Любители на Котки - Тема 122

• 63 008
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • на брега на морето
Помня предишния ти много красив котарак, беше си извадил зъбче с коланче от рокля. newsm45
8 кг и на мен ми се струват малко повече, но:
- какво може да ти каже за животно един ловец???
- щом е дълъг какво му пречи да е 8 кгр?
- пусни му една ПКК за всеки случай и твое спокойствие
Както го гледам на снимките никак не е дебел, може пък да му е тежък кокала  Grinning

# 286
Ще сложа снимки да видите. (иначе да, предния така си опати с играчка - плачка)

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 21:21 от Защо ме търсиш?

# 287
  • на брега на морето
Има си месенца, верно. Колко храна изяжда дневно?

# 288
  • София
Защо ме търсиш?, моя е 4.9 кг, а няма годинка. И той дълъг, а си мисля, че още ще расте на дължина. newsm78 И аз трудно го меря, веднага започва да се закача със сантиметъра или рулетката.
Много играе и сам и с нас. Всеки ден играем, тича като луд, няма грам тлъстинка. Само мускул и козина.

Като кажеш 8 кг, звучат много, но ти гледай да няма тлъстини. На какъв кантар го мериш?
Диабет? Rolling Eyes Това пък откъде хрумна на ловеца? По тази логика всеки с малко повече кг трябва да е болен от диабет. Stop Не го слушай, завижда. Hug
Ти го взе като малък и едва ли страда от лакомия. Правя разлика между Маци-Златина и Котуньо. Тя- страшно лакома, докато на него храната не му е важна. Като остане сам даже и не яде.

А, има корем, ако можеш намали храната.  Peace И играйте всеки ден.
Какво значи "опиати"?

# 289
За меренето - аз вече ти тегля така: първо се претеглям сама, после с котката на ръце, изчислявам разликата и готово. Иначе имаме и търговска везна, но трудна работа със седенето на едно място Peace

# 290
Ох, нашия не сме го теглили скоро, ама ми се вижда шишкав на мен. Защо ме търсиш, Пиратко сякаш също има малко в излишък Blush Ама това за диабета не съм го чувала, ще ме караш и мен да се притеснявам.

Момичета, аз идвам за друго. Да ви кажа, че взеха малката калпазанка Sad Не се сдържах и пуснах някоя друга сълза. Хем за нея, че ми е мъчно, хем че другия остана сам Sad За щастие, засега не осъзнава какво се случва, самостоятелен е и сам си се занимава

# 291
  • София
Да допълня...връщам се от съсед, който има куче. Напълнял незнайно защо и вета категорично му забранил да дава пилешко заради хормоните в него. След като спрели П и минали на свинско, нещата се оправили.

Мисълта ми беше дали е електронен или не кантара. Peace

# 292
Мая, грешка при писането. Исках да кажа "опати". В сисъл опати си. Счупи се зъбче.
Така се мери и Ришко - качва се моят на кантара, аз долу гледам за по-прецизно. След това гушва ПиратЯ и аз пак засичам. Не, не е електронен. Обикновен кантар.
Всяка сутрин в 6 започва да играе. С... с клечка за уши. Под диваните винаги има поне десетина. Давам му чиста клечка за уши и той започва да я размята из стаите.
Няма какво. От утре намалявам наполовина яденето му.

# 293
  • София
Наполовина е твърде голямо намаление. Намали с една четвърт. Пак ще отслабне, но бавно и без гладуване.

# 294
  • София
Защо ме търсиш?, ясно. Wink
Значи, не му намалявай храната на половина. Да не влизам в подробности, ама първо започва да се разгражда мускулната маса и чак накрая мазнините. Така че, играйте повече с леко намаление на храната. Виж и какво съдържа.

Не знам доколко е от снимката. Моят на снимки изглежда дебел.

# 295
Благодаря за съветите. Добре, не наполовина. С по-малко, за да не му е стрес.
Много го обичам.

# 296
  • София
Тъй като имам глъдка спокойствие е работата:

Бледолилава, това с кюфтето хем ме разсмя, хем направо ме изуми. Още веднъж доказва, че животните са по-състрадателни от доста хора.
И аз меря котките така, но с обикновена везна винаги даваше отклонение от поне половин кг. С електронната, може би е по-малко. Peace Не мога да преценя, защото не съм водила моя Кот на вет с техните везни, а и като си познавам сегашния котарак, нямам идея колко кротко би стоял да го премерят.

За Таня и домочадието й : ooooh! ама те съвсем котки-разбойници. Joy

Алечка, пускай повече снимки на това пухестото и къдравото!!! Hug Praynig

CoffeeCup, мисля си, че на около 2 м вече може да яде гранули. Може би паучовете на РК са по-подходящи, както пише Епона, водата, която котките приемат е с храната. Въпреки, че РК не е качествена храна, не съм видяла вет, който да захранва малки котета с нещо друго. Пробвай да му даваш Acana, Orijen, Taste of the Wilde, храни бедни на зърно. Чети мн добре какво съдържа храната. Ако яде дом храна, в смисъл месо, най-добре.

Мишелинче, мн се радвам, че любимката ми си я дала. Да е жива, здрава и много обичана. Heart Eyes Дано и мъжкия го дадеш скоро. Не по-малко сладък е. Heart Eyes
А ти веднага тичай за изследване на кръвна захар, че знае ли човек. hahaha hahaha hahaha
Шегувам се, естествено. Peace

Пак да напиша : внимавайте с пилешкото в храните(гранулите). След като в Б-я е зле, не ми се мисли какво е в храните от Канада. Да, със сигурност е много по-добре от Сащ, ама...

моя:

а е такъв:

Има разлика, нали? Wink

# 297
Даааа, виждам. Кьорчо е за режим. Започнахме още от снощи. Тази сутрин дадох по-малко храна. Той си я дозира по някакъв негов си начин. Не я изяжда всичката наведнъж.
Мая, ама все пак новото ти пухкаво прилича Маци Мацина (дано правилно съм запомнила името ѝ)

# 298
Здравейте! От известно време ми направи впечатление, че и двете котки ходят по цветята из вкъщи и ги ядат. Посадих им котешка трева, която порасна много бързо - за около седмица стана близо 15см. Тази сутрин им предложих, и двамата ядоха.
На котката нищо й няма, тя обикновено изхожда зеленяците, но котаракът за втори път реагира много драматично след приемане на зеленина (първият път беше ял зелени листа от карамфил).
Повърна буквално минута след като изяде няколко стръгчета (повърна само течност и тревата), но това което ме пристенява е реакцията му след това - стана летаргичен, отпуснат...
Сега вече е добре, държи се нормално даже иска вече да яде, но... нормално ли да е отпадне така след повръщане?

# 299
Здравейте! От известно време ми направи впечатление, че и двете котки ходят по цветята из вкъщи и ги ядат. Посадих им котешка трева, която порасна много бързо - за около седмица стана близо 15см. Тази сутрин им предложих, и двамата ядоха.
На котката нищо й няма, тя обикновено изхожда зеленяците, но котаракът за втори път реагира много драматично след приемане на зеленина (първият път беше ял зелени листа от карамфил).
Повърна буквално минута след като изяде няколко стръгчета (повърна само течност и тревата), но това което ме пристенява е реакцията му след това - стана летаргичен, отпуснат...
Сега вече е добре, държи се нормално даже иска вече да яде, но... нормално ли да е отпадне така след повръщане?

Elunaria, преди 2 месеца водихме Ари при ветеринаря, защото откакто започна да пасе тревата си повръща няколко пъти. Ветеринарят ни се скара, каза, че е малка и здрава котка, която със сигурност си изхвърля косъмчетата, които поглъща при близане. Беше прав, защото при всяко повръщане, имаше само несмляна храна и никакъв косъм. Стомахът й се раздразнил от тревата, защото явно няистина няма нужда и като хапнеше сухата храна, до 20 мин. я извхвърляше. Обясни ни, че с възрастта котките започват да имат проблем с перисталтиката, не успяват да изхвърлят космите и затова образуват косми, но според вета е по-добре да се лекува проблема с червата, отколкото да ги караме да повръщат с трева. Повече не сме й давали трева, не смятам да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт