Любители на Котки - Тема 122

• 62 981
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Много съм разстроена. Моята котка имаше котенца, беше ги родила в съседен двор, не ги беше довела при нас. Миналата година намерихме две удушени в двора, третото оцеля, но пролетта го намерихме починало, а не беше малко.
Днес отидохме и с ужас видях как се е опитала да ги доведе, но нещо ги е убило. Sad Саксиите ми бяха разпръснати и е имало борба, усетих котешка мъжка миризма. Но от друга страна съседът разказа, че при него влизала белка. Майка им се появи, в последния момент - изплаших се, че и на нея й има нещо. Появи се, беше доста изплашена, куцаше малко, криеше се, даже ръмжеше.
Според вас това дело на мъжки котки ли е или някакво друго животно? Отделно аз оставям хранилка със суха храна и докато сме там се навъртат котараци, не знам какво е като ни няма.
Има ли начин да се преборя от набезите на другите котки в двора?

# 211
А защо котката не е кастрирана?

# 212
А защо котката не е кастрирана?
Знам, че това ще е първата реакция. Защото е селска, обикаля на воля, не дава особено да я хващаш и пипаш, камо ли да я натовариш и закараш в града да я  кастрираш. Знам, че не е оправдание.

# 213
Е, хайде сега. Уличните котки са за това - да раждат безброй бебета, повечето от които да умират в мъки. Много важно ...
Това с доза яд и ирония де ама да се пита защо улична котка е така не ми звучи логично.

# 214
  • София
Arwen88, съжалявам за преживяното. Cry
Между "моята котка" и котка, която чат-пат виждаш, разликата е огромна. Peace
Едва ли някой би се нагърбил с отговор чие дело е това: белка, котарак. Няма как да се пребориш с набези, те хората не могат да опазят себе си, какво остава за котка, която не живее затворена.
Виж раните й, може би от това ще се ориентираш, но какви са раните от белка newsm78 и какви от котарак, разликата им, нямам никаква представа.

# 215
  • на брега на морето
pandachina моя прави гърбица и напухена опашка когато е каталясал от игра, ама аз продължавам да го разигравам.
Остай го да си поеме дъх, нали знаеш - сърце, бял дроб - работили са много активно. След бясно гонене Рафаела ляга на пода или на гърба на някой фотьойл и това е знак, че е изморена и не я закачам.

# 216
  • София
pandachina моя прави гърбица и напухена опашка когато е каталясал от игра, ама аз продължавам да го разигравам.
Остай го да си поеме дъх, нали знаеш - сърце, бял дроб - работили са много активно. След бясно гонене Рафаела ляга на пода или на гърба на някой фотьойл и това е знак, че е изморена и не я закачам.

Ще го оставя аз, ... за да ходи по первазчето на отворения прозорец върху мм ламарина. На 6-я етаж. Mr. Green
 #2gunfire
Като малък го щадях, че се задъхва, ама сега не иска да спре. Каня се да го водя на рентген бял дроб, ама вкарването в клетка е предизвикателство, та съм го оставила като го водя за кастрация.
 Hug

# 217
Мъниците нещо кихат... Може би по 4-5-6 пъти всяко за целия ден.. И неизбежно направих връзка със споделеното от Бледолилава... Ако чете, ще се радвам да сподели в коя клиника е водила нейните котета.

# 218
Отдавна не съм писала.
Нося ви снимки на Стейси и Шери.
Свикнаха една с друга - Шери е миролюбива, но сивото много я командва и се кара. Не си дава катерушката, посяга, когато Шери отиде да си точи ноктите там. Иначе обичат да се гонят и си правят гонки из стаите, дебнат се, стряскат се една друга. После се уморяват и лягат да си почиват Grinning

Шери се оказа обсебена от черешите. Веднага ги надушва, идва да си проси и краде като не я гледаме.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 219
  • София
Ох, тази Стейси! Голяма красавица е!  Heart Eyes И Шери и хубавица, но Стейси ми е слабост!  Wink

Мишелин, как са малките? Кихат ли още? Двете болничета, които прибрах също кихаха. Наложи се да пият антибиотик.

# 220
Кихат, но бих казала рядко. Заведох ги на вет преди малко, прегледаха ги, мериха им температурата - малко над горната граница, но било нормално за по време на преглед, понеже са стресирани, огледаха небцата, всичко изглежда да е ОК засега - казаха да ги следим, изписаха само Витамин C за 7 дена засега Hug

Обаче ми прави впечатление, че понамирисват откъм дупетата... Явно не се почистват много добре. Иначе гледам, че се мият - лапички, телце, но откъм дупенца...понамирисва работата Thinking Joy Ветеринарият каза освен аз да почиствам с кърпички без алкохол... Ама дали ще се научат на по-добра хигиена? Thinking

# 221
  • София
ще, ще

взечи от някое джъмбо кърпички мокри, има кучешки хубави, със сигурност стават и за котка

# 222
Взех едни бебешки, без аромат и без алкохол. Чистих дупета преди малко Laughing

# 223
  • на брега на морето
Абе да съм там да  я разджуркам едно хубаво Heart
Мише, не можеш ли да си върнеш старото име?

# 224
Каня се да пробвам от два дена, ама сега като писа... Стана Grinning

Общи условия

Активация на акаунт