Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 805
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
Всеки различно усеща необходимостта от нощни шкафчета. Таблата Brimnes е супер решение за по-малки спални, етажерка на стената също е идейна, за да има къде да сложи човек чаша с вода, книга или пръстените си преди лягане. На мен пък много ми харесват по-малките скринове, които играят ролята на шкафчета, - по-високи и обемни, с поне едно затворено чекмедже и задължително с място за нощна лампа отгоре. Някак и на фона на повечето модели спални ми изглеждат по-симетрично, отколкото малките шкафчета, но пък предлагането на подходящи по размер и модели такива скринчета не е кой знае какво. Та затова ей така си седим ние все още, без нищо, но съм оптимист все пак - някой слънчев ден... аз не бързам. Нищо, че вече съм си харесала лампите. Wink

Креслата (повечето поне) наистина са много грозни. А не трябва да е така за сметка на удобството, нищо не пречи да ги правят и красиви, и удобни, пък и с по-модерни форми нека да има повечко. Още не знам дали едно и две ще се вместят у нас, зависи от размерите, но то просто няма какво да меря към момента.  Ама и за там съм оптимист, все отнякъде нещо ще изкочи, пък когато - тогава, какво да правим сега...

# 376
Кресла преди години гледах великолепни на Миноти , но бяха с цена колкото цялата ми кухня!

# 377
 Може ли да се боядиса бял латекс върху цветен, не много тъмен? Ще се покрие ли напълно?

# 378
  • Beyond the stars
С добър грунд отдолу няма проблем.
Боядисвали сме бяло върху лилаво - две ръце и си е супер Wink

# 379
Аз и без грунд успях с две ръце да покрия бежов цвят.

# 380
Здравейте Blush
Искам да попитам за мнение по въпроса ,какъв килим да избера за хола . Трапезарията и хола са в една стая ,тоест две са стаите ,но ги разделя една голяма плъзгаща врата ,която е постоянно отворена . За трапезарията вече съм избрала килим - https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html
Там масата е стъкло, а столовете са бели (кожа). Въпроса ми е в хола , какъв килим да взема . Както виждате ,този в трапезарията е шарен , затова и искам нещо по -изчистено . Освен това, канапето ни е лилаво с розово Joy
Стените ги боядисвах аз в сиво и сложих тапет на стената отсреща . Ще ви покажа и снимки .

# 381
Ако обзавеждането е в еднакъв стил и мебелите са от една серия- примерно маса за хранене и холна маса- според мен е добре И килимите да са еднакви.

# 382
Мислила съм си го , но не са еднакви . Мебелите в хола са черни и канапето е тъмно лилаво ,а масата както споменах в трапезарията стъкло и столове бели . Мебели в трапезарията други нямам , ще купя най вероятно пак нещо изцяло в стъкло за кристалните ми комплекти чаши и така .
До сега бях с лилав килим в хола ,близо 10 години Joy не ми харесва вече ,не искам всичко да е в лилаво ,понеже канапето е лилаво . На трапезарията килима е сив с бежави цветя ,там идеално пасваше . Също така искам да вкарам малко персийски стил в обзавеждането ,дали само с килим или нещо друго ...

# 383
Е поне цветово малко връзка да има - не в трапезарията светъл тюркоаз в хола лилаво... Ако искаш в хола сложи нещо в сиво (с малко лила) в трапезарията лилаво със сиво... еднотипни някак да са поне. Rolling Eyes

Персийски в сиво и лилаво - трудна работа, но пък може някаква комбинация в еднакъв стил - в едната стая сив (хол, до лилавия диван), в другата лилав... https://www.carpetmax.bg/kilimi/vintidj-stil/

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 12:09 от peneva_a

# 384
Ето снимки от трапезарията и хола в момента . Лятото махам хилимите ,за които споменах . Сложила съм този мокет в хола временно ,защото малкия обича да сяда и да си играе в хола с пъзели .

# 385
Ами ето сивото колко добре стои с лилавото, просто намери подходящ размер и десен който ти харесва... Ако тук вкараш и тюркоаз, множко ще дойде!

# 386
  • софия
Ако правилно съм проследила, че ще слагаш този в трапезната част https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html, бих помислила да сложа нещо мръсно бяло/светъл беж в холната част (пренесла цвета на столовете). Доколкото виждам от снимката, в тапета има подобен светъл цвят.

# 387
Идеята ми беше да вкарам малко цвят в трапезарията ,а в хола да е по -изчистено с бежав килим ,примерно .
Обмислях в трапезарията тези картини за стената в ляво 

и съответните килими ,единия който показах и този : https://www.mydesigndrops.com/xali-chinese-altai-kerman--blue/p/537/1/?color=BLUE

# 388
Ох, че красиви килими Heart Eyes Според мен ако избереш някой от тях, въздръж се от тези картини, не ми пасват като стил. Ако търсиш от подобна серия за хола обаче, няма да пасват на дивана и декорациите Thinking Може би за хола нещо по-модернистично, а в трапезариите остави ориенталския стил. За цветовете - на мен ми харесва комбинацията от тюркоазеното от килимите и тъмно лилавото от дивана. Само че за неутрален цвят бих избрала сиво, което е в килимите или съществуващото обзавеждане. На този хубав паркет ако сложиш бежов килим, ще стане едно голямо бежово петно и всичко ще се слее. Може би повечко бяло в хола? Имате дете и едва ли е удачно... но със сигурност трябва нещо светло там.

# 389
Мислех да подменя мебелите в хола с бяло , масата,  въпреки че е на повече от 12 години е скъпа и без забележки . Всъщност мебелите са купувани заедно ,канапе ,трапезария от толкова години ,тогава когато се събрахме да живеем с моя мъж People Couple With Heart
За апартамента имам планове доста ,но засега изчаквам подходящия момен и ще подменя леко декора само Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт