Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 052
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Хепи, постовете ти са информативни и полезни. Аз само обобщих това,което разбрах за състоянието на Зизу Hug
Тета, аз четох за 4 седмици, но е посетила специалист и това е становището му за нейният случай  Thinking

# 316
УНГ й е казал, че и 1 година можело да я боли...не че се правя на лекар и споря, ама за сефте го чувам това Thinking... просто ми е странно ...

# 317
Понеже две мацки казаха че ще следят развитието при мен да се отчета че и урокултурата излезе днес и пише без бктериален растеж....така се надявах и теста за хламидията да е готов но уви в понеделник. Ще пукна до тогава. Не спирам да да чета в нета че това придърпване в яйчниците е признак за хламидии и....изневяра. Ума ми не го побира.... ....иначе течението изчезна а по честото уриниране беше само няколко дни заедно с болезнвни яйчници. Сега има само леко придърпване като иглички....

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 22:32 от Анонимен

# 318
Не се тревожи, според мен няма да имаш хламидия.

# 319
  • Бургас
Здравейте,
към Зизу да се обърна относно гърлото, миналата година се бях видяла в чудо, обиколих трима УНГ, имах болки в гърлото,горене, драскане постоянно все едно храчка имах и се прокашлях и най силната болка беше сутрин и изсмуках всякакви хапчета и нищо, само единия лекар се сети че болката може да е от стомаха и ми откриха рефлукс и герб 1-ва степен.

# 320
Здравейте,
Аз доколкото разбрах оплакванията на Зизу са в следствие на прекарана вирусна мононуклеоза. Т.е. УНГ й е обяснил, че ще я боли още дълго време и търси облекчение , а не лечение. Препоръчват се пастили с обезболяващ ефект, както и топли чайове, плодове и зеленчуци, диета  за подсилване на имунитета.
точно така излиза, че оплакванията са ми от прекарана мононуклеоза, но не се знае кога?
От УНГ ми стана ясно, че е примерно преди месец, но да се подготвя за неразположения още година и да не се притеснявам Rolling Eyes  
От личния лекар ми стана ясно, че може да съм я изкарала преди две години и че почти всички сме минали този вирус. Да не се притеснявам...
И така сега се чудя да оставя нещата така или да дълбая още някъде.

begeli, какви изследвания се правят за стомаха?
Скрит текст:
Покрай ПКК пуснах и витамин Д, който излезе много нисък. Започнах да пия, но ме притеснява един коментар, че за да е толкова нисък някъде има друга причина и трябва да я открия?
Освен тези проблеми си имам едни гинекологични, които влача от горе-долу 3 години. Ужасно е.
Всичко започна с едно парене, пуснах урина и излезоха бактерии. Предписаха ми антибиотик.
Появи се течение, болки - отидох на АГ - Кандида. Горе долу през 3 месеца се сменят кандидите, за малко съм чиста и пак. Миналия месец пък пак оплаквания и излезноха Стрептококи?!? Защо се случват всички тези неща? Слаб имунитет явно?
Имам приятел от 10 години, смятам, че сме моногамни. Връзката ни е подложена на адско изпитание и се радвам, че ме подкрепя в този период.
АГ ми каза, че болките ниско долу не са от гин.проблем - да търся гастроентеролог. Беше ми странно, но все повече си мисля, че трябва да отида. Често чета, че тези проблеми може да са при проблеми в стомашно-чревния тракт? Другата семица пак ще пускам МБ и да видим.
Всеки съвет ще ми бъде ценен. Предварително благодаря Hug

П.П. Тета, и на мен това изказване ми е супер странно. Пък и се надявам да не е вярно!

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 23:41 от Зизу

# 321
  • Бургас
Правиха ми гастреоскопия - с камера гледат стомаха, хранопровода с упойка е, нищо не усетих.
И аз имам епщайн бар вирус - мононуклеоза

# 322
Зизу, лекувате се и двамата, нали? Иначе е омагьосан кръг.

# 323
Благодаря ви,
ако трябва ще мина през гастроентеролог и по негова преценка ще изследвам. Няма как сама да си го назнача.

В началото някои АГ казваха, че няма нужда да се лекуваме двамата. Те и пробиотици не изписват, но вече знам.
Този месец се лекувахме и двамата с антибиотик + сама си назначих и Микомакс, и пробиотик, защото като питах - нямало нужда.

# 324
Здравейте, идеи за справяне при изтощен организъм от преумора и стрес? Много е общо питането, но само почивка, витамини и спорт май не са достатъчни.

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 12:48 от Kalina Gorska

# 325
Някой питаше за онзи мистериозен сироп за успокояване на предменструалната нервност, на който не можехме да разчетем името. Еунервина се оказа. Само че не е наличен, но нищо, продължавам да търся.

# 326
  • София
Здравейте, има ли някой около вас с т.нар. летен вирус, който уж виреел сега и как протече? От петък вечер съм отпаднала, после се появи Т и вчера следобяд болка горе в корема, гадене. Днес доста ме боли коремът, не мога да стоя права. Опитвам се да се въздържа да не изтичам до някой спешен кабинет, а да дочакам до утре. П.п: нямам разстройство и това ме учудва..

# 327
  • На брега на реката
Някой питаше за онзи мистериозен сироп за успокояване на предменструалната нервност, на който не можехме да разчетем името. Еунервина се оказа. Само че не е наличен, но нищо, продължавам да търся.
Майко мила, ти чете ли му листовката на това чудо на чудесата? Заради ПМС не бих пила подобна химическа смес. Опитвала ли си с чай, масло от вечерна Иглика, по-специфичен хранителен режим и такъв без кофеин например, омега мастни киселини, всякакви добавки за тежко ПМС. ПМС е хормонално избухване, с лекарството, което ти е изписано, ще подтискащ симптоми, не виждам как точно ще ти укроти хормоните. А и е със седиращ ефект.

# 328
Да, четох я и на мен не ми хареса, но вече се виждам в чудо. Не ми помага нищо, хормоните ми полудяват, може би влизам в критическата, знам ли... Пия с шепи добавки заради хашимотото, омръзна ми вече. Селен, б12, Д, омега, желязо, иглика, чайове кантарион, мента, ведно с тироксина и хапчета за понижаване на захарта, писна ми!
Щастлива съм безкрайно в личния си живот, нямам вече кой знае какви проблеми, а като наближи цикъла или ставам гнусна хаплива змия, или цивря като идиот. Не се понасям, другите как ме понасят не знам.

# 329
На мен игликата ми помага за гърдите, но иначе за ПМС не знам, какво усещаш точно? Промени в настроението ли само?

Общи условия

Активация на акаунт