С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 845
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Извинявам се предварително ако темата скоро е обсъждана, но нямах възможност да изчета назад.
Малкият няма белег от БЦЖ и трябва да отидем до ТУБ диспансера.
Някой има ли актуална информация къде се прави теста за Манту в момента? Доколкото разбрах туб диспансера се е преместил скоро, във Втора градска?

# 631
  • София
Момичета, какво правите в това кошмарно време цял следобед ? Confused Малкия полудява вкъщи, то вече нищо не му е интересно и всички дружно откачаме.
От 1 седмица със зъбите е кошмар, тази нощ сме спали общо 4 часа, от 2 до 4 не е мигнал, а в 5 се събуди с писък и рев и после на всяко заспиване следваше същото...вдигна Т, дадох панадол и я свали. Дали на някой му се е случвало такова пищене посред нощ и Т дали е от зъби ? Яде си през деня, сравнително весел е иначе

# 632
Навън сме... От 10 до 19 сме навън. Направо изкукуригвам. Без крака оставам.

# 633
  • София
Здравейте. Извинявам се предварително ако темата скоро е обсъждана, но нямах възможност да изчета назад.
Малкият няма белег от БЦЖ и трябва да отидем до ТУБ диспансера.
Някой има ли актуална информация къде се прави теста за Манту в момента? Доколкото разбрах туб диспансера се е преместил скоро, във Втора градска?

Да, входът е отзад, по стълбички. Хубаво е да се обадиш предварително за час. Минаваш през регистратура, оставяш 7лв, носиш си бележката от педиатърката. Проби правят понеделник, вторник и петък. След три дни отивате на проверка. Ако не е зачервено - бият ваксина в рамото и нови 7лв.

# 634
Ние от онзи ден не сме излизали.Много зле ми се отразявят жегите и като бутам количка в най-големия пек после се чувствам капнала.По принцип сутрин използвам да си свърша работата в къщи.Абсолютно всяка сутрин чистя и пускам пералня.Тогава моят има час-час и половина сън и тогава ползвам да си взема душ и да оправя вкъщи.
След обедното пюре излизаме и се мотем 2-3 часа,но в последно време е много горещо и май ще трябва да обърнем графика.И моят издивява вкъщи,а навън като му е горещо в количката също мрънка.Няма угодия.

# 635
Последните дни излизаме сутрин, но следобед не успяваме, тъй като предимно вали. По някое време и двете издивяваме.

Днес напълних един леген и сложих вътре всички играчки за баня. Почти от час се забавлява с това, но вероятно утре вече няма да е интересно. Чакам да се завърне трайно хубавото време 😋

# 636
Ще сменям режима аз. Не търпя на тоя пек. Сутрин ще го извеждам , ще го прибирам и после баща му ще го извежда за час- два.

# 637
Ето една схема за поредността при растежа на зъбите. Образна, разбира се, няма 100% - тово правило кой ще излезе по-рано и кой по-късно.

Не съм писала скоро. Миналата неделя малкия започна да вдига лека Т и понеже нямаше кашлица или сополи, аз реших, че са зъби. В понеделника обаче рязко вдигна над 38° и го заведох на лекар. Оказа се херпангина.
Не му изписаха антибиотик и в сряда се беше подобрил доста. От четв. през нощта обаче се започнаха едни сополи, запушен нос, хъркане, кашлица...много беше зле. Днес вече е по-добре, но беше нещо ужасно тези два дни. Sad

Аз иначе отдавна излизам сутрин и вечер, то не се диша през деня и въобще не си го причинявам. Освен това в количката малкия спи максимум 30-40 мин., а вкъщи си спи като пич два пъти на ден по два часа.

# 638
  • София
И аз излизам вече сутрин по-раничко, после се прибирам да яде и или пак излизам или си играем вкъщи, после обяд и сън вкъщи (за съжаление само в количката заспива), и след СЗ, към 5 пак излизам, но е жега и тогава.
Някой питаше за приспиването. Аз лягам с него на леглото и го оставям да си щъка известно време като само го връщам да е близо до мен. И виждам как постепенно му се изхабява батерията и накрая го придърпвам към мен и започвам да му галя гръбчето и той се унася и заспива.
Аз да се похваля с първо избило зъбче! Най-накрая! Grinning

# 639
  • София
Честито зъбче, Кейти!

Аз все си мислех, че ще му никнат горните зъби, обаче ей сега се загледах - тръгнал е третият долу. Поне разбрах защо е това кривене.

# 640
И ние излизаме вече рано сутрин и/или късно вечер, че по обяд е ад.

Аз ударих яка греда с попарата и с чай, и с мляко. Два дни му я давам и категорично отказва, все едно няма да казвам кво му давам 😁 Правих му безглутенов хляб, от него направих страхотни сухари и с такъв ентусиазъм му я приготвих, мислех че ще излапа всичко, но уви. Утре ще пробвам с безглутенови макарони. От другата седмица ще започна с глутена/овес.
Вчера му дадох коричка от безглутенови я хляб, страшно много му хареса, все едно на кученце, кокал 😁. Обаче като се задави два пъти здраво, изкарах си акъла и не му дадох повече, така се разплака милото 😢 Вие как давате корички хляб и вашите мъници задавят ли се така?
Борис все още е без зъби.

# 641
Ох, Богомил е много странен. Сега не искаше да заспи в леглото ( а жестоко му се спи). Сложа го на леглото до мен, почва да ме чопли, да се върти. Заспива. Местя го. РЕВ!!  Баща му дойде да го приспива- същото. И най- накрая се пребори и заспа в леглото си.

Възможно ли е първо кучешки зъби да избият? Мъжът ми твърди, че на дребен му растат кучешки..а няма ни един

# 642
Като изключим, че след корички хляб изтупвам бебето като покривка, нямам други забележки. Да чукна на дърво, не се е задавяла досега. С каквото и да се храни, ако налапа по-голяма хапка, прави една физиономия все едно ще повръща. И после се справя някак.

Попарата я правя с гхи и вряла вода. Комбинацията между гхи-то и сухарите става супер ароматна.

Пийкок, едва ли кучешките ще са първи. Може да прозират, но ме съмнява да избият преди резците. Чувала съм за изключения да избият първо горните, но за малко вампирче само с кучешки зъби ще е странно.

# 643
Poppy, малко вампирче... много ме разсмя.
Днес ще пробвам само с вода попарата, да видим. Иначе и аз слагам ГХИ.
Вечер заспива сам до нас на леглото, докато гледаме тв, към 20ч, после го местя. През деня е по-трудно заспиването и го чакам да се измори хубаво, след това на ръце 10-15м.

# 644
_Neytiri_, малкия в началото ми отказваше попарата, чак в истерия изпадаше.
Започнах да му давам най-ситния кус-кус на Плазмон, него го ядеше.
После реших пак да пробвам с попара, но сухарите ги направих направо на сол, толкова ситно натрошени. Е, така я яде.

Общи условия

Активация на акаунт