Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 217
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Аз нямам търпение да го пробвам този парфюм на Ajmal. Звучи доста мой.
Освен Алая или нещо такова и трите черни скъпи, не съм харесала нищо на марката и ми е любопитно ще открия ли любимец.

# 586
  • Бургас
Ковачева,повярвай поста ми не е бил с цел заяждане,моля ако има обидени да ме извинят.Нямам търпение да пробвам новият парфюм на Герлен.Blue Heart

# 587
Мисля, че въпреки липсата на он-лайн сайт, ако си пишете с любезните момичета през фейсбука на магазина Ajmal Bulgaria, те ще могат да ти пратят парфюм.
На фейсбук страницата е посочен този сайт за онлайн поръчки – http://giftonline.bg/index.php/categories/ajmal-perfume.html.

# 588
Аз също не бих дала 300 лв. за парфюм на Валентино. Това е все едно да дам сто хиляди за Дачия Simple Smile
И съм толерантна, но просто Валентино не влиза във фокуса на обектива ми.
Може ли мнения за Burberry Blush Flowers Hibiscus

# 589
  • София
Мисля, че въпреки липсата на он-лайн сайт, ако си пишете с любезните момичета през фейсбука на магазина Ajmal Bulgaria, те ще могат да ти пратят парфюм.
На фейсбук страницата е посочен този сайт за онлайн поръчки – http://giftonline.bg/index.php/categories/ajmal-perfume.html.

basila - Чудесно откритие Simple Smile Hands Clap Hands Plus1  Не знаех за тази възможност.

# 590
  • The Evergreen State
Момичета и момчета, как процедирате когато избирате парфюмен гардероб за морето?

Според нотите?

Някои аромати се развиват особено добре на морския бряг, писали сме за Лютите чушки, Innocent, Angel Violette, Womanity...Кои са любимците ви?

Чудя се как да процедирам тази година. Смокиня, кокос, лятна лимитка, нероли? Нещо ново? Нещо старо?
Засега планирам Аура и Аква Дивина, Noble Fig, Bright Neroli, Womanity (Eau pour Elles, Le Gout, EdP, Liquieur, за да ги сравня).

Аз избирам според нотите, обичам новоизлезли цветни или плодови аромати но с нещо тропическо в тях (не обичам изявени цитруси), такива аромати ме настройват ваканционно. В ежедневието не ползвам такъв тип но имам нужда от точно такъв парфюм когато съм на ваканция и затова ми се е случвало да си купувам парфюм специално за предстояща почивка особено ако наличните ми парфюми са още от зимата.
За съжаление познавам малко парфюми от тези които си изброила и не мога да помогна, надявам се други момичета да се включат с предложения. Весело изкарване на морето!

# 591
  • На черешатааа
basila, Deetron Благодаря за включването. По описание е много мой парфюм.  За момента нямам възможност да отида до Сф, а и няма кой да ми се върже да изпрати блотерче Sad .  Може ли леко сравнение с някой друг парфюм, ясно ми е, че ще е много субективно, но може да познавам  сходен на него....

# 592
Bright Crystal, за мен няма абсолютно никакво значение, какво ще пробваш, и какво ще е мнението ти за него, нямам никаква "драма" с това. Дразнещото е друго, че се говори пренебрежително и осмиващо за парфюми и цели марки, които даже не се познават. Просто споделянето на всяка мисъл, която ни хрумне ми идва прекалено,особено от потребител с претенции.

SNOBария му викам на това.

# 593
Всичко може да се тълкува като "снобария" - и това да гледаш пренебрежително към Валентино (все пак не става дума за "Ален мак"), и това изобщо да дадеш 300 лв. за парфюм. За мнозинството неизкушени парфюмно хора даже второто е по-обобщена проява на снобщина; първото биха мислили по-скоро като детайл, дискусия между сноби кой бранд заслужава повече тези 300 лв. Simple Smile

# 594
  • The Evergreen State
Може ли мнения за Burberry Blush Flowers Hibiscus

Ако харесваш останалите от линията My Burberry, Blush може би ще ти допадне също, лек и ненатоварващ, носи в себе си същата различима нота която имат и останалите..но е леко порозовял като си остава хладен и блед, нещо като Burberry Brit Sheer.

# 595
Момичета и момчета, как процедирате когато избирате парфюмен гардероб за морето?

Според нотите?

Някои аромати се развиват особено добре на морския бряг, писали сме за Лютите чушки, Innocent, Angel Violette, Womanity...Кои са любимците ви?

Чудя се как да процедирам тази година. Смокиня, кокос, лятна лимитка, нероли? Нещо ново? Нещо старо?
Засега планирам Аура и Аква Дивина, Noble Fig, Bright Neroli, Womanity (Eau pour Elles, Le Gout, EdP, Liquieur, за да ги сравня).

Аз избирам според нотите, обичам новоизлезли цветни или плодови аромати но с нещо тропическо в тях (не обичам изявени цитруси), такива аромати ме настройват ваканционно. В ежедневието не ползвам такъв тип но имам нужда от точно такъв парфюм когато съм на ваканция и затова ми се е случвало да си купувам парфюм специално за предстояща почивка особено ако наличните ми парфюми са още от зимата.
За съжаление познавам малко парфюми от тези които си изброила и не мога да помогна, надявам се други момичета да се включат с предложения. Весело изкарване на морето!

