Любители на Котки - Тема 122

• 63 696
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте! Имам питане относно моята котка. От вчера все едно е прегракнала, опитва се да мяука, но не вади никакъв звук, а все едно "шепне"..
Нищо друго и няма, храни се нормално, ходи до тоалетна, играе си. Нищо необичайно. На 3г. е, има ваксини, обезпаразитена е. Понеже не ми се е случвало до сега реших да попитам за съвет дали направо да я заведа при вет или е нещо, което се случва понякога..

Котето, което е временно вкъщи също "мяука" понякога, но без глас. Случва се, когато е до мен, докато аз цъкам на лаптопа и размърдам курсора на мишката Joy Е тогава се опитва да измяука, но в повечето случаи не излиза звук или излиза някакво подобие. Иначе си мяука де Simple Smile
И моята по принцип си мяука. От снощи е това и не мога да си обясня каква е причината Thinking

# 391
  • Козлодуй
Ние хората не чуваме всички звуци Simple Smile Котките имат по-широк диапазон от звуци с които общуват и те смята че ги чуваме особно понякога говорят на така наречения "семеен котешки" - определени звуци предназначени само за хората от семейството Simple Smile Мърки издава такива звуци - нещо средно между мъркане и мяукане само когато сме двамата с ММ - т.е. приема ни за нейното семейство Simple Smile А когато сме сами с нея понякога само си отваря устата без да излиза според мен звук от устата и Simple Smile

# 392
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Heart Eyes Animal Cat2 Топчо Stuck Out Tongue Winking Eye Blue Heart

# 393
Скрит текст:
Идват ми разни идеи, но ме е срам да ги напиша. На такива хора мястото им е в лудницата, но докато не навреди на човек, това няма да се случи... все пак никой никога не е доказвал, че хора, които са склонни към насилие над животни, нямат никакъв проблем да го проявят и към хора...
Напротив, именно поради тази причина е инкриминирано насилието над животни в Америка. Всеки насилник, убиец е насилвал животни като дете, макар че не всеки, който е насилвал животно става убиец. Моя позната ми е разправяла как нейния вет е малтретирал животни като дете. После се влюбил в жена, която е луда по тях, че станал дори ветеринар. Понякога децата го правят и защото компанията им е такива, но не им доставя удоволствие, примера мой братовчед, който после само разказваше,  с гузна съвест какво са свършили. След това дори се беше опитал да осинови коте, но родителите ми не му разрешили. Насилник, който мъчи и му доставя удоволствие като е дете, почти винаги като порасне го прехвърля към хора. Деца, жени, все по-слаби разбира се.

adelinda, мислих, че сарказмът ми е очевиден.

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 19:55 от Elunaria

# 394
  • В един копнеж!
Ivel S, как е раничката днес?
Не сълзи. Сухо е, без възпаление. Като че ли ми прилича на засъхваща раничка. Хвана коричка. Но какво разбирам аз. Неудобно е и да се види по- подробно, защото  той се върти, бута с лапи, а и козинката пречи. Мажа с йодов разтвор. Давам антибиотика. Днес му е трети ден. Ще изчакам и утре, евентуално-други ден, и ще го заведа пак да го погледнат. Съгласно уговорката. Днес бях на ръба да  му спра хапчетата, защото си помислих" защо си тровя котето, при положение, че то дори няма диагноза". После размислих. Не аз съм лекарят.

# 395
Момичета, това малкото диване се катери по гърбове и крака все едно са стъбла на дървета Weary Мога ли да го отуча някак?

# 396
  • София
Ходи с дебели и широки дрехи. Като попорастнат спират сами. Но ще ходите надупчени и надрани известно време.

