С усмивка греят ОКТОМВРИйските лица и стоплят нашите сърца - Тема 9

• 55 841
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
Беше ме срам да напиша, че малкия яде 280-300 г пюре...

# 676
Мале, и Богомил е същия.. Направо не знам какво ще го правя.

# 677
  • София
Аз бих му давала и повече, обаче нали почнах да му взимам кухня, когато е ял всичко, а там са по 220гр.

# 678
  • София
Аз незнам колко яде. Правя една купа и колко изяде. Но тя след ядене е с нас на масата и яде една кора от филия хляб плюс 3-4 лъжици кисело мляко. После и плод какъвто ние ядем.
Иначе спи два пъти на ден по 2 часа.
Драми със зъби няма за сега и зъби няма съответно.
Изкисвам сиренце и тия дни попара ще дам.

# 679
Утре отивам за сииренце аз. Днес дадох сухар с АМ. Искам малко разнообразие да му направя. Аман с тия каши!

# 680
Блазе ви за ящните деца.Знаете ли на мен колко ми е трудно с моя.До никъде не сме със захранването,защото системно отказва да се храни.Има дни,в които изобщо не вкусва твърда храна,а мляко пие насила в минимални количества.Много ми е трудно и като като дойде време за хранене се мъчим по един час.Сега в жегите съвсем не иска да яде,а само вода пие.Дайте съвет какво да го правя.Освен това и докато се храни,всичко го разсейва.Спряхме да се храним навън,защото като има хора наоколо само се върти и се оглежда.

# 681
Малкия яде 200 защото кухнятахе толкова в 15 и 30 му давам десерта който е 150.

# 682
Стефи, няма оправия... и ние сме в подобно положение понякога, на периоди е. Много е отчайващо, разбирам те, и аз само грамове и мл гледам, направо съм параноична вече.

Ради още няма зъби, почвам вече и за това да откачам ахахах

# 683
  • София
Я споко бре, давайте го по айляк.
Няма дете без зъби и такова дето не яде- е може не всичко да яде както ни се иска, но ще хапва.
И с големия и сега с малката не се впрягам и правя всичко по свое усмотрение.
Зъбите ги чакам аз към 11-12 месец някъде. Прохождане месец два след това:)

Джони как си то? Как се развива мъничко човече?Simple Smile

# 684
И моят няма зъби.Даже и изгледи за зъби не виждам,съвсем спокойни венци си има.Не очаквам скоро зъби.
Мен понеже ме е страх да му давам цели парчета храна,да не се задави.Вчера нищо не беше ял и вече се чудех какво да пробвам да му дам с надежда да прояде.Дадох му бисквитка.Човекът я оглежда,радва и се..и хич не му идва на ум да я сложи в уста..Ако му дам нещо което не е за ядене,веднага ще го налапа храна дам ли му-не. Rolling Eyes

# 685
  • София
Стефи що не пробваш да му наредиш неща за ядене под каквато форма яде и той да вземе. Знам ли, мацаница ще е , но може да му хареса.
Или си е злоядчо, аз бях и съм била такава- сиренето го ближех като дете, това му казвах ядене. Икономично дете с една бучка месеци карах:)Simple Smile

# 686
Ами той още като беше само на АМ имаше проблеми с храненето.Тогава си мислех,че сигурно са колики или.АМ не му харесва.Сега си казвам,може пък да са зъби.Истината обаче май ще се окаже характер.Аз съм била ужасно злоядо дете и майка ми в чудо се е видяла с мен.Сега и мойто ако е като мен,тежко ми горко..Много трудно се гледат злояди деца.

# 687
Здравейте момичета Simple Smile
Аз също всеки ден следя колко изяжда малчо,защото хапва малко и сме си слабички,всичко записвам.Да ви питам дали сте давали млечни каши и ако да от кога,казаха ми че ако съм го хранила с АМ да му давам млечни каши направо,така ми се иска да започне да хапва повече.

Днес бяхме на нефролог ,бяхме при д-р Цанова ,тя каза че има легенче в левият бъбрек 5,5 и сега съм притеснена .. на контрола сме след 3 месеца,сега само ще го мисля.

При нас още няма изгледи за зъбки, 7 месеца направи малчо вече, а така си лапаше ръцете от началото и венците му бяха много бели,всички викат бързо ще има зъбки..,а ето още няма Simple Smile

# 688
На бебчо първото зъбче излезе на 7,5 месеца, а си чешеше венците с пръстче от третия. Съвсем наред си върви малчо, не се притеснявай.

Аз не следя колко изяжда малкия. Кърмя го и хич нямам желание да го тегля преди и след. Спокоен ли е, значи си е изял достатъчно.

# 689
  • София
И аз “мамо”-свам наред и бебо и кучето хахаха. Но никой от двамата не ми казва мама, нито ам ам, нито нищо. Алекс само ръмжи. 😆....е, и пръцка с уста и се олигавя до корема.
Пълзи из цялата къща. Изправя се като се докопа до нещо по-високо а от вчера го гледам и как си тренира пускане на ръцете. Много е смешно. Виждам го как и той знае, че е нестабилен и внимава как ще падне.
Аз сменям памперс на леглото от самото начало, защото нямам място за повивалник, а върху неговото креватче ми беше неудобно защото нямаше къде да си наредя нещата да са ми до мен.
Аз заместих неусетно закуската и вече имаме 3 заместени яденета и две млека. За да докарам млякото до към 500 мл слагам и в закуската и в СЗ по 2 лъжици.
Моето дете си хапва, когато му е вкусно. Иска ми се да му давам и парченца, но го обърках с храненето с лъжица. Като му сложа пред него, не знае какво да ги прави и ги чопли, като му подавам, не взима с ръчичка, а отваря уста. Вчера му дадох една оризова бисквитка с ябълки (от ДМ). Яде известно време от нея и по едно време се задави. Гледам почти в гърлото едно голямо парче. Не мога да го извадя, защото е много навътре. Той също явно се ужаси и започна да плаче. Направо си изкарах акъла. Целият червен, безпомощен. Тръгнах да го вадя от количката и в той в този момент повърна и изплю и парчето. Направо бях в ужас няколко часа след това. Тези бисквитки уж се топят в устата, но той явно направо е тръгнал да гълта. Ужас беше.
И да не се оплаквам само, да се похваля,е вече освен със зъбче е и христианче. Кръстихме го в неделя в Боянската църква. Много беше хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт