Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 804
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Малко кич ми идват килима в кухнята, евентуалните картини, настоящия тапет......

# 391
Разрових се из старите снимки и намерих снимки с килимите които ползвах доста години :

Това е трапезарията :

Изкуствените цветя вече ги няма и пердетата ..

# 392
Аз си го представям с разменени места на килимите - лилавия до диваните идва малко в повече... Там си иска сив с малко лилаво (дори и без), а в трапезарията (при настоящите пердета, не с розовите) да се сложи лилав килим, тип като като предишния на хола... Ако не е твърде голям, защо не сложиш него? И тогава може да сложиш една картина на стената на трапезарията Hands V

# 393
Изкуствените цветя са най- малкия "проблем"! Извинявай, но първата снимка е голямо недоразумение. Но...това е мое мнение.

# 394
тази стена в дясно, гледайки към телевизора в момента сива ли е или бежова/екрю? Останах с впечатление, че цялата стая вече е в сиво Rolling Eyes

# 395
Този лилавия килим , не искам да го виждам вече и е да, голям за трапезарията Grinning
Марият , мнението ти е важно за мен , но за жалост не виждам такова Blush
Освен да критикуваш с нищо не помахаш да се отърва от това “недоразумение “ Joy

Сивото е в ляво в хола от дясно стената е Бяла с лека нотка беж.

# 396
Слагай там светъл килим в сивата гама със или без детайли в лилаво, малко да се "успокои" стаята. В другата "вкарай" нещо лилаво, че тя пък е станала твърде сива... И много пъстри ми идват онези килими (и тюркоаза и лилаво-пъстрото в китайски стил), през стъклената маса цялата шаренийка ще се вижда постоянно Simple Smile

# 397
Пък някои хора обичат пищни ориенталски декори. Това не означава, че и ти трябва да си сложиш такива в дома Wink
Мен повече ме притеснява смесването на стиловете, защото досегашните мебели хич не подхождат на килимите от линковете.

# 398

Марият , мнението ти е важно за мен , но за жалост не виждам такова Blush

Благодаря, но още в първия пост казах, че бих наблегнала на еднакви килими. При условие, че вратите са винаги отворени, както ти писа. После каза, че масите са различни, мебелите са в различен стил. После май каза, че може да има нови мебели в хола.... Няма как да дам мнение, при условие, че условията се променят във всеки твои пост.
Аз бих "изчистила" малко стила в двете помещение. Бих махнала и тапета. Въобще не внася тоя персийски стил, който гониш в момента. Диваните ми се струват два различни. И те внасят доста неяснота в цялостния облик.

# 399
Точно там е въпроса . Искам да смеся двата стила класически и модерен.
Аз си представям трапезарията ето така подобно с картина
Също този вариант :
Изчистено и стилно ,а в същото време и класически стил .

Искам ръчно изработен и красив килим ,да му се възхищавам като си влизам в нас .
А за хола също искам нещо подобно на това да изглежда , но съм съгласна и на по изчистен килим .

# 400
Оставам на позицията за еднакви килими, махане на тапет, редуциране на диваните в хола, картини, които да са от една "серия" и в двете помещения.

# 401
  • Canada
Холът ще изглежда добре с бели дивани и бял шаги килим. Тюркоазеният за трапезарията не ми се връзва стилово с обзавеждането обаче.

Редактирам се, че съм забравила да публикувам по-рано Simple Smile

Късметлийка, ако искаш да комбинираш стилове махни масата и сложи дървена, махни органзените перденца и сложи ленени или памучни. Комбинирай стиловете, т.е. да има по малко от всеки стил и да е съчетано не само цветово. Трудно се постига реално. На картинка го гледаш едно, но на живо понякога изглежда не чак толкова добре.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 18:11 от Polar bear

# 402
Диваните ми се струват два различни. И те внасят доста неяснота в цялостния облик.

Дивана е един ъглов ,но за жалост го разделихме за повече удобство ,понеже стаята е малка . Иначе се дели на три .
Да, сега забелязах ,че даде мнение за еднакви килими Flowers Rose 

Като гледам повечето идеи за килими с лилаво канапе са в тези цветове

# 403
Тапетът според мен трябва да си замине. Значи правилото е, че натруфени тежки шарки като ориенталските вървят с изчистени и прави форми, както виждаш от примерите - сканди мебели са удачни. В твоя случай тези заоблености по дивана са малко проблемни. Също и райето не ми харесва, но ако желаеш, предполагам можеш да си ушиеш калъф и да се скрие. Добави още нещо ориенталско, примерно някакви пищни полилеи (тези са малки за помещенията и изглеждат пластмасово), или пък настолни лампи, някоя декорация. Стъклената маса идва добре, че ако сложиш интересен килим, ще се вижда (аз лично там виждам тъмния, а в хола по-светъл, там е по-тъмно и мебелите вече са тъмни). За хола трябва или да повториш със стъклена маса, или  нещо от по-натурални материали, да се вижда фладер примерно. Пердетата трябва да падат по-тежко, не е нужно да са скъпа материя, но да се повлачват Simple Smile може и някой пискюл да им метнеш. За картини разгледай нещо в арабски или китайски стил, ще пробвам да потърся нещо примерно.

# 404
Не удобрявате ли картина за трапезарията ?
Мислех чрез нея (която избера ) да съчетая цветовете от едната стая с другата или нюанса на новия килим с канапето ..

https://www.decotek.gr/el/ektypwmenos-pinakas-zwgrafikhs-13602

Общи условия

Активация на акаунт