Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 790
  • 761
  •   2
Отговори
# 180
Вероника, според мен масата и столовете може да ги сложиш бели като кухнята, но мебелите в холовата част може да ги направиш като цвета на плота на кухнята. Цветни завеси биха стояли много добре, но трябва да се напаснат с цвета на меката мебел, която ще изберете.
Би ли качила снимки на кухнята след поставяне на плота и гърба?
Плота и гърба на кухнята ще са ѝ бели (така ми отговори назад), като "острова", а кухнята не е бяла, а ванилия/брюле/жасмин... някакъв светъл бежово-жълтеникав нюанс Hands V

# 181
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
момичета благодаря за съветите, всичко ще ми е от полза . Цветни завеси с същия стил възглавнички ми звучи страхотно .

Mimito_75 - стига да не съм досадна ще кача снимки .В петъка идват да монтират белия камък , ще кача снимки Simple Smile

# 182
Вероника, според мен масата и столовете може да ги сложиш бели като кухнята, но мебелите в холовата част може да ги направиш като цвета на плота на кухнята. Цветни завеси биха стояли много добре, но трябва да се напаснат с цвета на меката мебел, която ще изберете.
Би ли качила снимки на кухнята след поставяне на плота и гърба?
Плота и гърба на кухнята ще са ѝ бели (така ми отговори назад), като "острова", а кухнята не е бяла, а ванилия/брюле/жасмин... някакъв светъл бежово-жълтеникав нюанс Hands V
Eeee, тогава за мебелите в хола има избор между бяло и цвета на кухнята.

# 183
  • Варна
момичета благодаря за съветите, всичко ще ми е от полза . Цветни завеси с същия стил възглавнички ми звучи страхотно .

Mimito_75 - стига да не съм досадна ще кача снимки .В петъка идват да монтират белия камък , ще кача снимки Simple Smile

Как ще си досадила, много е интересно как се трансформира една стая, давай снимки и не се притеснявай.

# 184
Много красива стая!
Първоначално щях да предложа да остане зад кухнята това тъмнокафяво, което си пробвала, за да изпъкне интересния цвят на шкафовете, а в останалото помещение да е бяло. Но като видях тези страхотни первази... Ще се загубят, ако стената е бяла.
Лично за мен цвета на мебелите в хола не е дразнещ, даже се връзва с по-светлата останала част. Бели мебели ще стоят бозаво и няма да има визуално разделяне кухня-хол, което е добре при една малка стая, но при вас не е така - просторна си е.
Хрумна ми още нещо- не сменяйте мебелите в хола и пердетата, не са лоши, а вържете дръжките на шкафчетата с тях, нещо в черно - https://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/?pg=2 https://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/bor … n-59537/20316046/
А за акцент и късмет Simple Smile може да сложите една фотьойл или лежанка в ултрасилен цвят
https://www.evrika.bg/sites/default/files/mebeli/5076-lezhanka-meka-mebel.jpg
https://artme.bg/image/cache/catalog/3-50-572-0036-800x800.jpg
http://img-01.bestfurniturebg.com:8181/2245/28816_big.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVGf9JVKiB … OebybjQC3gBc73__A
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLQJxyB1on … f_PnPrZF1Ocb5RFdA

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 21:56 от papi6

# 185
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ

papi6- благодаря за идеята , но за жалост нямам толкова смелост за такава рязка добавка . Дръжките на кухнята немога да ги сменя -едната е 20лв , ще са хвърлени пари на вятъра. Дръжките ще си вървят с мивката, смесителя, абсорбатора.

# 186
  • Варна
Здравейте, правим основен ремонт и най-после стигнахме до цветовете. В главата ми е пълна каша и ще се радвам да чуя и вашите мнения. Кухнята ще почват да я правят след 15-20 дни и като цяло имам представа каква ще е, но нямам представа какви цветове да са стените на холокухнята, както и на коридора. Като, че ли ми се иска цветовете от коридора към дневната да се преливат по някакъв начин. Също така пода в целия апартамент ще е еднакъв на цвят (така го исках). Банята и тоалетната вече са направени и гранитогреса за коридора вече е купен и предстои да се залепи. Ламината само сме го избрали. Кухнята ми ще е бял гланц + сив дъб, като още се колебая между това 
Скрит текст:
и това
Скрит текст:
или горните шкафове бели, а долните да са дъб.
Ламината за всички стаи ще е този: http://parketilazur.com/laminat-3836-mikonos-p-5496.html, а гранитогреса в коридора ще е този
Скрит текст:
, като си мисля, дали такъв цвят мента ще се впише добре за стените на коридора?
От друга страна много ми харесва тюркоазения гръб на бялата кухня за дневната и се чудя ако цветовете на стените в коридора се приливат по някакъв начин с цветовете в дневната, какъв цвят да са стените на дневната, за да се вържат с бялата кухня и тюркоазения гръб? Другите купени мебели за дневната са ето тази секция
Скрит текст:
и тази холна маса
Скрит текст:
, които са цветове бял лак+сив дъб. Трапезната маса си я представям цялата бяла или бял плот с крака дъб. Столовете още не си ги представям Grinning както и дивана... Но... да се върнем към цветовете на кухнята и на коридора (също се чудя дали да използвам само един цвят за съответното помещение или мога да комбинирам два). Бялата кухня ми се иска някак си да изпъква на фона на стената, но от друга страна - ще я правя с шкафове до горе. Искам да споделя също, че кухнята ще е на един ред, както на снимките по-горе, като от двете и страни ще има врати. В ляво ще свършва със свободностоящ хладилник, а в ляво от него врата за детска. В дясно ще свършва с печка аспиратор и готв.плот, малка стеничка и врата за балкон.
Много ще съм ви благодарна за споделени мнения! Simple Smile

