Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 832
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
При този монтаж има особености. Трябва добре да се изработи рамката върху която ще легне плота. Не знам дали някъде има готови елементи за нея. При нас момчето, което я прави не беше преценил добре и провисна единият ъгъл, който висеше във въздуха и се наложи да сложим крак. Иначе има въздушност и лекота.
Скрит текст:
Различното от всичко, най-незабележимо и подходящо е предложената от драго подпора от триплекс.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 20:38 от zvаnchе

# 361
Момичета, имам генерален въпрос - какво ви е мнението кухнята и мебелите/портмантото в коридора да са в едно и също пдч - избрах си едно опушено дърво. Стените и подът са едни и същи в двете помещения, като те са си отделни, дели ги врата и от кухнята гледаш право гардеробчето в коридора.

# 362
Аз харесвам по-малко разнородни мебели и цветове. За мен е ОК. Лично аз в коридора, хола, трапезарията и 2 от спалните съм заложила на бяло. Кухнята ми е масив в топъл дървесен естесван цвят (там не исках да е бяло). Идеално ми е така. Разнообразието идва от килими, завеси, аксесоари, цветовете на стените. Щом така Ви харесва и си го представяте действайте смело.

# 363
  • In the shadows of my mind
Aз също с един цвят мебели почти навсякъде. И един вид ламинат във всички помещения (нямам плочки в коридора или кухнята). Някак ми създава единство между всички помещения, в един стил, с едно темпо, хармония, щрих (наречето го както искате) Simple Smile

# 364
  • София
И аз обичам еднородни цветове за повечето мебели. Според мен колко по-малко "шарения" има в мебелировката, толкова по-добре и по-прибрано стои. Различни цветове може да си "добавиш" от пердета, килими/постели, вазички и разни декорации, които да сменяш като ти омръзнат, ама мебелировката ще излезе скъпо да я смениш.

# 365
Подкрепям за еднородни мебели.

# 366
Да, те защото масово всички се скъсват да добавят цветове по домовете си (особено пък различни от тези на мебелите). Wink

Аз, също като drago, съм за разнородни мебели. Харесва ми идеята обзавеждането да се купува постепенно, всяко новозакупено нещо да дава идея какво да е следващото, да се купуват неща от различни места и т.н. Иначе се получава като в шоурум, но пък на някои хора им харесва да живеят в такъв. А аз още си стоя без нощни шкафчета, просто защото не искам тези от серията на спалнята, нито пък в същия цвят. За настилката обаче подкрепям - колкото по-една и съща навсякъде в жилището, толкова по-добре. Това сега си го отчитам като грешка, че навсякъде подът е различен, но за следващото жилище ще знам. Simple Smile

Търся хубави кресла с ниска облегалка. Като стил - нещо по-съвременно. Без заоблени подлакътници, без капитонирани повърхности, без кожена дамаска. Разгледах много магазини онлайн, но нещо не откривам това, което търся. Вие да сте мяркали някъде (онлайн или във физически магазин), да ме насочите?

# 367
  • Beyond the stars
Абсолютно. За това не обичам секции и спални, окомплектовани с гардероб и т.н. И изобщо комплекти Blush
Е за това сега холът ми е до под кривата круша ама като измисля и харесам следващия елемент..тогава. Bowtie

# 368
  • In the shadows of my mind
А аз още си стоя без нощни шкафчета, просто защото не искам тези от серията на спалнята, нито пък в същия цвят.

Мислех, че само аз седя година и половина в апартамент със спалня без нощни шкафове, защото тези от серията не ми харесват Laughing 
Като временно решение си взех един broby от Jysk и като всяко временно решение, той се превърна в постоянно...

# 369
Ние пък грам нямаме нощни шкафчета. Ползвам една стара CD етажерка, а от другата страна спланята е до стената, та няма как.

# 370
  • Beyond the stars
Ние решихме въпросът с нощните шкафче, като си взехме спалня Brimnes от ИКЕА с табла, с рафтчета отстрани .. хем не заемат излишно място шкафчета, хем си имаме достатъчно място за разни неща.
Като цяло съм много доволна от конфигурацията  Mr. Green

# 371
  • Варна
Аз си купих от бетонните масички от Юск за нощно шкафче, дотогава бях с табуретка Тонет и органайзер.

И искам кресло с висока облегалка, релакс, обаче са толкова грозни!

# 372
  • In transit
А аз още си стоя без нощни шкафчета, просто защото не искам тези от серията на спалнята, нито пък в същия цвят.
По същата причина и за да избегна стандатните нощни шкафчета се спрях на тези: https://www.ikea.bg/living-room/Living-room-storage/living-room- … t-62558/10334593/ Мисля, че ще седят много добре на белите мебели и синия ми текстил.

# 373
Аз пък от едната страна(откъм гардероба), вместо нощно шкафче, имам това... ,
от другата е шкафче с чекмедже, поличка... и плот на същата височина...

# 374
  • Anywhere
Polar bear, концепция нямам изградена като цяло за това писах тук за съвети. Все пак ще повторя с какво разполагам, какво искам и естествено моля за предложения.
 Стаята ще бъде холо-кухня. Кухнята вече е поръчана, така че няма да се променя. Нейните цветове са долни шкафове с дървесен десен тип дъб сонома. Плота и гърба ще са бял бетон като пак подчертавам, че на живо изглежда по-скоро бледо сиво отколкото бяло. Горните шкафове са бял гланц. Тъй като помещението е около 20 кв.м. и според мен няма да има място за диван с холна маса и трапезна маса със столове, взехме решение да ги комбинираме. За целта ще вземем маса, която е с механизъм и става и за холна и за трапезна. За нея ще ни е необходим съответно и по-висок диван, за да може човек да се храни спокойно когато масата е висока. Поне това е моето мнение. По тази причина харесах и този диван, защото според описанието му е висок колкото стол, а не защото е най- хубавото нещо което съм видяла. Гледахме и кухненски дивани, но честно казано са ми много грозни.....
Този диван в сайта, който Вие сте показала...
http://www.rudi-an.com/bg/yglov-diwan_Carmen/p1488.html
Има и столове в същия стил, ако са нужни...
За цветовете на стените вижте дали ще ви допадне пепелно розово за стената с дивана, а за тази с кухненския ъгъл и за тази с прозореца перлено сиво.
Завесите или в същия розов или в по-тъмно сив нюанс, тънките пердета бели, феерични, за да влиза повече светлина!

Общи условия

Активация на акаунт