Любители на Котки - Тема 122

• 62 894
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сега се сетих, че когато взехме Кирчо миналата година и той беше с хрема и сълзящо око. Според лекарката и това е било херпес вирус. Нямаше усложнения, дори не сме го лекували с нещо специално, а само слагахме някакви капки в окото. Наско и Боги не прихванаха, а Наско е със здравословни проблеми. Не се шашкайте толкова! Не винаги протича в тежка форма!  Hug

# 76
Танче, аз се стреснах покрай това, че освен котките на Бледолилава, и уличните са заболели и затова потърсих дали има ваксина.

Да ви покажа една истанбулска котешка къща, която ме впечатли ужасно много... В една от хралупките спеше бебешок Heart Eyes
Скрит текст:

И котешки кеф Joy Heart Eyes
Скрит текст:

# 77
Не всички улични се разболяха. Има две "стари пушки", на по 6-7 години са вече, те са здрави. Предполагам, че са си изградили имунитет. Освен това при ринотрахеита има голям риск да стане хроничен, както при човешкия херпес-вирус - веднъж прихванеш ли го и като ти падне имунитета избива. Според ветеринарката има около 50% шанс да се хронифицира. Някои могат да станат и латентни преносители без да боледуват. Преди години майка ми имаше на двора една стара котка, постоянно раждаше и котенцата ѝ все ослепяваха и умираха повечето. Сега си давам сметка, че най-вероятно тя е била преносител.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 08:12 от Бледолилава

# 78
  • София
Никоя ваксина не защитава 100 % и надали някой лекар би твърдял такова нещо. Има и организми, в които не успяват да предизвикат имунен отговор, но те са много малко. Ваксината намалява тежестта на заболяването.

# 79
  • Бургас
Привет на всички и на вашите любимци,
Имам женска котка на 2,5 години, януари тази година я кастрирахме, но от 2-3 дена е разгонена. Четох в нета, че понякога се получавало нещо като остатъчни хормони и затова понякога котките се разгонват след кастрация. След кастрацията вета каза че е имала срастване и е махнал всичко. В събота ще я  заведем на преглед /не живеем в града/ та да попитам някой знае ли нещо по въпроса, Благодаря.

# 80
Аз съм лекувала улични с даване на стрит антибиотик в храна сутрин и вечер и се оправиха. Бледолилава, на майка ти котката е трябвало да я кастрирате.
Хриси, да и моята котка едната след кастрацията се разгонваше, пал някъде след втората година. И това често се пита, може в новата тема да се сложи на първа страница.

# 81
Аз съм лекувала улични с даване на стрит антибиотик в храна сутрин и вечер и се оправиха. Бледолилава, на майка ти котката е трябвало да я кастрирате.
Хриси, да и моята котка едната след кастрацията се разгонваше, пал някъде след втората година. И това често се пита, може в новата тема да се сложи на първа страница.
Аделинда, аз на уличните им давам таблетки против паразити от време на време, ама като си ядат животинките. Като отказва да се храни, как да дам? Моите 2-3 дни само вода пиеха, звъннах в клиниката да питам дали да не ги карам за системи, че не се хранят и тогава ме посъветва лекарката да им взема от въпросния гел и консервите Рековъри и да давам насила. Впрочем малката винаги ми създава проблем с таблетките, на всички останали ги пъхам в парченце месо (от консерва или пауч), но тя винаги усеща, че има и още нещо в месото и го плюе. Та с нея започнахме да действаме така: отваряме устата широко и пускаме хапчето в основата на езика. От там вече ще, не ще, гълта го. Сега и на двамата така давах антибиотика. Мина ми през ума да го разтворя в храната, но допуснах, че може да се насили да повръща като го усети. Страшно, черно диване е Simple Smile

За котката на майка ми - моя грешка, писала съм преди година, а става въпрос за доста години, над 30. Коригирах се. Нямам спомени тогава да се правеха кастрации с рутината, която се правят днес. То тогава медицината и хуманната не беше много хуманна (колко съм се молила да ми слагат упойка при зъболекар, а на моя приятелка ѝ правиха аборт без упойка...), пък представям си ветеринарната какво е била. Познавам градския ни ветеринарен лекар от онези времена, днес пенсионер вече, ами нищо не разбира от кучета и котки човекът. Те тогава основно с добитък се занимаваха. Е, в София сигурно е било друго, ама не сме били там...

# 82
  • Пловдив
Отдавна не съм се вясвала в темата, ама съм на зор. Търся онези пинсети, с гуменото накрайниче, което ветовете използват за даване на таблетки. Че моят дзвер ще ме разкъса, осефери се и взе яко да дере.

# 83
  • Варна
Не мога да разхождам Магито на двора, заради котката на хазяйката. Държи тон на Магчето и тя се плаши. ААА, не! Иска да влиза при нас и реве силно да я пуснем. Позволява си даже да следи Магито отвън, през прозореца. Angry
Ей сега притича едното внуче на хазяйката, с метла в ръка, гонейки въпросното нахално нещо.
Да се има предвид, че тази котка е наистина нахална! Joy

# 84
  • София
Отдавна не съм се вясвала в темата, ама съм на зор. Търся онези пинсети, с гуменото накрайниче, което ветовете използват за даване на таблетки. Че моят дзвер ще ме разкъса, осефери се и взе яко да дере.
Виж дали не ги предлагат самите ветеринари. Поне на нас ни продадоха онова приспособление, което малко прилича на спринцовка, но има две дупки за пръсти и служи за изстрелване на хапчето в устата. А колкото за дрането можеш да използваш някаква по-дебела хавлиена кърпа, с която да завиеш котката като пашкул, включително и лапите да са вътре.  Laughing

Намерих нашето уредче за даване на хапче - https://zoomax.bg/index.php?route=product/product&path=108_6 … ;product_id=11728  Обаче ми се вижда скъпо. При ветеринарите беше за 2 лв. Освен това не става за големи хапчета.

