Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 760
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Да докладвам за тези които се интерисуват по моята тема с килимите .
Събота ходихме с моя мъж до въпросния магазин ,където се предлага килима ,който си харесах https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html
Очаквах да е по -лек Blush Иначе от близко е още по красив Heart
Разгледахме и други варианти на килими bidjar и tabriz, но бяха доста тъмни ,а аз търся нещо светло . Ок, kerman е вариант доста добър за тази цена , ръчна изработка и чиста овча вълна , е не може да се сравня с bidjar примерно ,но ми допада .

Защо не помислиш за смяна на черно-белия тапет? Така по-лесно ще интегрираш шарения килим.

# 451
За мен този проект загубена кауза, но с интерес ще чакам да видя крайния резултат.

# 452
  • Варна
Видях сега, че този килим е 100% вълна, произведен в Индия, извини ме.

По принцип всички сме с такива дивани, споко Hands V, както и със секции пдч и масови маси пред дивана т.н. Аз обичам еклектиката и смесване на стилове, например кожен диван и персийски килим в урбанистичен интериор. Но тези дивани, секции, маси в какъв стил са? Или само щом са с по изразени цветове и дивана се дели на три и можем да ги впишем в графа ориент? За да си позволи човек дизайн в ориенталски стил или Луи 16, трябва даденост като архитектура и скъпи класни мебели, за да не стои гротескно.

Обсъждали сме Лофт B9 в София, прекрасен, мислен до последния детайл, много го искам! Но не мога да си позволя, дори и не си помислям да го копирам в обикновен апартамент.
Мароко! Оооо, чудни мозайки, красиви цветове, магията на Ориента, обичам го! Сигурно сте чели/гледали Къщата на Халифа, представете си всичката тази прелест в наш стандартен апартамент.

Макар и с много пари домът на Доналд Тръмп например ми идва ту мач.

Харесвам Жан-Луи Денио, Мартин Лорън Балард, но само гледам на тях като артисти, които са направили нещо достойно за възхищение, но неприложимо за нашия стандарт.

Това е мое лично мнение, което обяснява предпочитанията ми за простичък семпъл, почти монохромен дизайн за маломерни жилища, които разбира се трябва да носят дух на индивидуалност, усещане за простор и ненатрапчивост, с интересни декорации и най важното функционален.

Ще си позволя да постна един апартамент, въпреки, че сме го обсъждали преди 3 години тук, който носи духа на Африка, без да го пренася директно. Ако успееш да вкараш ориенталски елементи по този деликатен начин, може и да се получи добре, но за мен си е висш пилотаж, все пак сме аматьори.

https://nicety.livejournal.com/1638338.html

# 453
Тръмповият дом ми е претрупан за моя вкус, изморява окото още на снимката, нищо че бая пара е играла при обзавеждането и пространство не липсва. Към показаният "африкански" апартамент също имам забележки - креслата не ми харесват, не се връзват с плексигласовите столове на масата за хранене, черепът на животно над камината ме потриса винаги когато го видя. Някои столове изглеждат ръждясали и захабени. Разбирам идеята, но не ми харесва. Много ми допадна обаче стелажът за книги, направен от груби греди.

# 454
  • Варна
Тръмповият дом ми е претрупан за моя вкус, изморява окото още на снимката, нищо че бая пара е играла при обзавеждането и пространство не липсва. Към показаният "африкански" апартамент също имам забележки - креслата не ми харесват, не се връзват с плексигласовите столове на масата за хранене, черепът на животно над камината ме потриса винаги когато го видя. Някои столове изглеждат ръждясали и захабени. Разбирам идеята, но не ми харесва. Много ми допадна обаче стелажът за книги, направен от груби греди.

Кожените кресла асоциирам със сафари, любими са ми в този конячен цвят. Прозрачните маса и столове са предполагам за да са невидими и да не натоварват пространството, тесничко е в къта за хранене, приемам го като компромис. Стол Бертоя и да е очукан го вземам Simple Smile, макар да предпочитам иноксов небоядисан вариант, виж за Иймс-а, толкова е преекспониран, че някак ми мина желанието и така и не се сдобих с някоя реплика.
За черепа и аз бих минала без него Smiley не знам защо в много интериори ги окачат, сигурно за предпазване от слагане на рога Satisfied

Обаче конзолата е чудна!

Банята с интересни тапети и мазилката прилича Таделакт, мароканска техника за полиране с камък и сапун.

# 455
  • Canada
Апартаментът е страхотен! Смесени са трайбъл, индъстриъл и сканди стил. Точно тези пластмасови столове създават въздушност и илюзия за пространство, понеже са прозрачни. На снимката на камината черепът го няма, там е карта в рамка и е добавен столът бертоя и още джунджурии. Стилизирането за фото сесия може да изглежда доста различно от реалния вид на дома.

# 456
  • Варна
Апартаментът е страхотен! Смесени са трайбъл, индъстриъл и сканди стил. Точно тези пластмасови столове създават въздушност и илюзия за пространство, понеже са прозрачни. На снимката на камината черепът го няма, там е карта в рамка и е добавен столът бертоя и още джунджурии. Стилизирането за фото сесия може да изглежда доста различно от реалния вид на дома.

Браво! Аз някак съм пропуснала разликата в камината на двете снимки, но дали не са две камините всъщност? Прозорецът на първата е френски, а във втората снимка, над камината има нещо като конструктивно стъпало и самата камина е с друг обков и има рамка от камък...

Скрит текст:

# 457
Не го разбирам това копиране ма дизайнерски проекти. Прозрачната маса е супер, докато е нова. След година обаче ще е надраскана и ще дразни. Кожената гарнитура с анилинова кожа в конячен цвят е ОК до първото заливане с кафе или друго. И иска редовно смазване. Разните специфични цветове избеляват или им минава модата и т.н. Затова тези супер дизайни са за милионери. За обикновените хора водеща трябва да е практичността, според мен. Това ще рече стилът да е "безвременен", кожената гарнитура да е с coated leather, че да се чисти, масите да не се драскат и да са стабилни, трапезните такива да са по възможност с двустепенно разтягане и със среден крак, а не с 4 крака и т.н.

# 458
Да, аз понеже не съм милионер, бих си сложила стъклена маса ако искам ефирност и ненатрапчивост. И категорично не пластмасови столове, а бели например. Подчертавам, че не съм профи, но понеже обзавеждам в момента едно жилище съм в час с това, което е на пазара у нас. Един  диван с анилинова кожа и антични елементи от ковано желязо на Каре дизайн беше повече от 7 000 лева, на мен ми е ужасно грозен, обаче на - продал се е и не е наличен. Някой си го е харесал и не е жалил средства. Та всички сме много различни както по вкус, така и по джоб.

# 459
  • Варна
Не го разбирам това копиране ма дизайнерски проекти. Прозрачната маса е супер, докато е нова. След година обаче ще е надраскана и ще дразни. Кожената гарнитура с анилинова кожа в конячен цвят е ОК до първото заливане с кафе или друго. И иска редовно смазване. Разните специфични цветове избеляват или им минава модата и т.н. Затова тези супер дизайни са за милионери. За обикновените хора водеща трябва да е практичността, според мен. Това ще рече стилът да е "безвременен", кожената гарнитура да е с coated leather, че да се чисти, масите да не се драскат и да са стабилни, трапезните такива да са по възможност с двустепенно разтягане и със среден крак, а не с 4 крака и т.н.

Аз пък не разбрах кой ги копира тез дизайнерски проекти. Я бързо да си признае, ако може и снимки да постне!

# 460
  • Canada
Права си, Дорис. Втората камина е в спалнята Simple Smile Ето още малко снимки, и кухнята я има тук:

https://www.homestratosphere.com/worldly-treasures-homepolish/

# 461
Доби, килима не е индийски а персийски ,Керман . Понеже Керман е град в Персия , направи ми впечатление ,че пише производител Индия и като отидох на място ми казаха ,че е персийски ,съответно с печати на обратната страна . Тези, които качват стоката на сайта ,явно са невежи и са допуснали грешка - поне такива бяха думите на управителя в магазина Simple Smile
И на мен не ми допада къщата на Тръмп ,ама всеки има различен поглед . Със сигурност доста богаташи му се възхищават-знам ли Grinning

Аз споменах по назад в коментарите ,че трабезарията ми от повече от 12 години . Стъклото има съвсем малки ,невидими драскотини . Wink
Препоръчвам с две ръце стъклени маси ,особено за малки помещения ,но не мога да гарантирам за качеството на стъклото ,понеже вече на пазара се предлагат маси за по 50-60€
-качеството на стъклото може да не е от най добрите Simple Smile

Апартамента показан от Доби ,много ми хареса ! Абсолютно всеки детайл ми харесва Grinning
Не бих махнала нищо от него ,но все пак си е въпрос на вкус Heart

# 462
  • DE
Показания лофт беше спечелил някаква награда за дизайн. Великолепен до най-малката подробност.
И много, много скъп  Crazy

# 463
На мен ми харесват тези страшно много .
Този апартамент за двама е просто страхотен Heart Eyes

Също и този апартамен ,който наричат “малък”

Ребека Робесон е изключителен дизайнер ,който следя от доста време .
На последното видео което качих казва , “ не е вижда големината на апартамента ,а правилните пропорции на обзавеждане “

На този клип ,прави доста малък апартамент ,мисля че е на сина и .

Иначе най много ми харесва една къща ,но не е намерих. Ще е споделя ,ако е намеря Grinning

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 22:39 от Ka$mEtLiIkA

# 464
  • вятърничава
Polar bear съмнявам се че ще мога да съчетая много картини по подходящ начин
Ако взема подобна  картина ще ми е по-лесно

Ето примерни схеми за съчетаване/комбиниране на картини.Важно е да се съобрази размера на картините с този на дивана:

Общи условия

Активация на акаунт