С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 848
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честито християнче-хитрушанче!

# 616
  • Варна
Момичета, какъв вид храна давате да си гризат сами? Бях споделила за парче ябълка, което успя да отхапе и му вадих от устата

# 617
Честито християнче;)
Давам морков, краставица, сухар, бисквита.

# 618
  • София
Браво нас малката Хитрушка- звезда от малка.
Само аз правя пюретата не купувам никакви. Тия дни сирене ще дам. Иначе йогурт давах , хареса й . Не следвам схеми. Плодовете давам сурови на парчета.
Зъби няма. Но е много контактна и. Общителна за мой ужас.

# 619
Тоя малкия върти едни номера и ме ядосва. Не иска домашно пюре. Иска само купено. Да бе, ама няма как да стане. Уж да е по- лесно на баба му да го храни взех купешко, то какво стана.
Оф, толкова съм ядосана и на двамата ( и на малкото и на баба му), че сега не знам какво ще правя да го връщам в правия път. Свикна на всяко гък да е в ръцете на баба си. А аз го оставям до мен да се нареве. Щяло да му стане нещо.. нищо му няма. Казах ѝ да не прави така ама жал ѝ било за детето... Не искал домашно пюре, на баба, яж купешко. И аз за какво се море да варя??

# 620
И аз правя пюрета, как. Само някои от плодовите купувам - несезонните плодове или с плодове, които още са безумно скъпи - например боровинки и малини. Но моите пюрета са доста вкусни и повечето си ги хапвам и аз с кеф. Особено едно с доматен сос със сирене. Мммм. Може би, защото не ям солено ми се услаждат.

Миднайт, какъв йогурт си дала?

# 621
  • София
Купих био от някакъв магазин, поне пишеше, че няма гадории. Дали е така Simple Smile

# 622
Как се преспивате вечер.. от 56 мин се опитвам всячески да го приспя.. на ръце пея люлея нестава.... а видимо му се спи търка очи прозява се реве... много ми е трудно последната седмица е просто кошмар преспиването.

# 623
Изместихме му часа за приспиване за малко по-късно. Тия дни е и по-лесно, защото вечер е тъмно заради облъците. Заспива докато суче или гушнат.

# 624
Как се преспивате вечер.. от 56 мин се опитвам всячески да го приспя.. на ръце пея люлея нестава.... а видимо му се спи търка очи прозява се реве... много ми е трудно последната седмица е просто кошмар преспиването.
Изкъпахте ли го?
За Бо това е знака за спане. Всяка вечер го къпем

# 625
Онзи ден след родителската разбрах, че ще е добре за детето да променим някои малки навици, за да се адаптира по-лесно в яслата. Тя седи в гърнето, заспива сама, но не обича да носи лигавник, използва все още залъгалката преди заспиване и заспива, гушнала одеяло. Та лека полека ще се опитам да я приуча на разни неща, за да се чувства по-добре.

Много рязко стана страшно активна и сега често се изправя по ръба на леглото и така го обикаля ходейки и държейки се за него. Взехме столче като тези, на които обядват в яслата и я слагам за кратко и много се радва.

През последния месец се разви много и всеки ден има по нещо ново. Но пък сме много назад със захранването и имаме много да ви гоним.

Разчистих и страшно много вещи, които вече не използваме и се отвори много свободно пространство вкъщи. Аз обичам да ми е чисто и подредено и сега се наслаждавам, но съвсем скоро сигурно ще се затрупаме с други нови вещи.

# 626
  • Варна
Днес момченцето ми стана на 8 мес. Няма никакъв изглед скоро да се изправя, не стои на крачетата си, не пълзи. Кога започнаха да ги правят тези неща вашите дечица?

# 627
Пролази по корем на почти 8м. Още не се изправя.

Не го мисли. Някои бебета (като мен) прохождат без да са лазили.

# 628
Наистина за няма и месец започна да се изправя, после увеличи времето, в което стои права и от седмица смело прави крачки, придържайки се за леглото. Почти на 8 месеца е.

Около нас има дечица, които проходиха на 9-10 месеца и такива, които проходиха на година и 2-3 месеца. А сега всички тичат здраво. Детето само показва кога за какво е готово.
Доволна съм, че виждам напредък в това отношение, защото в яслата ни обясниха, че ако детето не ходи, но държим да я пуснем, то ще я държат предимно в кошарката.

# 629
Лази от началото на 7 месец, а от спедата се изправя и вече постоянно е прав, като се придържа за масата или стената, където намери. Тупва понякога и има тук там я цицина, я одраскано на бузата или другаде по лицето, но страх няма. Плаче малко и айде пак. Проблемът е, че си пуска едната ръка и не е достатъчно стабилен за това упражнение, затова и пада.

Тези дни не иска да яде, буквално го тъпча с пюретата. Иначе си суче доволно, когато му предложа. Дали не са пак зъби? Кои следват след долните два? Той и не спи вече съвсем нощем, страшна работа. Следващия уикенд заменаваме за морето, не ми се мисли каква почивка ще е

Общи условия

Активация на акаунт