Не мога да разхождам Магито на двора, заради котката на хазяйката. Държи тон на Магчето и тя се плаши. ААА, не! Иска да влиза при нас и реве силно да я пуснем. Позволява си даже да следи Магито отвън, през прозореца. Angry
Ей сега притича едното внуче на хазяйката, с метла в ръка, гонейки въпросното нахално нещо.
Да се има предвид, че тази котка е наистина нахална! Joy
 Joy Joy Joy

# 85
Минавам да споделя.
От около месец работя в зоомагазин. Имах уговорка с един човек, който се грижи за доооста улични. Имаше пост за бедни пенсионери, чийто син им взима парите и иска да им изхвърли котките ... Момчето дойде, дадох три килца гранули, Уискас че само такова ядат, поговорихме и последните му думи ме държаха щастлива цял ден ... Каза мк 'Като видят, колко Уискас им нося и сигурно ще се разплачат от щастие! Котките друго не ядат, а те нямат пари и за своята храна!'
Хем се радвам, хем ми е тъжно, но пък в моят град са малцина онези, които се грижат за бездомни животни без да мислят за печалба и аз определено ще заспя с усмивка!
Организирам приятели да съберем малко пари, евентуално, за дърва и печка, но и да не стигнем до там съм сигурна, че хората са благодарни на паричките за кастрация и гранулите ...
Ех, момичета, знам че ще ме разберете!

И една снимка като за случая Simple Smile Сърчице от козинка Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 22:50 от _Зизy_

# 86
Здравейте Simple Smile Имам нужда да споделя с хора, които имат повече опит и биха ме разбрали. Преди около година взех едно котенце от улицата, беше една шепа. За първи път гледам котка. Мисля, че нищо не й липсва. Всеки ден сутрин и вечер играя с нея, има всевъзможни играчки, чиста тоалетна, прясна вода и хубава храна. Котката се оказа адски игрива, постоянно тичаме из апартамента. Може и да си внушавам, но ми се струва, че не й е добре да е затворена и скучае докато ме няма (тоест по 8ч на ден) Постоянно виси на прозореца, гледа другите котки пред блока че си играят и мяука. Като излизам за работа пак така, мяука и гледа тъжно. Сигурно звучи много глупаво, но ми се струва, че не съм й направила услуга като я прибрах от улицата. Възможно ли е просто някои котки да не виреят в затворени помещения или просто си внушавам.
Извинявам се за дългия пост и благодаря на тези които ще прочетат и коментират Simple Smile

# 87
adamsa, имах(м) същите съмнения относно нашето коте. Гледан е добре, обичан, но и аз подобно на теб си мислех, че нещо му липсва. Особено мъчно ми ставаше като гледа навън през прозореца Sad

Сега вече е при родителите ми, там има повече пространство, компания през деня, вечерта също му обръщат внимание, а майка ми разбира перфектно котешкия му език Simple Smile)) Там се чувства по-добре, отколкото при нас и това ме успокоява донякъде, обаче като го видя и там да гледа другите котки през прозореца ми се къса сърцето. При следващото прибиране съм подготвила предпазна мрежа за терасата, за да има една идея повече свобода. А, и другото, което ме успокоява малко е, че като чуе кола веднага се втурва вътре и така се утешавам, че навън може и да не му е толкова добре все пак.

# 88
  • София
Здравейте Simple Smile Имам нужда да споделя с хора, които имат повече опит и биха ме разбрали. Преди около година взех едно котенце от улицата, беше една шепа. За първи път гледам котка. Мисля, че нищо не й липсва. Всеки ден сутрин и вечер играя с нея, има всевъзможни играчки, чиста тоалетна, прясна вода и хубава храна. Котката се оказа адски игрива, постоянно тичаме из апартамента. Може и да си внушавам, но ми се струва, че не й е добре да е затворена и скучае докато ме няма (тоест по 8ч на ден) Постоянно виси на прозореца, гледа другите котки пред блока че си играят и мяука. Като излизам за работа пак така, мяука и гледа тъжно. Сигурно звучи много глупаво, но ми се струва, че не съм й направила услуга като я прибрах от улицата. Възможно ли е просто някои котки да не виреят в затворени помещения или просто си внушавам.
Извинявам се за дългия пост и благодаря на тези които ще прочетат и коментират Simple Smile

Adamsa, има едно идеално решение на проблема на твоето коте. Вземи още едно коте, най-добре малко, по-лесно свикват едно с друго. По цял ден времето ще им минава в игри и забавления, и няма да е тъжна и самотна. Освен това, ако не си я кастрирала досега, направи го. Освен че животното много се мъчи, като не може както си му повелява природата, да се чифтосва, но е и вредно за здравето му, ако е оставено некастрирано. Има опасност от рак на матка или млечни жлези, както и от пиометра. Това е гнойно възпаление на матката и е с много висока смъртност, дори и при лекарска намеса. Затова, който иска доброто на котката си, я кастрира. А ако решиш да вземеш второ коте, в началото ще си съскат, ще си ръмжат (особено домашното), но да не те притеснява, после ще се разберат. Рядко се случва да се мразят за постоянно, и най-вече когато се събират възрастни котки. Малчовците чрез играта винаги намират подход, как да се сприятеляват. Дано всичко при вас мине благополучно.

# 89
Права си, скучно и е, просто вземи втора котка или куче и ще се реши проблема. И ти ако седиш по-цял ден сама ще страдаш, но не защото не ти харесва живота в апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт