Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 93 685
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
  • София
evolis, а това е разкрой на Лонира и плоскости Кроношпан.
А кажете някой някаква разлика вижда ли в качеството на шкафчетата?
Скрит текст:

[/quote
Въпросът не е да се вижда качеството . И пак повтарям - не правя реклами нито на Егер , нито на Салекс.
Всеки трябва да си избере сам за себе си - качество, цена , цвят и т.н.  Simple Smile

# 706
На мен на едни Egger ми бяха "назъбили" до канта на едната вратичка, та връщах да ми правят нова... то това не е от плоскостта, а от наточването на режещите инструменти. Всяка плоскост могат да я окепазят с калпави инструменти и с немърливост (на едната горна вратичка на кухнята се оказа, че имам "отлюспено" от ламината 1х1мм замазано с нещо като пластелин... Побеснях! След всяка корекция на нещо, правеха други белѝ, та исках само отбив от цената, беше най-горе над хладилника, винаги в сянка... Наложих си там да не гледам!). Това в стария апартамент Simple Smile 10 години, 7 от тях с 3 деца (тогава малки), мебелите/плоскостите не са мръднали!
Та не са важни само плоскостите, а и майстора. Кроношпан са достатъчно добри, че за 10 години нормална експлоатация и подходящо подбран и монтиран обков да нямат проблем Hands V (тежка вратичка на малко и малки панти и на Egger ще се разкърти, както и твърде силен амортисьор на тънка плоскост)

# 707
drago_2008 помниш ли какъв е цвета на Гланца на вратичките? Поне на моя монитор не се вижда съвсем бяло.

# 708
drago_2008 помниш ли какъв е цвета на Гланца на вратичките? Поне на моя монитор не се вижда съвсем бяло.
За среза има значение и самата плоскост. evolis, не, понеже показа снимки на нещо с коментар за качеството. Ами от снимките нищо не се вижда. Но ММ не за първи път дупчи и сглобява и каза, че Кроношпана който взехме е ОК, не е рехав и винтовете добре хващат. Та няма драми с техните плоскости. Еггер може да са още по-хубави, но мисълта ми е че няма да се прецакат шкафовете ми дето са правени с Кроношпан.

Devil_Rose, Arctic White е цвета. Не е синкаво и студено бял. Аз търсех да е мек бял цвят.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 08:00 от drago_2008

# 709
Може ли малко помощ със избора на цвят на стените. Според вас какъв цвят ще е по добре, искам свежо но не и бяло с този цвят на шкафовете

# 710
  • София
Според мен на кафяво ще е добре - жълто,оранжево, резеда, капучино .

# 711
Благодаря ти, аз си мислих за нещо като праскова или пясъчен цвят дали ще е добре

# 712
  • Варна
Маслина или синьо, трябва студен цвят за добра кобинация с топло кафяво червеникаво.

# 713
Ние в спалнята боядисахме в цвят "пустинен пясък", първоначално не ми вдъхваше довечера като го гледах на кутията, но така или иначе ММ го беше взел.. в последствие ми хареса доста, получи се много приятно топло жълто.
Смятам, че с кафяво ще си върви.

Мебелите са основно тъмни, според мен, ако се сложи и тъмен цвят на стените няма да е добре. Но зависи и от големината на помещението.

# 714
  • Русе, България
aya_2012, с тези тъмни и топли по цвят мебели наистина е необходимо стените да са в студената гама, в цвят от срещуположната страна на цветното колело.

Всичко пясъчно, прасковено, капучинено ще накара помещението да "прегрее", а една спретната, не голяма, слънчева кухня няма нужда от това.
Резеда, маслина, салвия - много по-подходящи ми се струват. Виждам сив гръб на кухнята - ще си паснат много с него. Щом бялото е извън играта, може сиво-синьо. Преди време много се тачеше в темата един цвят "яйчена черупка", ама не беше като на обикновените кокоши яйца, а едно пак синеещо.
Ето малко картинки:
Скрит текст:

Относно меката мебел, която е ситуирана в кухнята - стои ли като вариант да бъде заменена с друг вид? Без да имам представа как изглежда помещението като цяло, според мен не се вписва изобщо.

# 715
Още един глас за студен цвят, ако ще е цвят. Дори бялото (има различни нюанси, топли и студени, на бялото) ще стои по-добре от всичко оранжево, пясъчно, жълто и всякаквите млечно-кафени напитки.

# 716
Благодаря ви за предложенията, май ще е студен цвят. Снимките на кухня с резеда и синьо много ми хареса, той ММ мъж искаше нещо като лунено сиво, но плочките са сиви и гърбът е сив, няма ли да е прекалено. Или се чудя някакъв различен нюанс на бялото Simple Smile, както беше предложила Madeleine. За сега меката мебел няма да можем да сменим, не че се сяда на този диван но възнамеряваме след няколко години цялостен ремонт като порастне бебето, предстои ми раждане.

# 717
Лунното сиво е много нежно... и точно със сиво гръбче ще е добре... Hands V

# 718
 Ауа, според мен тюркоаз, стои добре в комбинация с кафяво. Или така модерното сиво.

# 719
  • Варна
Ние в спалнята боядисахме в цвят "пустинен пясък", първоначално не ми вдъхваше довечера като го гледах на кутията, но така или иначе ММ го беше взел.. в последствие ми хареса доста, получи се много приятно топло жълто.
Смятам, че с кафяво ще си върви.

Мебелите са основно тъмни, според мен, ако се сложи и тъмен цвят на стените няма да е добре. Но зависи и от големината на помещението.

Моето предложение е за студени цветове, не тъмни.

Pyjamka яйцата бяха от червеношийка май Simple Smile и наистина много ги спрягахме, по спомен Самурайка прави кухня в кафяво и такова синьо.

Да, и вариант на бяло става, приглушено, не крещящо, харесва ми.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 09:24 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт