Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 739
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Аз бих боядисала стените в светло сиво. Много харесвам комбинация в сиво и жълто/зелено.

# 121
 Днес точно гледах списанието на Айко, където имаше показани два вида зелени и една жълта детска и бяха на сив фон. Не изглеждаше никак зле.
 Вече където мярна зелени или жълти мебели и гледам стените, луда работа Rolling Eyes

# 122
  • София
Здравейте,

Предстои ми цялостно обзавеждане на дом. За първи път ще обзавеждам.
Имам нужда от Вас.
Имам готов проект за кухня.
Моля, за Вашето мнение, съвети и препоръки. Интересува ме цветовата комбинация, разстояния и т.н.
Прикачвам снимки:

Плочки за под Шива:
Плот за кухня и первази:

# 123
Защо отворената поличка е над шкафовете, а не под тях (ежедневни чаши за чай кафе, кутии за бисквитки...)?
И този шкаф за телевизор така сложен на стената не ми се връзва с визията на кухнята... като от друго помещение ми е. Не да е задължително цветово да е същото, но поне някакъв общ стил!
Плота, страницата и первазите като декор откровено не ми харесват, но всеки има различен вкус. Но със сигурнист не се връзват с този гранитогрес Hands V
Защо первазите да не са от гранитогреса, а гръбчето, плота и страницата да не са с декора на масата и на секцийката за телевизор?

# 124
  • София
Защо отворената поличка е над шкафовете, а не под тях (ежедневни чаши за чай кафе, кутии за бисквитки...)?
И този шкаф за телевизор така сложен на стената не ми се връзва с визията на кухнята... като от друго помещение ми е. Не да е задължително цветово да е същото, но поне някакъв общ стил!
Плота, страницата и первазите като декор откровено не ми харесват, но всеки има различен вкус. Но със сигурнист не се връзват с този гранитогрес Hands V
Защо первазите да не са от гранитогреса, а гръбчето, плота и страницата да не са с декора на масата и на секцийката за телевизор?

Относно отворената вратичка, явно така е преценила /аз съм 1.60/. Ще го коригирам. Предполагам, че в шкафа ще се слагат чаши за кафе и чай.
Според Вас какъв ТВ шкаф трябва да сложа? С цвета на кухнята ли трябва да се върже цветово?
Този гранит ми е подарък, затова ще сложим от него. Первазите ще бъдат 8см., на снимката изглежда грозно.
Може ли гърба на кухнята да се сложи от шивата?

# 125
Относно отворената вратичка, явно така е преценила /аз съм 1.60/. Ще го коригирам. Предполагам, че в шкафа ще се слагат чаши за кафе и чай.
Според Вас какъв ТВ шкаф трябва да сложа? С цвета на кухнята ли трябва да се върже цветово?
Този гранит ми е подарък, затова ще сложим от него. Первазите ще бъдат 8см., на снимката изглежда грозно.
Може ли гърба на кухнята да се сложи от шивата?
За кухнята - първо ти си помисли къде какво искаш да слагаш за да си изискаш височината и боря на рафтчета в горните шкафове. И аз съм 1,60, но и долните и горните шкафовете са ми с височина 90см. На горните втората поличка я стигам трудно, третата само с висок стол или стълбичка... но пък там се събират доста неща, които ползвам рядко, а и да не съм само аз в тази къща, имам си по-високи мъж и син (чакам и втория още малко да порасне Wink)

ТВ шкафа може да е като кухнята или като масата цветово. Стила трябва да се върже с кухнята. На мен така не ми харесва.

То хубаво гранита ви е подарък, но - и гръбчето ли ще е от него? Пода на цялото помещение ли ще е с гранитогреса? Защо первазите на стените ги планирате да са различни от пода? С паркет и бял стенен перваз стои добре... с плочки и бял стенен перваз (в някои случаи) стои добре, но с два различни декора плочки (гранита долу ниско не можеш да го различиш от гранитогрес) на мен НЕ ми харесва.

Предложение: Кухнята да си е на мястото, острова по средата да изчезне, на отсрещната стена кухненски "бюфет", по скоро два вертикални шкафа като на хладилника или по-плитки (колкото горните шкафове), и между тях долни и горни шкафове и плот за допълнителни ел. уреди... Масата по средата под прозореца. Тоя остров ми изглежда някак не на място там и намалява пространството за движение маса<->кухня и ограничава движението към терасата. Така печелиш и едни горни шкафове ... кухнята ти е много малка, някъде трябва да се слагат тенджери и тигани, купи и чинии...
И няма да имаш гранит до плочките Wink (което на мен откровено ми избожда очите на средата на пространството)
Например: или

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 13:33 от peneva_a

# 126
Не е ли по-добре фурната и котлоните да са откъм прозореца вдясно, а хладилникът оляво на тяхно място?
Цветово много червеникаво ми се струва всичко.

# 127
На мен лично ми е прекалено шарено. Микс от всякакви материали и цветове. Ако трябва да запазя гранита, бих го използвала само и единствено за плот на кухнята, преко-сили островът, но само отгоре, макар че идеята на Пенева е много по-функционална. Бих направила кухнята едноцветна, сега май е с дървесни шарки? В същия цвят и тв шкафът, който сега е  тотално различна визия от всичко останало в помещението. Первази и под определено в един цвят, показаното на проекта изобщо не ми харесва.

# 128
И на мен са ми повече цветовете. И пода не ми се връзва с нищо и шкафовете в този цвят също.

# 129
  • In transit
И аз щях да кажа, че ми идва доста шарено, а този остров ми боде очите там.

# 130
    Без острова няма грам работна площ обаче. Масата и столовете ги виждам цвят череша и НЕ ми харесват. Направете и тях и ТВ шкафа в един стил и цвят с кухнята. Кухнята е малка, за да слагате и череша в цветовете ѝ, за да вържете пък нея с масата. Та стилово и ТВ-то и масата със столовете трябва да се връзват. Мебелите са Ви малко и събрани на едно място. Относно гранита писах, кое според мен трябва да отпадне. Най-красиво на такава кухня ще стои дървен паркет с бели первази.
    Дребни електроуреди ще трябва да вадиш и ползваш на острова, но място за кафемашина ако ползвате нямаш.
    Ето една произволна снимка да онагледя как стилово се съчетава кухня и маса със столове.

Може да комбинираш острова с маса, за да ги компактизираш малко като на снимката.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 09:43 от drago_2008

# 131
    А аз си мислех, че поставката за тв-то, столовете и масата са просто за да онагледяване. Извинявам се, но изглеждат ужасно. Дървесини, гранит, стилове......накратко манджа с грозде.

# 132
    • София
    Благодаря на всички, които се включиха.
    Проекта ми го направиха от Ареда Каза.
    Все още не съм платила нищо за това.
    Бихте ли ми препоръчали фирми за проект на кухни? Искам да видя и други предложения.

# 133
    Аз до колкото разбрах те са визуализирали Вашето задание? Или те ги предложиха тези неща? Голяма мешавица ми се струва.

# 134
    • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
    Идвам и аз при вас, с молба за съвет .Какъв цвят да е латекса , сложихме ламината , кухнята и сега немога да се спра на цвят за стените. Намазах малко сив латекс точно до хладилника, но ми е тъмен,щеше ми се е нещо в сивата гама.Но искам и вашите предложения да чуя.

Общи условия

Активация на акаунт