Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 93 690
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, дами! Много е уютно и топло в тази темичка Relaxed! Харесват ми домовете Ви, харесват ми и идеите, които споделяте, затова се включвам с молба за някои насоки. Предстои ни цялостно обзавеждане на новото ни вкъщи и съм в "лек" смут, защото не знам от къде да започна, а така ми се иска и аз да съм като Drago_2008 - да имам ясна картинка пред очите си какво и как искам да се получи...За сега съм се фокусирала върху дневната, която ще е хол, кухня и трапезария, за жалост тези три къта трябва да се съберат в 25км.м. Самото помещение не го огрява много слънце (а толкова обичам да ми е светло Sad ), уж е с югоизточно изложение, но другите сгради са доста близо. За сега единственото, което има като даденост откъм цвят е дограмата, която е венге (изборът е на строителя) но сме харесали и този ламинат, и сега на въпроса какви врати да изберем и какъв цвят да са стените?
Благодаря Ви предварително!

# 736
Ако предположим, че дограмата няма да се вижда заради пердета и завеси, смятам че може да си монтирате каквито врати искате. Помислете и за вратата към банята и тоалетната. Защото ако ще се мокри ще се наложи да е от различен материал, съответно да напаснете цветовете, че може и да няма подходящ.
Но! Щом искаш да ти е светло, аз бих заложила на светли врати и няма да ги съчетая с венге дограмата.

# 737
Моя под е в почти същия цвят:
https://www.bricoflor.co.uk/berryalloc-chic-62000209-winter-oak.html
Комбиниран е с бели врати мат,
И с тези цветове стени:

# 738
Може 1во да решите в какъв стил искате да е стаята - модерен, селски и т.н. Сивото ми е любим цвят.  А май още е модерен. Heart Или застанете в стаята и си представете с този или друг цвят, аз така правя. Но за стени аз винаги слагам бяло, не харесвам друг цвят за стените. Вратите ни са светло сиви, но средата им е изцяло стъкло. Просто съм малко болна на тема светлина в апартамента и тема светли цветове Purple Heart

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:42 от Анонимен

# 739
Момичета, много благодаря, че се отзовахте! Mariat, аз също мисля, че щом има пердета и завеси, цвета на дограмата няма да се бърка много в общата картинка Simple Smile , но реших, че все пак да го спомена. Първоначалната ми идея за вратите беше да са бели, но много ни хареса тази цветова комбинация за кухнята:
http://dox.bg/files/dw?a=8cb46c1427 и сега се чудя дали ще се съчетава това екрю с бели врати Rolling Eyes Относно вратата за банята, мисля да е като останалите интериорни врати, няма да се мокри. azalia_me аз също съм болна на тема светлина и липсата на такава в новото жилище може да ме поболее Smirk ( е, не съвсем мрачно, просто не е толкова светло, колкото би ми се искало)

# 740
  • Варна
Бели врати си е супер, ако вземем да ги съобразяваме всяка врата с мебелите в конкретната стая може да се получат много различни.

Вратите се сменят най-рядко в сравнение с обзавеждането по мое мнение.

Да споделя един монохромен апартамент с етно елементи, действа успокояващо, оставя дзен усещане, може би напоследък ми е доста натоварено, а аз по принцип съм много експанзивен човек и затова ми е приятно.

https://artcafe.bg/ednotsvetni-predlozheniya-za-nepovtorim-dizaj … a-s-etno-privkus/

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:09 от Doris

# 741
И аз бих предложила бели врати или нещо светло, което не е обвързано с пода или стените като цвят. Не харесвам тъмни интериорни врати.

# 742
  • София
Моята кухна е екрю, вратите и подовите превази са бели - идеално се получи Simple Smile И аз имах притеснения, обаче изобщо не се бият цветовете, напротив - допълват се идеално, даже в зависимост от светлината си изглеждат и двете или бели или екрю Simple Smile
Между другото и моята дограма е тъмна - дъб или нещо такова и имах притеснения за мечтаните ми бели врати и подови первази, но като сложих пердетата дограмата изобщо не се забелязва и се получи много добре.

# 743
... но сме харесали и този ламинат, и сега на въпроса какви врати да изберем и какъв цвят да са стените?
Благодаря Ви предварително!
На мен ми харесва ламината. Бих взела от него дървесен цвят за вратите.

# 744
Бели врати си е супер, ако вземем да ги съобразяваме всяка врата с мебелите в конкретната стая може да се получат много различни.

Вратите се сменят най-рядко в сравнение с обзавеждането по мое мнение.
Да, напълно споделям това виждане, затова и към бели врати ме влече...

# 745
  • Русе, България
По-късно ще пусна нова тема, коментирайте тук засега. Ако искате нещо специално, което да добавя в заглавния пост, сега е моментът да го напишете!

# 746
Харесайте си стил. Кухнята е една от най-трайните мебели в къщата. Така че ако това е, което Ви харесва като дизайн и цветове заложете на модерното. Съобразете и вратите с този стил. Има много приятни врати цвят екрю или топло бели. Например https://titan-doors.com/bg/interiorni-vrati/lakirani-vrati
Дограмата ако ще бъде скрита зад пердета или завеси не е фактор.
Щом е тъмно помещението заложете на бяло или бял/екрю лак в мебелите. Знам как се чувстваш, аз направо се побърквам от липса на светлина.

Погледнете тези бои и конкретно тази серия - идеални са за вашия случай!
https://www.dulux.co.uk/en/products/light-space-matt

Ламината много ми харесва. Под кухненските шкафове ще има ли плочки или навсякъде ще е една настилката? Може да сложите пак нещо светло отразяващо светлината и лъскаво. Ще отива и на ламината и няма да се бие с него.

# 747
 Drago_2008, много благодаря за цветовите идеи! Относно кухнята, първоначално си мислех да има гранитогрес, но както казах помещението е малко и си мисля, че ако там сложим два цвята настилка и в коридора, сложим друга настилка ще стане манджа с грозде Stuck Out Tongue Winking Eye, така че решихме да сложим ламинат в цялото помещение. Ламинатът уж е висок клас подходящ и за кухни. Колкото до стила на самата кухня, това което съм показала на снимката в общи линии е излъчването, което търсим. Връщам се на въпроса с настилките...тъй като гранитогрес ще има само в банята и коридора, решихме да са едни и същи или поне от една и съща серия. За банята сме избрали това https://www.hikovi.bg/bg/series/greenwood и по-точно комбинация от nero i beige (нерото наживо не е така тъмно), в коридора може да оставим само неро или само бейдж. В спалнята и в детската мислим да сложим https://www.bestatflooring.co.uk/p/kronotex-amazone-timeless-oak-beige/. Дали ще се получи добра комбинация между тези настилки?

# 748
Аз бих заложила на тъмния цвят за пода в коридора. Двете Бежави вероятно ще се разминават помежду си и няма да стои добре.

# 749
Това си мисля и аз, пък и стените ще са светли - стават 3 светли нюанса, които може да се бият...но пък дали тъмните плочки няма да са в конликт с ламината в дневната:rolling_eyes:

Общи условия

Активация на акаунт