Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 93 685
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Ауа, според мен тюркоаз, стои добре в комбинация с кафяво. Или така модерното сиво.
Сивото винаги си е било актуално, просто в Бг масово се тачат прасковено, лила, ванилия , охра и прочее цветове..

# 721
Забрави топлите напитки с кафе. Wink И сега, като се замисля, наистина са само топли... никой досега не е казал, че е боядисал стаята си в цвят "фрапе", "млечен шейк с какао" и т.н. Wink

Сивото е актуално поради една единствена причина - защото е добър фон за всички останали цветове.  Неслучайно, ако сте забелязали, когато отидете в което и да било фотостудио, всички снимки за документи се правят на сив фон. Просто той изважда най-доброто от другите цветове. Разбира се, трябва да е внимателно подбрано. Доколкото съм попрочела нещичко по темата, ако ви е интересно - твърди се, че има три основни вида сиво - сиво-зелено, сиво-синкаво и сиво с нюанси на лилаво. Според това се определят и съчетанията с останалите цветове.  Топлото сиво е съчетание между сиво и бежаво в различни съотношения и съответно то също придобива различни нюанси в зависимост от процентното съотношение и вида на двата цвята. Грейдж-ът е нещо по средата, без превес на нито един от двата цвята.

# 722
  • Варна
...
Сивото е актуално поради една единствена причина - защото е добър фон за всички останали цветове.  Неслучайно, ако сте забелязали, когато отидете в което и да било фотостудио, всички снимки за документи се правят на сив фон. Просто той изважда най-доброто от другите цветове.
...

Перфектно формулирано! Няма как по-добре да опиша сивото! Hug

Най-добре е да се вземе мостра от даден цвята и да се наложи до шкафовете, мисля, че Маделин прилагаше оцветяване на голям лист с мостра от цвета.

Ето комбинации синьо и кафяво:

Скрит текст:

Това е мисля синьо яйце на червеношийка или грозд и робин егг или както го наричат, на мен ми прилича на светъл тюркоаз.

Скрит текст:

А тук кафяви и сини яйца на сергия в Китай - не е ли по темата Simple Smile

Скрит текст:

С топли цветове лично за мен комбинацията е прегрята, топлите цветове смаляват пространството и така малката кухня може да изглежда доста клаустрофобично.

Скрит текст:

# 723
ОФ да наистина изглежда много лошо кафяво с това жълтеникавото, май ще се реша за сиво че ми хареса много тази комбинация Simple Smile. Благодаря ви момичета след боядисването ще качвам снимки за да видите как е станало

# 724
  • Варна
ОФ да наистина изглежда много лошо кафяво с това жълтеникавото, май ще се реша за сиво че ми хареса много тази комбинация Simple Smile. Благодаря ви момичета след боядисването ще качвам снимки за да видите как е станало

Да, с мръсно бяло е най приемливо май, може и да е по-консервативно, но не изважда от зоната на комфорт и не стресира мъжката половина Simple Smile

# 725
Да, най-добре цвят се преценя, ако е нацапан на голям лист картон, две ръце задължително. Не е добре да се пробва директно на стената, защото мострата може да прозре изпод новия цвят и се получава неприятно.

Принципно няма нищо лошо в жълтото, пясъчното, кафето, латето и т.н. топли цветове по стените, обаче българинът все търси мебели в топли цветове, пердета в топли цветове, килими, дивани в топли цветове и тя става една... фурна. А трябва да се търси баланс между топло и студено, дори в природата всичко е баланс - топла есенна гора + сиво дъждовно небе, море + пясъчни дюни, синьо небе + слънце и т.н.

Тук например стените са топли, обаче нататък виждате ли какво става... И изглежда невероятно просто, защото е балансирано! Heart

# 726
На такъв цвят стени и бели мебели
Скрит текст:
какъв цвят под бихте сложили?
Този
Скрит текст:

или този?
Скрит текст:
Первазите ще бъдат бели MDF.
Че милото нещо не може да си го представи, а аз знам какво трябва да е, та имаме спор Simple Smile

# 727
  • Варна
Да, има върху какво да помисли човек.

На първо четене веднага ми се стори - белият под, представих си една ефирна бяла стая с нежно синьо.
Но след това поста на Маделин нали е последен ме отвя към втория, малко по-тъмния под придава дълбочина и приземява.

Страааашно помогнах нали Simple Smile

Скрит текст:

# 728
Аз съм за втория, твърдо. Ще стане страхотно с белите первази. Heart

Другото отива към бозаво и студено. Като сложите белите мебели и съвсем ще се обезличи:

У нас в спалнята е под още по-тъмно дърво, тюркоазени стени и бели первази. Любимата ми комбинация вкъщи е.

Защо не вземете мостри от паркета и не занесете вкъщи да наложите до стената?

# 729
Аз съм твърдо за втория (натурално дърво) Simple Smile Твърде "арктик" ми става иначе.

# 730
Светло със светло, ще стане много бозаво.
Тъмен и или среден дървесен цвят за под според мен.

светъл таван, светли стени и тъмен под:
Как правилно да съчетаем цветовете на стените, пода и тавана

# 731

Скрит текст:

Другото отива към бозаво и студено. Като сложите белите мебели и съвсем ще се обезличи:

У нас в спалнята е под още по-тъмно дърво, тюркоазени стени и бели первази. Любимата ми комбинация вкъщи е.
Много ти благодаря за така нагледните снимки  Hug
Аз нямам нужда от мостри, защото всичко ми е в главата.
Господинът обаче си има негово мнение  Whistling

# 732
[/spoiler]
Много ти благодаря за така нагледните снимки  Hug
Аз нямам нужда от мостри, защото всичко ми е в главата.
Господинът обаче си има негово мнение  Whistling
Е, той не ти е в главата обаче Smirk мострите са за него, да му покажеш ти как го "виждаш". Успех!

# 733
  • Варна
Аз имах много дълъг бял период по отношение на интериорите. Харесвах само бели или силно светли монохромни изпълнения, дразнеха ме ярките цветове, чудех се как така съм харесвала мароко и бохо стил? Е попремина ми, но остана като един от любимите ми дизайни, тая приятна за окото светла обстановка, ефирна и някак неограничена от стени, под, таван, преливащи в бяло. От манията ме извади мисълта за мърлячите у дома Simple Smile

Така че и светлия вариант не бих отхвърлила с лека ръка.

# 734
Аз, не знам... харесват ми, но не мисля, че бих могла да живея в такава обстановка. Аз съм средиземноморско чадо, обичам да ми е цветничко, благоуханно, живо... монохромността не е за мен, но ето, и аз търся баланса и гледам да не прекалявам с шаренията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт