Откраднат живот 50 Критична точка: Финалът на сезона /21.05-27.05/

• 83 206
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 105
И според мен не е бил съвместим, иначе той щеше да бъде на първата трансплантация.
То със сигурност не е лесно, ама в сериала....знаете.... за целта на повествованието..... дано обаче да останем само с преливане на кръв. Иначе е бая сложно.

# 106
  • София
Москита, не само да се раздели с част от черния си дроб, но и да има съвместимост.
Ох, не ми се иска Зори да е донор! Защо пък тя? Не вярвам да е тя и дано не е. Все пак са само колеги с Тони. Чак такава жертва. Батко я обича и ще я обича и без тази жертва. Историята мълчи по въпроса, защо Марио не е бил донор но брат си. Може пък сега да стане?

Окончателно развалят образа на Лора. Направиха я по-голяма тетка и от нас. Сега и клюки ще плете и то с приятелка и жена на която е била кума. И защо ще го прави? Ейй, читав човек не оставиха.

Защото едно от първите изисквания е за съвместима кръвна група, а той явно не е.

# 107
И аз имам някакви такива спомени, че в България, ако искаш да си донор на нероднина е или много трудно или изобщо не е позволено. Естествено ще го завъртят, ако наистина Зорката ще става донор и ще я клъцнат.
Може пък по магичен начин да се намери черен дроб. Той като е в критично състояние преминава директно напред в списъка на чакащите.
Марио, ако ставаше за трансплантация сега нямаше и да търсят кръв, както сте казали.

# 108
  • Там,където се събуждам щастлива.
Страхувам се да не отегча другите момичета, но ме питате. Самата постановка не ми хареса. Крясъци, викове, ужасна неподходяща музика, псуване на английски, съвременни велосипеди със светещи фарове, гол зад..к и не само. За мен все неща несъвместими за произведение на Молиер. Донков, го оприличих повече на Мефистофел, отколкото като Дон Жуан, с тези движения и кривеници. Бях с очакване за изящен френски хумор, съответстващи на епохата костюми и декор.

Не съм гледала постановката, но те разбирам, защото си помислих същото, след като изгледах анонс и няколко клипа. Модерните неща не се харесват от всички и Слава Богу, защото класиката нямаше да оцелее.

# 109
Само че аз наистина не виждам какво точно може да му се направи на черния дроб, ако не да се изисква ретрансплантация. Ако организмът е тръгнал да го отхвърля, с операция едва ли ще спасят нещата, ще трябва нов. Естествено, че няма да ни преведат през цялата процедура, основната идея сме я схванали - трябва му дроб - намерили са му такъв. Grinning

Другият вариант е Тони да бере душа известно време, да му прелеят кръв, за да закрепят нещата и да открият някаква инфекция или заболяване, което като излекуват, да му се възстанови черния дроб.

# 110
  • София
Аз не виждам чак такава драма в това Зорница да е донор, а и не сме сигурни, че Марио не е бил. А втори път донор не може да станеш, няма как отново да ти режат в рамките на две-три години. около 50% от черния дроб..
А и да ви кажа, черния дроб се регенерира и самия донор само няколко седмици след операцията продължава да живее нормално и риска за донора е под 0,2%

Това е интересно
https://bridgemedicalbg.com/2016/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81% … 1%80%D0%BE%D0%B1/

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 22:47 от rosita_ta

# 111
Другият вариант е Тони да бере душа известно време, да му прелеят кръв, за да закрепят нещата и да открият някаква инфекция или заболяване, което като излекуват, да му се възстанови черния дроб.
Еееее ама в анонса друго пише! А ние вярваме на анонсите, те винаги са верни!
Аз не виждам чак такава драма в това Зорница да е донор, а и не сме сигурни, че Марио не е бил. А втори път донор не може да станеш, няма как отново да ти режат в рамките на две-три години. около 50% от черния дроб..
А и да ви кажа, черния дроб се регенерира и самия донор само няколко седмици след операцията продължава да живее нормално и риска за донора е под 2%

Това е интересно
https://bridgemedicalbg.com/2016/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81% … 1%80%D0%BE%D0%B1/
Мисля, че всички станахме специалисти по трансплантациите и заболявания по черния дроб.
Запрятайте ръкави, слагаме ръкавици, НИЕ ще оперираме! Joy

# 112
Роси, музиката от озвучаването

# 113
Димитрова, стига си ги опъвала тия екартьори! И ми дайде посттравмаричвн конец. Номер 2, резурбируем. И бързо с микулича, ужас, нямам никаква видимост. Врабчев, айде пусни още малко анестезия, дай още две банки кръв!!!  
Тук мъже няма ли? Ако не го извадим веднага, след 1 час си с два сигурни трупа в новините!!!

Баси тоА дроб!

И пуснете малко музика де! Диск 5, трак 17! И не приемам възражения!

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 16:05 от Анонимен

# 114
  • София
Димитрова, трябва да сме подготвени, за да обсъдим "професионално" след това цялата ситуация  Simple Smile

Дона, забрави плазмата - преливана симултантно Simple Smile
Не може диск 5, трак 17, оставаме на Класика - ще има ли трансплантация, или не и коя ще е жертвата-донор, за да е по-сигурно депресирането.

# 115
Димитрова, стига си ги опъвала тия екартьори! И ми дайде постравмаричвн конец. Номер 2, резурбируем. И бързо с микулича, ужас, нямам никаква видимост. Врабчев, айде пусни още малко анестезия, дай още две банки кръв!!!  
Тук мъже няма ли? Ако не го извадим веднага, след 1 час си с два сигурни трупа в новините!!!

Баси тоА дроб!

И пуснете малко музика де! Диск 5, трак 17! И не приемам възражения!

Ох, падна ми сатурацията !

# 116
Димитрова, трябва да сме подготвени, за да обсъдим "професионално" след това цялата ситуация  Simple Smile

Дона, забрави плазмата - преливана симултантно Simple Smile
Не може диск 5, трак 17, оставаме на Класика - ще има ли трансплантация, или не и коя ще е жертвата-донор, за да е по-сигурно депресирането.

Е ти как си мислиш, че иначе ще преливаме плазмата!!!! Ние сме професионалисти, Доцент Росита!
Възмутена съм.
Диск 5, трак 17 е класика, много моля - лунната соната на Бетовен - да е по- драматична трансплантацията. Щото ако си пуснем Травиата, ще е твърде весело, а ние в Св. Кирил не обичаме да ни е весело.

# 117

Клампа!
Хайде бе, Дона, изтече му кръвта на човека, клампирай тука, че отиде всичко в кофата.
Нямам никаква видимост!
Вадим го!
Легенче!
И махни този диск! Ще спасяваме живот, няма да го погребваме! Аааа
Joy

# 118
  • София
Не, на Лунната соната Марио ще припадне, разкъсван от любов към Зорница и мъка по брат му.
За тази ситуация - Вагнер, напълно в унисон с внушенията за драматизъм и обреченост. Да държи всички в напрежение.

Айде, отивам да си говоря с едни американци.

# 119
Аз съм оператор, аз казвам дали ще му извадим далака, докато трансплантираме черен дроб!

Аре бе, пичове, кво прайм тука!!! Ние тая операция нямаше ли да я правим лапароскопски???? Dizzy Face

Уууу, Вагнер!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт