Любители на Котки - Тема 122

• 62 988
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, от седмица имаме коте.
Голям е пухчо и сега ми мърка  скута.
Да се допитам към по-опитните от вас как приучихте котарака да ползва котешката тоалетна по предназначение. Засега отвреме навреме го поставям в така приготвения кашон и има резултат, дори през деня се сеща сам да посещава на добра воля, но също така се случа да попадна на някоя "бомба" в банята. В момента въпросния кашон е в коридора, като съм изнесла всички обувки и няма други предмети, освен леглото на котарака, паничката му с храна и кашона в ъгъла. Подът е плочки, няма килим.
Как ограничихте "инцидентите" извън котешката тоалетна?

# 226
В кашон надали ще се научи ако няма леген и постелка вътре - мизерията и миризмата ще го отблъсне.

# 227
Ситно бенто и да му е наблизо. Дребни го и го слагай като видиш, че рови и се кани да върши нещо.

# 228
  • на брега на морето
Котките ровят преди да пишкат или акат, та бентото е задължително.

# 229
Не зная как да почна тази история и как да я завърша. Дори не знам дали е с добър или лош край...
На тавана на къщата ни се беше заселила една котка. Има начини да влиза и излиза на двора. Роди две котенца преди около 1-1,5 месеца. Качвах се дотам да ѝ сипвам храна всеки ден. От два дни забелязах, че купичката ѝ стои пълна. Търсих котетата, но те диви и се крият. Снощи чух в банята мяукане от шахтата с тръбите. Мъжът ми се прибира от работа към 12 през нощта, така че не можа да направи кой знае колко. Установи само, че са паднали по тръбите чак до мазето, където вече има хоризонтален участък и трябва да са там някъде. Разглоби ги на едно място, евентуално да могат да излязат и оставихме нещата през нощта така. Въпросното "мазе" е много ниско - метър, метър и половина, без осветление, с пълзене се придвижва. Сутринта пак влезе и разглоби и останалите тръби. Извадихме едното коте само, другото беше отишло по-навътре в тръбата, след сгъвката към уличната канализация. Това, което извадихме, беше премръзнало жестоко, оцъклено, но все още издаваше звуци. Сложих го в топла вода, живна, пи водичка. В момента съм го увила и гушнала, спи дълбоко, като се събуди ще го храня. Ще живее. Много ми е болно обаче за второто коте, много. Отиде си в канала. Нямам представа къде е изчезнала и майка им. Много гадна история...

# 230
Бледолилава, Cry Милите душички. Майката може да е навън, но второто коте не се ли чува? Cry

# 231
Чудесно че едното сте изкарали. Има шанс още за второто, не се предавайте. Пробвай да го примамил с нещо или с нещо да бръкнете да го изкарате.

# 232
Няма шанс за второто. Пробва мъжа ми, но не е в хоризонталната част на тръбата, паднало е след извивката към улицата. Чуваше се, но вече не. А и като знам първото как го извади вцепенено, едва ли може да се придвижва за да го примамим.
 И да ъпдейтна - събуди се вече и е доста енергично. Стряска се, всичко му е ново. Моята писана обаче се лепна за него, души го, близва го засега плахо, но май ще се спогодят. Момиченце е и то. Хапна малко пастет, като първата хапка му я сложих в устата, досега все пак е било кърмено. Хареса му и нататък продължи да си яде само. И пак го завих и заспа. Определено има живот в него. Не бях сигурна, когато го извадихме.

# 233
# 234
Точно от ситното бенто съм взела. Поставено е в ниска картонена кутия, отдолу застлано парче балатум, за да се мие.

# 235
Точно от ситното бенто съм взела. Поставено е в ниска картонена кутия, отдолу застлано парче балатум, за да се мие.

По-добре използвайте пластмасов леген или ваничка. Колкото и да е, котето ще фъска и по картона и ще се омирише, а не може да се почисти. Котките са излючително придирчиви и чисти животни и може и за това да бойкотира кутията понякога. Единствения път, когато Бела ми се изпика демонстративно на дивана (слава богу обречен на изхвърляне така или иначе) беше когато не си хареса постелката за тоалетна (бях взела от тези дървесните).

# 236
Аз бях взела дървесни за зайко, той пък не го хареса но котките го ползваха. Ако им е много мръсен легена, пикаят на плочките и душ кабината.

# 237
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Много време не съм се явявал тук. Имал съм доста котки и в момента имам. Котето от мъничко - както го свикнеш. Затова, прибягвах до най- лекия вариант. Като малко още не можем да очакваме да има изградени навици или след един два опита да очакваме 100% окончателни резултати независимо дали го свикваме да пишка на Бенто или на обикновен, накъсан на лентички вестник в леген, както аз практикувам от години. И по-ниско бюджетно е и по-хигиенично, като го сменяш редовно след употреба и измиваш легена. Никак не е по-трудно от разните други специални котешки тоалетни.Когато котето "минира" някъде из къщи, хващам го за кожата на врата, както е прието да се носят животните, натърквам му муцунката там където е пишкало, скарвам му се с лош тон - те свикват когато им говориш гальовно и когато им се караш- шляпвам го символично по дупЕто, за предпочитане е със сгънат вестник - умират от страх от това - и ли с ръка и го водя до легена където трябва да го прави и там също му натъркам муцунката. И така с натрупване постепенно успехът е на лице! Никакви бентонити или други силно вонящи  на амоняк скъпо струващи тоалетни, да ми разнася из къщи песъчинки, което котето няма да оцени.
Напоследък едно от уличните ми котета се разболя от нещо като краста и силно залиня...дано не умре. Вратлето и малко от лицето му са засегнати, но не мога да го хвана да го заведа на лекар.  Може и да предчувства животното. То сега едни лекари. И вет и хуманни...като знам какъв инженер съм, как да отида на лекар...??Единственото което мога и го правя е да го подхранвам силно.
Ето го

А това е моята Мишел О,бама , показвал съм я

# 238
  • София
И аз не бих слагала балатум, ще попие миризма бързо. Леген и бенто...

Ето я моята катерачка.

# 239
за мократа храна...питане...
коя е добра... без зърно
тази например ми е непозната :
Храна за котки Bozita от Швеция, за котки във всички фази на развитие, подходяща и за бременни и кърмещи котки и малки котета, без добавена захар

тази
GranataPet  не съдържа зърно и глутен, което гарантира един оптимален, доближаващ се до естествения начин на хранене на котката.

Общи условия

Активация на акаунт