Любители на Котки - Тема 122

• 62 995
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на морето
Ако е краста само силна храна не става. Хич ли не може да се улови котето?

# 241
  • София
Бледолилава,  много е тъжно това с котенцата! Sweat Добре поне, че едното сте спасили.

Наша Елза вчера за пръв път се изпика демонстративно на кухненския диван. Скарахме й се. Използвах метода за почистване от първата страница на темата. Още има миризма  и май ще повторя. Обаче ми е много мъчно, че й се скарахме, защото в последствие установих каква е причината да се изпишка на дивана. Вратичката на тоалетната й зяжда. Случайно открихме този факт няколко часа след "престъплението" . Свалих я. Вече ще е без вратичка. Душичката Елза вероятно по този начин е искала да ни сигнализира, че нещо не е наред с тоалетната й, а ние й се накарахме, защото не се досетихме - тоалетната беше чиста и не виждахме друга причина за това пишкане, освен на инат, че не си хареса менюто вечерта.

# 242
Здравейте! Много време не съм се явявал тук. Имал съм доста котки и в момента имам. Котето от мъничко - както го свикнеш. Затова, прибягвах до най- лекия вариант. Като малко още не можем да очакваме да има изградени навици или след един два опита да очакваме 100% окончателни резултати независимо дали го свикваме да пишка на Бенто или на обикновен, накъсан на лентички вестник в леген, както аз практикувам от години. И по-ниско бюджетно е и по-хигиенично, като го сменяш редовно след употреба и измиваш легена. Никак не е по-трудно от разните други специални котешки тоалетни.Когато котето "минира" някъде из къщи, хващам го за кожата на врата, както е прието да се носят животните, натърквам му муцунката там където е пишкало, скарвам му се с лош тон - те свикват когато им говориш гальовно и когато им се караш- шляпвам го символично по дупЕто, за предпочитане е със сгънат вестник - умират от страх от това - и ли с ръка и го водя до легена където трябва да го прави и там също му натъркам муцунката. И така с натрупване постепенно успехът е на лице! Никакви бентонити или други силно вонящи  на амоняк скъпо струващи тоалетни, да ми разнася из къщи песъчинки, което котето няма да оцени.
Напоследък едно от уличните ми котета се разболя от нещо като краста и силно залиня...дано не умре. Вратлето и малко от лицето му са засегнати, но не мога да го хвана да го заведа на лекар.  Може и да предчувства животното. То сега едни лекари. И вет и хуманни...като знам какъв инженер съм, как да отида на лекар...??Единственото което мога и го правя е да го подхранвам силно.
Ето го

А това е моята Мишел О,бама , показвал съм я

За краста дават еднократни хапчета на кучетА:- Симпарика. Предполагам има вариант и за котки, но може да е гъбичка, може и друго.

# 243
Аз да споделя нещо интересно😂. Преди малко си бях оставила на печката една купичка с манджа - грах с картофи, с идеята да я изям след малко. Преди малко влизам в кухнята и заварвам Ая покачена на печката усилено и с голям апетит да лочи от моята купичка. Оставих и я.... Явно моята посна манджа е по- вкусна от нейните храни, или е станала вегетарианка 😉

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 21:11 от gabidi

# 244
Мъри също се очертава беладжия. Сутринта се мушнал под леглото на детето, напипал една пролука и се мушнал в матрака. Абе тук коте, там коте.... Гледам под леглото - нищо. Накрая се сетих да вдигна матрака и гледам нещо отвътре се движи. И преде Laughing
Ето го Мъри, застанал е мирно, все едно ще се снима за паспорт
Скрит текст:

# 245
  • София
midkoo, ти какво разбираш под "силно подхранване" Rolling Eyes newsm78.
Ако е краста (на мен не ми прилича много, защото вътрешността на ушите не е засегната), да не говорим за гъбички или др, с похранване не се оправя. Wink
Стимулиране на имунитета можеш да постигнеш с имунофан(интерферон), катозал и т.н. Но действието им е бавно, да не казвам, че и тъй мразените от теб специалисти трябва да го назначат, поради факта, че имат опит с него.
Естествено е, че ще намериш и такива без опит. Peace
Ако искаш котето да се оправи, ще стигнеш до вет. На предметно стъкло се взима натривка и се дава в микробиологична лаборатория. Те от своя страна казват какво пониква на агар-агар или там средата на която слагат натривката. Веселбата : като знам какъв съм ..., как да ида еди къде си, според мен е пълна глупост. Peace Измислена за да НЕ се справя човек със собствените си или чужди здравословни проблеми.  

possessed, много сладка "катеричка". Heart Eyes
Моят не се катери където и да било. Само точно там, където не трябва, по винкела на балкона. Sick
Ама му "показах средния си пръст." hahaha Сега даже не смее да погледне мрежата. Учудена съм.

Бледолилава,  Hug В този случай : каквото- такова.

pinko, нямам идея. Peace

CoffeeCup, картонената кутия се омирисва. А смяната й всеки ден или през, си е затруднение за човека. И аз предлагам пластмасово легенче. Наскоро купих 3 легена за по 3 лв единия по нашите "бутици", значи има и по-евтини. Не е задължително цял Кот да влиза в него. Wink Hug

# 246
Ох какъв сладък бебешок. Ая влиза в чекмедже, което е отдолу на леглото на дъщеря ми и там спи.

# 247
  • София
Няма да редактирам стария постинг... Embarassed

gabidi, такива са си hahaha

CoffeeCup, сладък Мъри Heart Eyes. МНогооо, Heart Eyes
Не се притеснявай! Моят също се кри В дивана седмица и нещо. Wink
Идиотчета. Heart Eyes

# 248
  • SHOOT ME 10 $
 MayyaI

Цитат
Ако е краста (на мен не ми прилича много, защото вътрешността на ушите не е засегната), да не говорим за гъбички или др, с похранване не се оправя.

разбирам, но немога да я доближа! ДИВА!За това най-много което мога - да я храня богато.
и вратлето и е оголено нацяло. Не се вижда

# 249
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
MayyaI

Цитат
Ако е краста (на мен не ми прилича много, защото вътрешността на ушите не е засегната), да не говорим за гъбички или др, с похранване не се оправя.

разбирам, но немога да я доближа! ДИВА!За това най-много което мога - да я храня богато.
и вратлето и е оголено нацяло. Не се вижда

Разбирам. Както се казва : "да се надяваме на молитви към Бога."

# 250
Предложиха ми подобен съд - видя ми се огромен за един залък коте. Ще взема нещо. Днеска се представяме много добре, няма бомби в банята. Но има значение, че денят е почивен и съм цял ден с котарака. Защото ми се обадиха за него миналата неделя следобед - само той беше останал, останалите от котилото бяха раздадени. Дано да затвърдим урока утре, и да слушаме и от понеделник до петък Innocent Animal Smile Cat

# 251
  • София
Предложиха ми подобен съд - видя ми се огромен за един залък коте.
Скрит текст:
Ще взема нещо. Днеска се представяме много добре, няма бомби в банята. Но има значение, че денят е почивен и съм цял ден с котарака. Защото ми се обадиха за него миналата неделя следобед - само той беше останал, останалите от котилото бяха раздадени. Дано да затвърдим урока утре, и да слушаме и от понеделник до петък Innocent Animal Smile Cat

Абе, Мац, ти колко време мислиш, че Мъри ще остане с тези размери? Joy
 Моят няма годинка, пък е по-голям (по-дълъг) с поне едно 10 + см от предишната ми котка.
Всъщност, както решиш. Peace

# 252
Котките толкова радост и красота внасят в живота ми, толкова щастие... Но понякога и толкова мъка. Къса ми се днес сърцето направо.

Момиченцето не само се свести, ами е и доста активна вече, храни се с огромен апетит, даже плаши и гони големите от хранилката. От мен още се стряска и хуква да се крие, но все по-бързо се връща. Присламчи се към големите, те много добре я приеха, дори женската, която е на две години и никога не е раждала, ѝ "говори" както котките общуват с малките си. Майка ѝ още не се е появила. В района някой от време на време трови животни с антифриз, газят ги, абе страшни неща ми минават през главата. Много е тежко за тези, които живеят навън. А това коте ще си го гледаме, не мисля, че ще мога да го дам на някого. Ще ни станат "три за щастие". Няма да казвам другата приказка: "където са две, там и три", защото по едно време така шест ги бях събрала...

Наскоро големите ми изкараха вирусно заболяване, само се надявам да не са останали носители. И по уличните забелязах вируса, и бях спокойна поне за майката с двете котенца на тавана, че почти не влизат в контакт с други, а то какво стана...

# 253
  • София
Искам да напиша следното:
Много благодаря на DETELISTNA.4ETIRILINKA за споделеното за кислородната вода.
 bouquet bouquet bouquet
От известно време имах някои съмнения, но не се сещах за това. Купих от аптека за 4.50 лв. Peace

# 254
И аз си купих кислородна вода, по-точно литър перхидрол, който разреждам и след това минавам подовете Hug

Бледолилава, много се радвам за малкото котаче. Радвам се, че и другите две са го приели Heart Ще свикне и с вас. Моите двенките също са дивички, но лека-полека свикват с нас. Особено момиченцето - онзи ден я заварих изпъната до моя приятел и двамата спинкаха блажено Joy Най-обичам, когато ги викна за ядене или когато издрънча с една дрънкалка закачена на катерушката - как притичкват през глава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт