Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 022
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Много внимавай да не се обезводни детето!! Вода давай често. Много често.
За под годинка не знам дали са удачни електролитните прахчета...следи колко често и дали пишка.

# 361
Давай мн вода и попитай дали може да му даваш прахчета за оводняване.
За мен Панадола не действа почти, пробвай с Нурофен.

# 362
gerito2012, високата телесна Т се сваля бавно и постепенно. Панадола помага, но му трябва време за да я свали до нормалната такава. Обикновено 2-3 дни са достатъчни , за да се нормализират нещата. Можеш да редуваш приемите с Нурофен.

# 363
От събота сме с температура - до 39,5, на антипиретици, нощем с ларингитна кашлица,  а през деня с отхрачваща,  лека хрема. Имаме вече изписан антибиотик, който евентуално започваме от тази вечер. По моя инициатива пуснахме кръвни изсредвания. ЦРП е 30, но четох,  че такива стойности обикновено показват вирусните инфекции. Според вас антибиотика наложителен ли е или може да се изчака още малко.

# 364
gerito2012, за Т давай Панадол, друг го разсъблечено и слагай кърпи с вода и оцет 50:50 на челото и сгъвките на крачетата и ръчичките. Ако е 37+ не давай нищо.

pi_pi, а каква всъщност е диагнозата? Да не би да са чули нещо на слушалката? Ако е с чисти гърди и гърло не бих дала.

И аз имам питане, вкъщи изкарахме един вирус с много кашлица, мина без усложнения, макар и да беше продължителен. Накрая се зарази и дъщеря ми, но понеже има сливици се спря там. Педиатърката видя бели тапи и реши, че има Стрептококи/Гнойна ангина, затова предписа АБ Зинат. Не даваме по принцип без причина, сосега е пила АБ един единствен път, когато имаше епидемия от Скарлатина в градината и хвана същите гадини, доказано с изследване. Но понеже и тапите се виждаха наистина се доверих на лекарката и взехме АБ, но преди да го започне минахме през лаборатория и направихме Антибиограма, защото си знам, че не винаги тапи=стрепрококи. Излязоха Стафилококи, за съжаление този АБ не фигурира като препоръчителен в списъка.
Утре сме на лекар, но искам да съм подготвена с информация от препатили. Лекувахте ли ги и с какво?
На някои места чета, че било нормално да има стафилококи и не се пиело нищо, на други, че задължително се борят с АБ. Видях и Зинат да се предписва, но защо като според изследването не действа?

Препоръките към резултатите са: Възможно е изолираните микроорганизми да са колонизация или носителство. Антибиотична терапия е показана само при клинични и параклинични данни за инфекция.

Иначе тя вече е добре. Мина единствено с болки в гърлото, малко сополи и отпадналост, Т вдигна еднократно 37.2 чак на третия ден от приема на АБ, нямаше кашлица.
Ето антибиограмата:
Скрит текст:

# 365
Гърдите са чисти. Зачервено гърло и температура имаме. Като температурата в началото се поддържаше на секи 4 часа след панадол или нурофен, сега я качва на 8-мия час. Имаме изписан и сироп Лихенсед. Тази зима децата се отровиха от антибиотици,  вкл венозни, затова вече съм решила да бъда много внимателна.

# 366
Щом са чисти изчакайте.
Т е нормална реакция при вирус. Действието на понижаващите е около 4 часа, затова след изтичането им Т се връща.

# 367
Проблемът е че е от петък срещу събота така. Доста време мина.... Въпреки, че и аз клоня да изчакам поне до утре.

# 368
2 дни и половина. Не е много. При вирусите влошаването е 3-4 дена, тогава започва подобрение.
2 дни е точно в пика.

# 369
[И аз имам питане, вкъщи изкарахме един вирус с много кашлица, мина без усложнения, макар и да беше продължителен. Накрая се зарази и дъщеря ми, но понеже има сливици се спря там. Педиатърката видя бели тапи и реши, че има Стрептококи/Гнойна ангина, затова предписа АБ Зинат. Не даваме по принцип без причина, сосега е пила АБ един единствен път, когато имаше епидемия от Скарлатина в градината и хвана същите гадини, доказано с изследване. Но понеже и тапите се виждаха наистина се доверих на лекарката и взехме АБ, но преди да го започне минахме през лаборатория и направихме Антибиограма, защото си знам, че не винаги тапи=стрепрококи. Излязоха Стафилококи, за съжаление този АБ не фигурира като препоръчителен в списъка.
Утре сме на лекар, но искам да съм подготвена с информация от препатили. Лекувахте ли ги и с какво?
На някои места чета, че било нормално да има стафилококи и не се пиело нищо, на други, че задължително се борят с АБ. Видях и Зинат да се предписва, но защо като според изследването не действа?

Препоръките към резултатите са: Възможно е изолираните микроорганизми да са колонизация или носителство. Антибиотична терапия е показана само при клинични и параклинични данни за инфекция.

Иначе тя вече е добре. Мина единствено с болки в гърлото, малко сополи и отпадналост, Т вдигна еднократно 37.2 чак на третия ден от приема на АБ, нямаше кашлица.
Ето антибиограмата:
Скрит текст:

Зинат не действа при вас, при вашето конкретно изследване и антибиограма. Не че по принцип Зинат не действа на стафилококи. Не знам дали ясно се изразявам, но се прави конкретно изследване на конкретен пациент и конкретна антибиограма, а не обща за целия свят и всички хора, един вид....това, че във вашето изследване Зинат е неефективен към вашите стафилококи, не значи, че по принцип е неефективен.

Аз не бих давала АБ в този случай. Детето е здраво, няма клиника, оплаквания. Няма Т. Микробно число има ли в изследването посочено?

# 370
Здравейте да ви попитам някоя мама да е ползвала сиропа Невронат за подсилване на концентрацията на децата. Сина ми на 1 год и половина има проблеми с концентрацията си, не ни обръща внимание и не разбира какво му казвам. Но преценихме, че е твърде рано за невролог.

# 371
  • София
А кой ви го изписа този сироп?

# 372
teta75, разбрах те, и моето мнение е същото.
Яд ме е само, че пи Зината. Новата ни педиатърка е просто под всякаква критика по принцип, но това вече преля чашата.

# 373
Здравейте да ви попитам някоя мама да е ползвала сиропа Невронат за подсилване на концентрацията на децата. Сина ми на 1 год и половина има проблеми с концентрацията си, не ни обръща внимание и не разбира какво му казвам. Но преценихме, че е твърде рано за невролог.
Защо просто не заведете детето на детски невролог? И ако той Ви изпише нещо, тогава.

# 374
Вие сте пили ли АБ....не разбрах.

Имали сме стрептококи в гърлен секрет. Не масово...но се изолираха. Нямаше никакви оплаквания детето. Педи каза няма да пиете АБ. Много четох и се чудих...но не дадох. Имаше скаплатина в ДГ и по този повод реших да му пусна гърлен.
Може и да е била замърсена пробата...е това си мисля.
Но нямаше оплаквания никакви и това ми наклони везните да не дам.

Общи условия

Активация на акаунт