Атена, благодаря за отговора. Помогна ми да избера по-добре, особено с болднатите фрази. HugИ аз не обичам изявени цитруси.
Ще взема относително новоизлезлите за мен Aura Mugler и Aqva Divina, защото не съм ги носила край море, а много ги обичам. Не бях се сетила за нещо, което не бих носила  в ежедневието си- имам няколко селебрити аромата с кокос, които ми се струват весели и инфантилни, за море са идеални, особено с деца на море Grinning
Преди околко месец отстрелях насляпо от любопитство DKNY Cool Swirl:
https://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/DKNY-Delicious-D … -Swirl-29369.html
Пистациов сладолед, като за море идеален.

Бях се зарекла да не нося големи бутилки, но така ми се намаля удоволствието от любимото хоби.
И така се оказвам с 8 бутилки и 1 отливка за 11 дни. Joy Не мога да пътувам с минималистичен парфюмен гардероб, и това е.

Ralitsa, Burberry Blush е пухкав, розов и много красив аромат. Не го придобих, защото се колебаех между него и Dahlia Divin Le Nectar и спечели втория, защото се разви по-добре на моята кожа.
Моят избор вече е силно повлиян и от това, че вече имам прекалено много бутилки  и се чувствам некомфортно. Иначе бих си го взела с огромно удоволствие. В късно лято и ранна есен ми харесва особено много. Заслужава сериозна проба.

Опитвам се да обърна внимание на всичките си аромати, правя стратегически ротации, но някои остават пренебрегнати. Не искам да продавам, нито да разменям. Щом нещо е влязло в гардероба ми, значи наистина го харесвам и там му е мястото. Но бройката ме натоварва донякъде.

# 596
Всичко може да се тълкува като "снобария" - и това да гледаш пренебрежително към Валентино (все пак не става дума за "Ален мак"), и това изобщо да дадеш 300 лв. за парфюм. За мнозинството неизкушени парфюмно хора даже второто е по-обобщена проява на снобщина; първото биха мислили по-скоро като детайл, дискусия между сноби кой бранд заслужава повече тези 300 лв. Simple Smile

О, да, така е, права си.  Peace

# 597
Велвет Ванила Мансера е приказка край морето. Пробвах любимите ми парфюми, които нося в багажа, но цитрусите изчезват за два часа яко дим, а прекрасният Paris - Venise Chanel, който и без това е нетраен спирам да усещам във влагата след точно един.
Искам да ми мирише по-силно, да усещам парфюма си и доста се колебах дали да заложа Велвет Ванила, който нося предимно за снимки в морето, а не за истинско носене. Вчера се напръсках и отнесох толкова комплименти, че чак се изненадах. Мъжът ми и детето само ходеха по мен и ми се радваха. Днес мирише още и се усеща добре. Бомба си е и жегите и влагата го разкрасяват и леко намаляват термоядрената му сила, но пак има трайност над 24 часа. Добре, че го взех, точно за мен е! Heart Eyes

# 598
  • София
basila, Deetron Благодаря за включването. По описание е много мой парфюм.  За момента нямам възможност да отида до Сф, а и няма кой да ми се върже да изпрати блотерче Sad .  Може ли леко сравнение с някой друг парфюм, ясно ми е, че ще е много субективно, но може да познавам  сходен на него....

gold laydi - за сега не го мисли Ajmal Sonnet. Планирам да го взема съвсем скоро и ще се разберем как да ти пратя пробичка за да видиш искаш ли бутилка или не.

Иначе за така обсъждания Valentino Noir Absolu Musc Essence  - тествах го и ми допадна - има нещо класическо, но пък не е ретро в никакъв случай. Мирише ми класно, изискано и зряло. Труден за описване парфюм е. Kovatcheva се е справила перфектно с тази задача.
Колкото до цената му - много дизайнерски марки пуснаха скъпи и изискани линии - Бушерон, Хуго Бос, Прада, Каролина Херера, Ланком, Булгари, Ив Сей Лоран, Диор, Армани, Живанши и тн и тн. Намирам за напълно естествено, марка като Валентино също да реализира подобен тип по-скъпи и луксозни издания.

# 599

Аз пък все чакам някой да сподели нещо за Néroli Amara на Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire. След моя ентусиазиран отзив с търсачката намерих само едно разочаровано мнение: че е обикновен. Аз го пробвах веднъж и така лятно, положително ме настрои, толкова ми хареса лимонът в този парфюм, че бях на крачка да го купя; само мисълта, че е възможно в сайтовете да се появи на по-изгодна цена, ме възпря. Пробвахте ли го?

Аз го купих, и то веднага след пробата, което (уж) вече не правя.
За мен е много, много хубав аромат, неролито е автентично (аз си имам отклонения в тази посока, понеже познавам добре оригиналния аромат на доста растения и съответно усещам химични нотки много по-дразнещо), като не е обаче тежко и плътно, а свежо, може би има цитрусов полъх - но само загатнат.
Оставя ми усещане за прохлада, но не такава от която настръхваш, а по-скоро те отпуска и усмихва.
Като маса на сянка под храсти близо до портокалова горичка в топъл юлски ден. Има я зеленината, но нищо от нея не стърчи, не изпъква.
Показателно е, че това е парфюм, който  мога да нося седмица, без да ме подразни, а обикновено не повтарям два поредни дни.
Трайността е около 4-6 часа при мен, което приемам за съвсем прилично.
Не се очудвам, че не е масово харесван, защото не е изпъкващ по общоприетия начин, а в същото време пък не е и достатъчно безличен, за да мине за безопасен универсален избор - според мен си иска конкретния човек, на който да пасне.

Върти ми се, че някой питаше за Уоманити, има го в Дъглас.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 11:22 от GatoNegro

Общи условия

Активация на акаунт