# 187
  • София
Аз съм пристрастна, защото много харесвам тюркоаз. А този цвят мента изобщо не го възприемам и оценявам. Едно време се използваше масово за училища и болници...

Иначе мебелите са супер неутрални, принципно всякакъв цвят ще върви, въпрос на вкус.

# 188
При нас хол и коридор преливат в тонове на един цвят. Коридорът е без прозорци и съответно е в по-светъл тон. Тюркоазът е доста силен цвят и не бих го сложила на всички стени, а може би само на определени, но не и в коридор. На тези мебели ще подхожда диван в някакъв ярък цвят и може да е именно тюркоаз.
Ментата ми е кошмарна, не го понасям този цят. Харесва маслено зелено като изключение на тази цветова палитра и до там. Но това е твоя дом и заложи на цветове, които на теб ти харесват. Вече писаха, че мебелите са досатъчно неутрални.

# 189
Привет Invisible_ !

Първият вид кухня много ми допада, и щом ще е бяла е хубаво цвета на стената да е по-тъмен, нещо като на снимката, за да може да изпъква, а останалите стени може да са друг цвят, бъди смела в играта на цветове Wink
А тази секция от къде си я избрала? Имам малко местенце за секция, а такъв тип, мисля, че ще ми пасне идеално! Simple Smile

# 190
  • Варна
А тази секция от къде си я избрала? Имам малко местенце за секция, а такъв тип, мисля, че ще ми пасне идеално! Simple Smile
Здравей, lunichkaaa,
Тази е секцията: http://moemax.bg/index.php?show=p&sgid=49&pid=80106&sgid=49  Даже в момента е доста намалена. Simple Smile

# 191
  • Canada
Втората кухня ми харесва най-много. Ментата също я харесвам, но мисля, че няма нужда от преливане на цветове.
Прави ми впечатление, че всички мебели включват бяло и дъб. За мен това е голямо повторение и бих избрала  маса в един цвят за трапезарията, както и за останалите  мебели. Не е задължително да са в еднакъв цвят, просто да не са двуцветни. Тюркоазът го асоциирам с тропически декор. Подхожда си с коралово, оранжево, бяло, сиво, нюанси на кафяво (ествствени материи и дървесина), бледо розово...

# 192
Ох, на мен всичко показано ми изглежда много еднакво.... като от каталог на един производител - всичко в комплект. И са все убити, "универсални" цветове. Ментата и тя така. Много съм ЗА по-наситени цветове като тюркоаз, маслинено зелено, тъмно зелено, златни/сребристи акценти, наситено цикламено, ако искаш, черно или поне много тъмно кафяво.

# 193
  • София
Тюркоаз за стени си представям нещо не твърде ярко.
По-наситена примерно може да е една стена или гръб, за да изпъкне кухнята.
Иначе си отива с жълто, оранжево, червено, с всякакви нюанси от млечно до ярко го виждам, че дори и със светло леко сигнално зелено.

Според мен не слагай повече от един цвят на стените, остави втория за допълнителни акценти, които лесно можеш и да смениш, ако ти омръзнат.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 17:12 от Елица

# 194
  • Варна
Работата е там, че първо купихме секцията и холната маса. И двамата с ММ много ги харесахме! Белия цвят ми е любим по принцип, а тази комбинация със сивия дъб, направо ми легна на сърцето. Също така исках пода да е с дървесни мотиви и сметнах, че подходящ ще е същия нюанс. Относно черното и тъмно кафявото - не искам и да чуя за тях. Имам един черен шкаф, който буквално изглежда чист за няколко часа - всяка една прашинка си личи, а аз нямам възможност постоянно да съм с парцала. А кафявото ми навява спомени от кафевите секции по време на соца и го свързвам винаги с тях. Също така като цвят - тъмно кафявото никога не ми е харесвало и не мога да си представя да имам нещо в дома си в този цвят. Simple Smile Харесвам по-изчистени и неутрални цветове, като цяло - внасят ми спокойствие. Simple Smile Тюркоазеното също ми е любим цвят и си мислих, че може би ще е добре, ако успея да го впиша някъде за акцент. Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 21:01 от Invisible_

Общи условия

Активация на акаунт