Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 758
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
  • Canada
Можеш да я сложиш на по-малка стена самостоятелно, а на тази да сложиш голяма картина или да направиш нещо подобно:

# 436
Polar bear съмнявам се че ще мога да съчетая много картини по подходящ начин
Ако взема подобна  картина ще ми е по-лесно

# 437
Много ми допада този тип тапети. Знаете ли къде в България си предлагат подобни? Всичко цветно, което съм видяла до сега по магазините и в интернет, е абсолютен кич.

Кa$mEtLilkA, първо да кажа че обикновено чета, и не пиша особено, но твоя интериор, и желанието да го промениш ме провокираха. Изобщо не съм почитател на този стил и мисля че с желанието си да смесиш стилове ще стане пълно мазало, още повече че снимките на желан резултат изобщо не кореспондират с това което имаш и не желаеш да подменяш като мебели.
Твърдо си решена да купиш синия килим от гръцкия сайт и да оставиш лилавите канапета, стъклената маса и бели столове, както и черната масичка.
В този случай аз предлагам на 100% да разкараш тоя тапет или каквото е там от стената в хола.
На негово място ти предлагам да поставиш тапет от този тип:

Линк към него: https://www.google.com/amp/s/www.spoonflower.com/wallpaper/42486 … amp?source=images

Или такъв-
Ето линк :
https://www.burkedecor.com/collections/matthew-williamson-wallpa … or-osborne-little

Поставяйки нещо подобно би имала препратка към синия килим, и в същото време ще се свърже с лилавото канапе.

Дори можеш да се свържеш с продавачите на килима и да поискаш снимка с висока резолюция на въпросния килим. После тук във всяко добро студио могат да ти направят принт от него за стената.
Предлагам обаче това да е единствената ти цветна стена в това помещение, т.е останалото ми се връзва като бяло..
Пердетата също с тия орнаментчета не ми пасват.
Нещо едноцветно със големи златисти пискюли ще даде вероятно търсения от теб ефект.
Аз на стената, на която искаш да поставиш картина, бих сложила едно тясно рафтче, над него едно огледало по широката му страна , например това:
https://www.wayfair.com/decor-pillows/pdp/one-allium-way-janie-r … ror-oawy1980.html
Но легнало.
И на рафтчето пред него разни такива ориенталски съдове:
, може и златисти.

Ииии...не бих си купила онзи килим с вълничките в лила и розово, за който твърдиш че 98% ще го купят 😃 бих стояла без никакъв, ако ще това да е последния на света..

# 438

Polar bear мисля, че се шегува с показания пример Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 439
  • софия

Polar bear мисля, че се шегува с показания пример Stuck Out Tongue Winking Eye Joy
Защо да се шегува? Снимката-пример е много хубава, но наистина е трудно да направиш подобно съчетание. Доста усет се изисква.

# 440
  • Canada
Евана, какво те кара да мислиш, че се шегувам?

The Invisible, това е пример как различни рамки се съчетават в една 'галерия'. Това е процес, разбира се, няма да стане за един ден.В пинтерест има схеми, ако все пак се престрашиш Simple Smile Потърси gallery wall layout  Peace

# 441
Евана, какво те кара да мислиш, че се шегувам?

The Invisible, това е пример как различни рамки се съчетават в една 'галерия'. Това е процес, разбира се, няма да стане за един ден.В пинтерест има схеми, ако все пак се престрашиш Simple Smile Потърси gallery wall layout  Peace

Съчетанието е  много добро.
Не знам, дали всеки би се справил обаче с комбинирането и експонирането.

# 442
  • Варна
Не толкова от харесване е налагането на сканди стил. Ние сме бедни, имаме дивани от 1000 лева а не от 15 хиляди, живеем в маломерни жилища и  в тях като наложиш евтина шарения става мазало. Масов лилав диван и ще го комбинираме с персийски(или имитация по-скоро) тюркоаз!
Аз харесвам бохо стила, Мароко елементи също обаче в нашите жилища изглежда бутафорно, можем да споделяме хубави интериори да ги обсъждаме но до там.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 19:07 от Doris

# 443
Къде мога да дам размери на хола ми и да получа мнение как да разположа мебелите? Това ли е правилната тема?

# 444
Това е..да! От скоро я следя но съм впечатлена от компетентните мнения на момичетата..наистина имат усет за дизайн!

# 445
  • In transit
Дорис права си. Аз харесвам средиземноморския стил ама някак не си го представям в апартамент. Затова си ме устройва скандинавския. Уравновесява ме.

# 446
http://prikachi.com/images.php?images/965/9395965k.jpg

Сори, че всичко е толкова набързо....

Това е схемата с химикал. Входът към стаята е отлявата страна с плъзгаща се вградена в стената вляво врата, а точно отсреща има алуминиеви двойни прозорци-врати с ширина 146 см, горе вдясно е радиатор, който не може да се мести, останалото са размери на стените. Вътре трябва да сместя секция с дължина 2.25, върху която поставяме голям телевизор, а над него има два рафта от същия цвят и аквариум 80 см. Досега всичко това беше на голямата стена с размер 4, 08 метра, но мисля за ново огледално  на това разположение като за дългата стена взема ъглов диван и използвам един от двата ъгъла на стаята..Подът е мраморна едра мозайка, черно-бяла, която не мисля да сменям....Не знам, разчитам много на вашето мнение.....

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 22:34 от mamaLina

# 447
Да докладвам за тези които се интерисуват по моята тема с килимите .
Събота ходихме с моя мъж до въпросния магазин ,където се предлага килима ,който си харесах https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html
Очаквах да е по -лек Blush Иначе от близко е още по красив Heart
Разгледахме и други варианти на килими bidjar и tabriz, но бяха доста тъмни ,а аз търся нещо светло . Ок, kerman е вариант доста добър за тази цена , ръчна изработка и чиста овча вълна , е не може да се сравня с bidjar примерно ,но ми допада .
Още умувам какво да правя иначе ,нищо свястно не намирам засега в сайтовете тук .
Ето и снимка от събота Simple Smile

# 448
  • София-в сърцата на моите деца
Да докладвам за тези които се интерисуват по моята тема с килимите .
Събота ходихме с моя мъж до въпросния магазин ,където се предлага килима ,който си харесах https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html
Очаквах да е по -лек Blush Иначе от близко е още по красив Heart
Разгледахме и други варианти на килими bidjar и tabriz, но бяха доста тъмни ,а аз търся нещо светло . Ок, kerman е вариант доста добър за тази цена , ръчна изработка и чиста овча вълна , е не може да се сравня с bidjar примерно ,но ми допада .
Още умувам какво да правя иначе ,нищо свястно не намирам засега в сайтовете тук .
Ето и снимка от събота Simple Smile

В кой магазин го предлагат килима?

# 449
Не е във България , Атина е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт