Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 7 - ФИНАЛ

• 65 032
  • 694
  •   1
Отговори
# 510
Само, че в ресторанта на Ангелов не се събират по 100 човека всяка вечер....на вечерна резервация има 20 до  40 души,......на които се поднасят фино изпипани ястия, не една тава толумби! chef

Не съм посещавала - но аз вкъщи за 4 човека готвя 4 часа Disappointed Relieved

Значи не ставаш за шеф готвач! Simple Smile

Кой за бога има 4 часа за готвене?! Аз определено не разполагам с толкова. Simple Smile

# 511
  • София
Какви са ябълките?Нещо като плодова салата ли е?
В чужбина ползват май най-вече Грени Смит. Слагат сол, захар, горчица, семена от сминдух, лют пипер, къри...

# 512
  • Испания
Гръцка туршия с ябълки

http://recepti.gotvach.bg/r-16289-%D0%93%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA … D0%BB%D0%BA%D0%B8

Шарена туршия с ябълки

https://www.24chasa.bg/Article/4326793

# 513
Само, че в ресторанта на Ангелов не се събират по 100 човека всяка вечер....на вечерна резервация има 20 до  40 души,......на които се поднасят фино изпипани ястия, не една тава толумби! chef

Не съм посещавала - но аз вкъщи за 4 човека готвя 4 часа Disappointed Relieved
Значи е време да почнеш да правиш заготовки от през деня или предния ден.....! Simple Smile

# 514
  • София
Аз лично говоря за туршия само от ябълки, не зная дядо хаджия каква точно е опитвал.

# 515
  • Другата България
Грешката на Филип е, че заложи на сложно меню, пипкаво при плейтване, то мус от козе сирене, то патешко....и не прецени, че не разполага с отбор равен на него, а с посредствени готвачи, дето даже и патешкото изпортиха! Къде ти разбира от френски Светла или Гичето, мили боже!  ooooh! Но това не го прави по лош готвач от Дани! Sad Напротив прекалено е добър, за да бъде част от обслужващ персонал, той трябва да е ръководител, меко, с кадифена ръка да насочва персонала, но истински готвачи, не Гичето и Нина! Stop
Отново съм съгласна с казаното, + това той държеше всичко сам да пипне и доизкусури, което отнема доста от времето. Но не така с лошо за Гичето, тя е изпълнителна иначе, и като ѝ кажеш какво точно и как, го прави.

# 516
 Нина Прасина докато не си изяде боя някъде няма да миряса ! Само това би я оправило нея нищо друго ! И преди съм го казвала ще го кажа и сега не и отива на годините това поведение държи се като 15-16 г . пикла с проблемно поведение . Не искам да си представям в училище каква е била .

# 517
Грешката на Филип е, че заложи на сложно меню, пипкаво при плейтване, то мус от козе сирене, то патешко....и не прецени, че не разполага с отбор равен на него, а с посредствени готвачи, дето даже и патешкото изпортиха! Къде ти разбира от френски Светла или Гичето, мили боже!  ooooh! Но това не го прави по лош готвач от Дани! Sad Напротив прекалено е добър, за да бъде част от обслужващ персонал, той трябва да е ръководител, меко, с кадифена ръка да насочва персонала, но истински готвачи, не Гичето и Нина! Stop
Но не така с лошо за Гичето, тя е изпълнителна иначе, и като ѝ кажеш какво точно и как, го прави.
Гичето е един от любимите ми персонажи.....естествена е, не е подла, трудолюбива е, уважавам такива личности......но да си кажем честно за фюжън и гурме не става нашето Гиче! Hug

# 518
  • Испания
Първи ден на Дани Спартак в ресторанта на шеф Ангелов след победата в Hell’s Kitchen България

https://nova.bg/accents/view/2018/05/25/217008/%D0%BF%D1%8A%D1%8 … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 519
  • София
Аз лично говоря за туршия само от ябълки, не зная дядо хаджия каква точно е опитвал.
Бъш си бяха само ябълки. Имам чувството, че бяха топлинно обработени с някаква марината, в която сто на сто имаше захар. Според мен бяха нарязани на тънки парчета (жулиени) и залети с някаква гореща марината. И след това вероятно са престояли известно време.

# 520
  • София
Да,Гичето за фюжън и гурме не става, но за ресторант с българска кухня е перфектна.

# 521
  • София
Бъш си бяха само ябълки. Имам чувството, че бяха топлинно обработени с някаква марината, в която сто на сто имаше захар. Според мен бяха нарязани на тънки парчета (жулиени) и залети с някаква гореща марината. И след това вероятно са престояли известно време.
По тези кулинарните канали,които гледам, правят нещо на което казват туршия, но то си е маринован с някаква марината плод или зеленчук, и всичко е прясно, току -що направено.Не е да седи и ферментира,като това ,което ние разбираме под името туршия.

# 522
Ама и Божко и Иван Хрисимиров и Нинчето неграмотни колкото си щеш !

# 523
  • София
Дядо хаджия, имах предвид рецептите, които постна Смайлис. Иначе да, и аз точно такава съм опитвала - залята с вряла марината. На мен лично не ми хареса особено, главно заради използваните подправки. Правят същата и от манго, впрочем.

Нина Прасина докато не си изяде боя някъде няма да миряса !
Ирис, ти също никак не показваш висок интелект, обиждайки я за физическите й качества.  Confused

# 524
  • София
Първи ден на Дани Спартак в ресторанта на шеф Ангелов след победата в Hell’s Kitchen България

https://nova.bg/accents/view/2018/05/25/217008/%D0%BF%D1%8A%D1%8 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Не ми дава да гледам видеото, щото съм с адблокер. Joy

Общи условия

Активация на акаунт