# 397
Добре, че захладня времето Grinning Като се излегна да цъкам на лаптопа се намятам с одеало, защото много обича да си залепя играчките до краката ми и съответно през цялото време отнасям по някой нокът Grinning На стол ме е страх да седна, защото изневиделица скача я отляво, я отдясно, я отзад и пак ноктите биват забивани по меките ми части. Вече или ям на крак на кухненския плот, с постоянно оглеждане да не реши да се катери по мен или го изкарвам от стаята и ям за норматив, защото пък почва да скача и да дере по вратата, успява да стигне до стъклото и контактът с нокти е.... Stuck Out Tongue Финализирам поста си с коте, което внезапно скочи на главата ми, но без нокти за щастие Joy

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 08:06 от Мишелин

# 398
  • София
Мишелинче, съчувствам ти искрено, но и ми е много забавно. Laughing Laughing Laughing
Припомни ми как предишният ни котак обожаваше да си точи ноктите в едно мое дебело зимно елече, което обличах вкъщи през мразовитите дни. И той така постоянно ме дебнеше и гледаше да се метне отгоре ми, за да се начеше. А вече беше голям мъж, почти 6 кг, а аз една хилава по онова време - дали имах и 45 кг не знам. И като се засили котьо от някой висок рафт върху мен, направо си ме събаряше. Laughing
А в момента с въпросното елече съм направила на Елза импровизирана къщичка и тя обожава да се крие там. Просто съм го метнала върху седалката на един стол в хола, който пък е опрян до стената зад вратата. Това й е любимото скривалище, но за разлика от своя предшественик, госпожицата все още не е открила, че може да го ползва да си чеше ноктите.

# 399
  • София
Ангелина се катереше така като беше мъниче. Ходех си надрана и това е. Сама спря. Сега се качва на нечии гръб, когато иска да се поктери на някоя висока точка. Не пуска нокти.

# 400
Но пък, ако знаете в момента как е легнал на гърдите ми и как мърка... Animal Heart Eyes Cat Animal Smile Cat

# 401
  • Козлодуй
Мишелин, аз не можах да го видя твоето диване Simple Smile

# 402
Ооо, аз май веднъж споменах моята черна зверуга какво прави. Тя от малка не се катери, а направо скача на гърбовете ни и сяда на рамото като папагал и така я разхождаме. Обикновено ни издебва като сме седнали, а тя от някое по-високо място и скача. Случва се обаче да ме нападне и когато съм права. Маневрата е с два скока - първо на дупето и от там се оттласква на раменете. Като съм с дънки няма проблем. Ама като не съм Grinning Няколко пъти изревах като балканска мечка и тя взе да се усеща. Оглежда ме вече много внимателно и ми скача само ако прецени, че съм добре облечена Grinning. Поради тази причина миналото лято беше спряла да скача, зимата отново започна. А хич не е малка, двегодишна (кара третата) и към 3 кила. Но какво да правя, любимка ми е, всичко ѝ е позволено Simple Smile

Преди години имахме един котарак, пак черен беше. Той пък се беше научил като се прибираме вкъщи да ни посреща със скок на гърдите. Беше много забавно когато обявиха за продажба апартамента, в който живеехме, и когато започна да "посреща" кандидат-купувачите по този начин Joy

След това се преместихме в една къща и там го пускахме на двора и един ден изчезна. Все си мисля дали сегашната ми черна пантера няма роднинска връзка с него. И двамата от улиците сме ги прибирали.

# 403
Бладолилава, Grinning Как е малкия мъник? Котката-кърмачка още ли е с вас? Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 08:54 от Мишелин

# 404

Бладолилава, Grinning Как е малкия мъник? Котката-кърмачка още ли е с вас? Simple Smile

Добре е малката, вече почти е одомашнена. Все по-рядко я виждам да суче, скоро трябва да ги обезпаразитя. Кърмачката, нали е живяла на двор досега, та я учи на разни пакости. Например води я на лов на масата, ако забравим нещо Grinning Не знам какво да я правя и нея - дали да я връщам на "стопаните", струва ми се, че не живее много добре там. Най-малкото трябва да бъде кастрирана. Ще помисля. Много е кротка и доверчива, жал ми е за нея, не е за двор.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 08:46 от Бледолилава

Общи условия

Активация на акаунт