми каза, че ще ме боли гърлото в следващата една година. Предписа ми спрей за нос и Изопринозин, и да ям Сладолед. Съвет да си пусна чернодробни изследвания и отидох пак при личния:
3. Той ми каза, че и той да се изследва за мононуклеоза - ще излезе положително. Въобще да не се притеснявам. Казвам му, но боледувам от гърло повече от месец. Е, не е толкова много - ще ми мине. И не одобрява Изопринозина. Коментар - пари на вятъра. Да ям ябълки, мед, джинджифил и т.н. - подсилване на имунитета.
Чудя се защо въобще ходя по лекари. В последния месец и половина дадох м/у 250 и 350 лв за гърлобола, а изводите ми сега са че просто трябва да проям чесън и да пия ракия.

Тинити, мен най-много ме облекчава Грануфорина - мажа всяка вечер. Освен Стрепсилс има и други добри таблетки. Моите препоръки - Лихенсед, Ангал, Ефизолки, Тантум верде лимон.

# 303
А защо не пусна един гърлен секрет? С антибиограма, и ПКК с Црп?

# 304
А защо не пусна един гърлен секрет? С антибиограма, и ПКК с Црп?

Ако става въпрос за мен - пуснала съм за своя сметка и ПКК, и гърлен секрет (коментирах в постовете си, секрета е чист, а ПКК - в норми). Това ЦРП не го знам и не съм пускала допълнително.

# 305
Извинявай, не си спомням
Ами щом са чисти, не знам. А някой зъб да дава ефект, щитовидната жлеза? Къде усещаш тази болка? А да имаш сенна хрема, да спиш с отворена уста и да изсъхва гърлото? И друго предположение, да имаш рефлукс, киселини или проблеми със стомаха. Възможно е от това да се дразни гърлото.

# 306
Зизу, много ли те боли гърлото и не те ли облекчават пастили за гърло , без АБ в тях- прополки или фитолор например? Те могат да се приемат и по-дълъг период от време.
Колкото за Изопринозина - мненията са в двете крайности, но щом ти е изписан от УНГ може да го приемаш.

# 307
На мен от смучещите ми помага много Орофар. Има антибиотик в него. Има го е под формата на спрей.

# 308
Ами щом са чисти, не знам. А някой зъб да дава ефект, щитовидната жлеза? Къде усещаш тази болка? А да имаш сенна хрема, да спиш с отворена уста и да изсъхва гърлото? И друго предположение, да имаш рефлукс, киселини или проблеми със стомаха. Възможно е от това да се дразни гърлото.
много добри предположения.
В най-скоро време ще направя преглед на зъбите - може там да изскочи нещо.
За щитовидната - пуснах хормони и излезнаха добре.
Сенна хрема нямам.
А за "отворената уста" как да се справя? В будно състояние се старая да дишам през носа (като малка все ми се караха), но не винаги ми се получава. Като спя - не знам.
Скрит текст:
това е снимка от нета, но е подобно: зачервено гърло, подути сливици и подобни като на снимката афти ли са не знам
Към момента се чувствам доста по-добре, с по-леки, търпими болки. Два дена се "лекувам" и със сладолед Laughing
Мисля, че ще оцелея. Ще имам предвид и вашите препоръки за таблетки за смучене.
Благодаря на всички за съветите и насоките Hug

# 309
На мен от смучещите ми помага много Орофар. Има антибиотик в него. Има го е под формата на спрей.

Орофар наистина ли има АБ в него?
Изписвали са спрей на детето едно време....но педи не е споменавала за АБ. Мисля, че не съдържа .

# 310
Мен ме облекчават хексоралетен
Иначе друго обяснение е, но предполагам УНГ щеше да види, сливици с джобове, които задържат храна.
Там изходът е да жабуриш, за да ги почистваш. Гаргара.

# 311
Аз доколкото разбрах оплакванията на Зизу са в следствие на прекарана вирусна мононуклеоза. Т.е. УНГ й е обяснил, че ще я боли още дълго време и търси облекчение , а не лечение. Препоръчват се пастили с обезболяващ ефект, както и топли чайове, плодове и зеленчуци, диета  за подсилване на имунитета.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 19:09 от Marsia_K

# 312
Сега видях, че съм се заблуждавала. Има лидокаин и антисептик. Няма антибиотик.

# 313
Ако е скорошна да, абсолютно,но сякаш четох че просто има антитела за прекарано в миналото заболяване.  Помислих, че не смята това за причина и търси друга, и изредих известните ми причини за гърлобол.
Simple Smile

# 314
Аз пък не знаех, че след прекарана мононуклеоза оплакванията могат да продължат до 1 година. Инфото ми е за мононуклеоза при деца....но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт